luni, 7 septembrie 2020

BATALIA GENERATIILOR. VIITORUL VI-L CREATI VOI.

 BATALIA GENERATIILOR. VIITORUL VI-L CREATI VOI.

❤️ ❤️ ❤️

Astazi va provoc la o ANALIZA utila a DATELOR.

Dar ca sa pot face ANALIZA imi trebuie o BAZA DE DATE si sa stabilesc TINTELE analizei ca sa fie UTILA.

Si-mi mai trebuie INSTRUMENTELE de lucru, de exemplu SQL, un program de interogare a campurilor si evenimentelor din acea BAZA DE DATE.

Cei care FACETI sau ati facut aceste ANALIZE, va rog sa acceptati PROVOCAREA mea de a incita PUBLICUL care citeste acest text fiindca nu vreau sa fac UN CURS de INFORMATICA si ANALIZA ci, doar sa PROVPC GANDIREA umana care este mai complexa decat cea a unui A.I. actual.

Ati auzit cu siguranta ca A.I. a ajuns sa BATA la jocul de SAH pe cei mai mari campioni ai lumii, fiindca rutinele (scurtaturile) ANALIZELOR au avut un PROCESOR puternic ce a analizat “marele” numar si COMBINATII de mutari ale jocului si sa PREZICA varianta optima pentru a da SAH MAT.

La chinezi, jocul GO are de mii de ori sau poate chiar milioane de ori mai multe posibile mutari decat sahul si, PRACTICAREA jocului determina POPULATIA (dar si A.I.) la o GANDIRE structurata pe CASTIG din eficientizarea mutarilor. Apar astfel rutine ce scurteaza timpul de gandire si executarea lucrarilor EFICIENTE in a CASTIGA.

Personal am capul PULBERE DE STELE fiindca am practicat TOATA VIATA asemenea analize, de toate tipurile, fiindca RAZBOIUL are extrem de multe variabile iar Sun Tzu, sau  Carl von Clausewitz au facut o sinteza a analizei razboaielor si au stabilit STRATEGII de lupta extreme de fertile. Nu analizez alte laturi, morale, umane etc. cum se face de exemplu la un alt titan al politicii, Niccolò Machiavelli.

Machiavelisme insa veti gasi cu duiumul in politicile actuale la fel cum STRATEGII ale lui Sun Tzu se aplica azi si in politica sau alte domenii. Moralitatea lasati-o deoparte acum ca va aglomerati mintea cu “nimicuri”.



Retineti cateva NECESITATI preexistente: Baza de date cat mai MARE, stufoasa, si cu acele campuri de date ce va intereseaza. Apoi ganditi la Google sau Facebuci care de foarte mult timp FURA in afaceri si ofera servicii celor interesati PROVOCAND interesul prin afisarea sau cenzura fluxului de date din sistemul internet analizat. Google va abuzeaza cu OFERTE dupa cautarile si accesarile dumneavoatra de interes, MONITORIZATE, iar Facebuci dupa cuvinte CHEIE (impusca, sau injuraturi etc, etc,) pe care le sesizeaza rutina A.I. si te blocheaza sau iti sterge mesajul FARA interventia unui operator uman

Personal am sondat rutina cu cheia IMPUSC si mi-a fost sters mesajul imediat fara alta analiza UMANA. Era vorba de un comentariu vizavi de invazia de TANTARI de care se plangeau cetatenii si eu am si reactionat, interesat, si am scris “IMPUSCA-i bre pe toti si scapi de ei”. Am fost introdus la analiza terorista si … monitorizat mai complex. Se aplica reducerea VITEZEI de accesare internet desi PLATESC un contract MAXIM. Apoi se aplica si  intreruperea internetului (vezi Belarus sau Hong Kong etc.), SPAM, sau restricetii cu amenzi, Fake News... etc.etc. pentru a te bloca si enerva. Chiar televiziunile sunt atacate cu intreruperi ca doar e campanie... agricola bre si BANUL si serviciile fac regula.

Dar sigur aveti si voi experienta cu rutina SPAM sau analiza unor POZEindecente” dupa cheia foto de analiza. Acestea sunt considerate BAG-uri ale rutinei utilizate tip A.I. si care dau erori. De aceia sunt operatorii pusi sa urmareasca FLUXUL de date si sa intervina, “daca nu dorm in front”, cu corectiile prin analiza UMANA mult mai complexa decat A.I., deocamdata, ca la jocul GO.

Ati sesizat cred NECESITATEA existentei BAZEI DE DATE, a FLUXULUI de incarcare cu informatii UTILE si a FRECVENTEI in aceste fluxuri. Ajunge acum, ca si TINTE de analiza.

Continui cu un exemplu civil, REAL, al analizei DATELOR inregistrate (vanzari, aprovizionari sau furnizori) dar si corelate cu alte DATE (firmele din Romania, codurile lor CAEN, locatia, etc. etc.) pe domeniul CAEN 4672: Comert cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice de exemplu.

UTILITATEA analizei impune ARTA gandirii analizei. Cate firme CAEN 4672 exista in Romania si UE, Cifra de Afaceri (daca se poate doar pe CAEN, frecventa vanzarilor si cantitatea pe sortimente etc.etc., Locatia geografica (judet, localitate, tara)) si singuri veti simti nevoia si a altor informatii UTILE dupa PRIMA naliza.

De ce se face? Pentru a identifica BAZA de clienti posibila, crearea unei RETELE de distributie fezabile, cantitatile pe CONSUMUL aparent (numar de firme CAEN pe locatii dar si alte ALTOR firme consumatoare sau POPULATIA consumatoare (de tabla zincata, otel beton, profile grele, teava sudata, trasa, plase sudate etc, etc,) si vedem si COTA de piata a firmei noastre dupa aceasta analiza si ce TREBUIE facut pentru cresterea vanzarilor dar si ca STRATEGII DE MARKETING in MIXUL de MARKETING.

Am detaliat CAEN 4672 fiindca e un domeniu GREU de vandut si analizat. Chiar FOARTE greu.

Iportant e sa fii in interiorul asociatiilor profesionale gen ARDIMET, EUROMETAL, etc,etc, ca sa ai imaginea CLARA a concurentei existente si a TUNURILOR ce se pregatesc in concurenta neloiala ce este evitata in POLITICI de guvernul roman. Expozitiile si participarea la ele reprezinta o alta sursa de DATE privind posibilii clienti si piete noi.

Analiza BONITATII clientilor identificati dupa datele existente la M. Finante sau Camera de Comert, Burse, alte licitatii, etc. etc. E mult e putin? Fiecare cu interesul lui

Am identificat BAZA DE CLIENTI si, fuga la trimiterea OFERTELOR, cat mai peronalizate ca utilitate pentru client si am programat faxul ca TOATA noapte sa trimita oferte in avalansa, inclusiv emailuri la cei fara fax. Firmele incep sa se clarifice ca si CLIENT dupa erorile de identificare la transmitere dar si ca raspuns de INTERES la sediul central sau punctele de lucru.

Din vanzarile mele fac analiza locatiilor, a pretului comparativ, a cantitatilor vandute pe sortimente s.a.m.d. 

E in final o analiza COMPLEXA care face ca FIRMA mea sa se dezvolte rapid (exploziv) dar EFICIENT asigurandu-mi si APROVIZIONAREA Just-in-time (JIT) economisind costurile si marcand pe harta NODURILE pentru o aproivizionare si transport eficiente. Fac si o analiza a directiilor cele mai bune dar si a drumurilor de rocada.

TOATE imi solicita EXISTENTA DATELOR de analizat. Asta o face si Google facand BANI seriosi din fluxul ofertelor rulate sau BLOCARII ca SPAM a concurentei in favoarea CORPORATIILOR care sponsorizeaza analizele Google sau Facebuci in politica etc. etc.

ARTA de marketing vine din IMBINAREA informatiilor UTILE cresterii PROFITULUI firmei, cat mai RAPID identificand PIETE NOI si CLIENT NOI simultan cu FURNIZORI fezabili.

De aici si ATACUL concurential, cu SPAM si “VIRUSI” simpli de PRIORITIZARE a fluxului de informatii in retelele de internet facand ca unele firme sa fie introduse in TRENUL de date ce circula, la COADA trenului asteptand timp indelungat accesarea.

Important este sa sesizati NECESITATEA acumularii DATELOR de interes si gasirea algoritmilor de INTEROGARE fezabili in imensitatea unor BAZE MARI de date. Exact ce NU FACE GUVERNUL in necesitatea POLITICILOR economice si finanteaza DOAR SRI, SIE etc. etc. in SPIONAREA politica si nu de SPORIRE A AVAUTIEI NATIONALE cu tot complexul de CONTURI ale avutiei.

Acum vine si alta VALOARE adaugata prin “inselarea OFENSIVA” a servarelor A.I. cu fluxuri de date false (vezi brouserul TOR si ascunderea datelor lucrului pe internet) dar si FURAREA BAZELOR DE DATE aparent neinteresante dar de AUR in corelatiile analizelor stiintific facute.

Ei dragii Mosului voi, tineretul, sunteti capabili sa pricepeti aceste FRANTURI din pulberea de AUR a sistemelor informatice si mai ales STIINTA razboaielor economice COMPLEXE sau hibride, oculte sau teroriste? Puteti voi sa AJUTATI firmele, sau sa PROTEJATI populatia in a nu devein INERTA la furt si coruptie, sclavie?

Va doresc GANDURI de torsiune BUNE si CAPACITATE de ANALIZA fezabila voua.

Semneaza,

Mos Teaca_ca vaca de muls

Daca prezinta interes voi DEZVOLTA specific informatiile si cu alte elemente. Voi vedea in cateva zile.

Ia ganditi-va la BOMBARDAREA acestei A.I. globale cu solicitari de imformatii receptate de la sa zicem un million de operatori din intreaga lume SIMULAND sosirea intrebarii de exemplu (“De ce nu este PACE pe Pamant”) catre serverele A.I. de pe tot globul obligandu-le la a SESIZA nevoia unei ANALIZE si RASPUNS dupa cum e incarcat, setat, serverul FERMA, cu rutine de algoritmi agressive sau de UMANITATE pozitiva. La fel si cu protestele etc. etc. si mai ales VOTUL ca e campanie … agricola.

A.I. va incerca in final sa-si scrie, precum Sophia sau serverele Google si Facebuci, publice, PROPRIA rutina de interogare si raspuns. Fantastic, nu? Reusiti?

BATALIA e a voastra dragii Mosului. Invatati si la DISTANTA desi acum vre o 20 de ani era puternic contestat invatamantul la distanta, fara frecventa sau seral. Veti vedea ca in cativa ani INVATAMANTUL LA DISTANTA va fi generalizat. De ce?  

https://www.academia.edu/44032152/BATALIA_GENERATIILOR_VIITORUL_VI_L_CREATI_VOI

ANALIZATI VOI ca o prima tema pentru ACASA.

Suuuccesuri zicea o “fata inteligenta”, creativa.


2 comentarii:

varlan1951 spunea...

Inegalabil,un articol care e de actualitatea ,multumesc domnule profesor Ioan Cepaliga,Dumnezeu sa va dea forta sa continuati in a transmite lumina si adevarul generatiilor ce vin.

Ioan CEPALIGA spunea...

Multumesc.
Cred ca nu este om care sa nu fie flatat de laudele primite dar ... poti deveni usor "coreean, nord coreean". Ceausescu a fost FASCINAT de cultul personalitatii din Coreea de Nord.
Der aceea incerc sa raman REAL si maferesc de laude. Creatia divina este imposibil de cunoscut intr-o viata de am.
Eminescu deplânge că „veacul nostru ni-l umplură saltimbancii şi irozii“.

Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,
Toți se scurseră aicea și formează patrioții,
Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,
Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!
VOI SUNTEȚI URMAȘII ROMEI? Niște răi și niște fameni!
I-e rușine OMENIRII să vă zică vouă oameni!

Ei ce ziceti, parca e contemporan cu noi Eminescu!