duminică, 18 octombrie 2020

MEDITATIE FILOZOFICA SAU INCITARE LA REVOLUTIE BRE…

 Sursa:

https://icepaliga.blogspot.com/2012/02/meditatie-filozofica.html - vineri, 17 februarie 2012

Este o PLEDOARIE PENTRU UNIFICAREA STIINTELOR si tot aici aveti si MISCAREA DE SPIN SOCIALA.

Teoria mea, fiindca a devenit o TEORIE si nu doar o IPOTEZA prin care mecanica cuantica a structurii atomice (nucleul cu structura sa specifica si electronii cu miscarile de rotatie, de spin si salturile lor de excitatie) se aplica aproape ca o manusa si SOCIETATII. Pe langa acest SPIN SOCIAL, similar ca si mecanica cuantica a electronilor NUCLEULUI, si cu particulele ce-l compun, nucleul (microUniversul) se poate translata si la SOCIETATE dar si la MACROUNIVERSURI.

Astazi FIZICA a preluat locul FILOZOFIEI, demonstrand stiintific TOATE conceptele despre LUME si VIATA, despre Universurile macro si micro, despre Multivers si iata ca si despre FLUIDUL VIETII ce este asociat cu particula NEUTRINO dar si cu particula lui Dumnezeu aflata la ORIGINEA UNIVERSULUI.

Sunt CONCEPTE ce se asteapta a fi dezvoltate si fundamentate DETALIAT prin fizica nucleara dar si matematica, CONCEPTE pe care am recomandat sa le preia tineretul de astazi eu ne punand LICENTA tip OSIM pentru conceptul MISCAREA DE SPIN SOCIALA lansat in 1976 in Academia Militara Bucuresti.

Atunci am fost ASPRU criticat, conceptual, ca fiind mecanicist, chiar subversiv fiindca era in contradictie cu MATERIALISMUL STIINTIFIC in care FILOZOFIA era stiinta stiintelor.

Eu ziceam ca FIZICA preia rolul FILOZOFIEI pentru armonizarea si a pulsatiilor sociale, a vietii sociale, a educatiei etc. etc..

FILOZOFIA are o perspectiva de:

totalizatoare (reflecta ansamblul cunoasterii umane, realitatea obiectiva, subiectiva, sensul lucrurilor, problemele si fenomenele)

auto-reflexiva (reflectia personala si autonoma vizeaza edificarea sinelui)

antropocentrica (cunoasterea este o relatie intre subiectiv si realitatea obiectiva)

axiologica (stabileste treptele sau prioritatile valorice in elaborarea sensurilor)

Pentru a sesiza „RIVALITATEA” dar si INTEGRAREA NOUA dintre filozofie si fizica mai amintesc faptul ca tematica majora a filozofiei este legata indeosebi de:

Existenta si devenirea lumii

Realitatea fizica si esenta ei

Spatio-temporalitatea lumii

Unitatea si infinitatea ei

Libertatea si determinismul

Necesitatea si intamplarea

Adevarul

Valoarea

Cauzalitatea si finalitatea

Cultura si civilizatia

Problema fericirii

Omul si conditia umana

Etc. pe masura ce apar noi necesitati de cunoastere.

Observam ca filozofia isi mentine un spectru mai LARG de abordare fata de fizica dar fizica incepe sa tinda catre INTEGRAREA TUTUROR CONCEPTELOR STIINTELOR si incearca definirea pozitiei universale a OMULUI in matricea fortelor unificatoare dintre materia fara viata (oare dinamica unitara din ne-viu nu inseamna o insufletire, o forma tot de „viata”) si cea cu VIATA cu suflet, cu spirit si defineste ROLUL FIINTEI UMANE in aceasta constructie UNIVERSALA

FIZICA raspunde astazi la TOATE aceste probleme FILOZOFICE si devine chiar mai cuprinzatoare stiintific prin modalitatile de definire.

Astazi, daca cititi si-n link-urile mele atasate in articolele de mai sus veti sesiza ca si ALTI savanti de renume confirma conceptul meu. Provocarea esentiala a acestei teorii finale o constituie unificarea teoriei relativitatii generale si celei a mecanicii cuantice, devenita „un adevarat Sfant Graal al fizicienilor” dupa cum afirma si Basarab NICOLESCU.

Toate entitatile scarilor universului fizic ar fi astfel legate unele de altele, de la infinitul mic la infinitul mare si toate interactiunile fizice cunoscute – cea tare, cea electromagnetica, cea slaba si cea gravitationala – ar fi unificate

Chiar mai mult, fluidul vietii ce se doreste implantat ROBOTILOR VII (bazat pe neutrino) are nevoie si de o structura mult mai rezistenta, ca meteriale de constructie, precum titanul dar si mai flexibile cineticii. Iata ca s-a descoperit GRAFENUL - material ce este mai rezistent decât diamantul, deşi se întinde ca o gumă. https://www.descopera.ro/stiinta/10549234-grafenul-materialul-revolutionar-care-va-transforma-secolul-al-xxi-lea

GRAFENUL a fost descoperit în Marea Britanie în urmă cu doar şapte ani si le-a adus cercetătorilor de la Universitatea Manchester PREMIUL NOBEL pentru fizică, iar cancelarul George Osborne a promis 50 milioane de lire sterline pentru dezvoltarea de tehnologii care să se bazeze pe “această substanţă super puternică”. Mai documentati-va si aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Grafen

CONCEPTUL meu sub denumirea de MISCAREA DE SPIN SOCIALA este postat si aici:  https://www.academia.edu/24588067/MISCAREA_DE_SPIN_SOCIALA dar intr-o forma mai veche.

CONCLUZIE

Important este sa SESIZATI exceptionala NOUTATE bazata pe FIZICA, fara sa contrazica vechile concepte filozofice pe care le ridica la RAMG de STIINTE FIZICE.

Culmea, cum sa RIDICI ceva ce face parte din FILOZOFIE la un rang inferior, FIZICA?

Ei, aici e CONTRADICTIA ce deschide O POARTA IMENSA in intelegerea LUMII MATERIALE, LUMII VII si a UNIVERSURILOR daca se face UNIFICAREA STIINTELOR dar nu in FILOZOFIE ci in STIINTA STIINTELOR FIZICA PROIECTELOR.

E DEMENTIAL, ziceau cei din Academia Militara, sa CONTRAZICI MATERIALISMUL STIINTIFIC si DIALECTIC din FILOZOFIE si sa vii cu o prostie MECANICISTA despre SOCIETATE si sa ridici FIZICA la ramg de STIINTA UNIVERSALA. Care mai era ROLUL PARTIDULUI? Se vede ce vrea Mandolina si KWI, nu? Dezbinarea si viitorul dezastru al romanilor. 

https://www.academia.edu/44324952/MEDITATIE_FILOZOFICA_SAU_INCITARE_LA_REVOLUTIE_BRE

Ei, este randul vostru sa DEZVOLTATI CONCEPTUL (liber de licente) si sa RIDICATI ROMANIA la ramgul sau de CIVILIZATIE CREATIVA pe care il merita. Revolutia digitala este in derulare EXPLOZIVA si doar cei UTILI vor putea tine PASUL schimbarilor. Restul, MOARE prin marginalizare EXTREMA

Evitati cacialmaula corporatista si fiti VOI INSIVA, GENIILE ROMANESTI.

O meritati cu prisosinta!!!

In subsidiar va recomand sa studiati PROGRAMUL PSD prezentat de Sorin Grindeanu (https://ro.wikipedia.org/wiki/Sorin_Grindeanu)  care, pentru PRIMA OARA lucreaza cu STIINTELE ECONOMICE si manevreaza LEVIERELE sale cu INDICATORI MASURABILI.

Daca vor fi armonizati si dupa sistemul Hoshin Kanri in care OBIECTIVELE TEXT, obligatorii pentru intelegerea cifrelor, vor fi corelate cu OBIECTIVELE CIFRICE din indicatorii economici, macroeconomici, aratand si cum se poate ASIGURA punerea in opera a PROGRAMULUI, va fi un program super-ACADEMIC

Eu am fost FASCINAT de caracterul profund stiintific al acestui PROGRAM.

Firesc programul trebuie sa aiba si MANAGEMENTUL capabil sa-I execute cu sistemele stiintei managementului performant

Guvernul PNL promoveaza INCULTII fara diplome chiar si de bacalaureat si vrem performanta?

Ajunge. E timpul sa treceti la STUDIU cei ce vreti sa fiti in TOP, si sa nu ramaneti PALMASII corporatisti INCULTI ai PNL dar si a celorlalte partide dambovitene, care nu pricep UNIREA fiind SCLAVII CORPORATIILOR si ... nu apara Romania. Si asta include TOATE INSTITUTIILE DE FORTA si INTELLIGENCE ca si subsisteme si ale PUTORII locale.

Cele TREI PUTORI trebuie sa fie reciclate ca sa priceapa nevoia de ARMONIZARE NATIONALA a DOCTRINELOR DE PALIER.

Altfel, cei 30 de ani de TRADARE NATIONALA vor fi si GROPARUL ROMANIEI.

SUCCESURI va zicea si “cineva” din “elita” civilizatiei post-decembriste.

Semneaza,

Mos Teaca

Niciun comentariu: