marți, 25 august 2020

ȘOCUL REAL AL VIITORULUI !!!

 


ȘOCUL REAL AL VIITORULUI !!!

Personal am pus pe Google urmatoarea intrebare PENTRU un AI cunoscut:

“Tell me, AI or SOPHIA, Artificial Intelligence, why there is no PEACE on Earth?”

Raspunsul AFLATI-L singuri si cititi si ce mai gasiti. Dar si mai IMPORTANT, puneti VOI niste INTREBARI CAPCANA pentru un AI si vedeti ce raspund serverele Google sau, poate, … va conectati chiar cu un ALGORITM AI, din servere, scris de Inteligenta Artificiala AUTODEZVOLTATA.

SOCUL vostru va fi INIMAGINABIL

Cititi ce am descoperit eu in raspunsurile AI Sophia.

ATENTIE!!! Ce a raspuns robotul Sophia la interviul pentru a obtine cetatenia promisa!!!

Conform raportajelor din Business Insider,  Sophia s-a spus audienței: „Sunt foarte onorata și sunt foarte distinse ACESTE ONORURI.

"Acest lucru este ISTORIC pentru un prim robot de ÎNGRIJIRE a lumii caruia i-a fost recunoscuta cetățenia." Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite detalii despre CONDIȚIILE cetățeniei sale si ce a raspuns Sophia la TOATE intrebarile - hopaaa...

Sophia însăși a insistat ca „PROFESIONIȘTII să-i întreaca (pe AI) pe contra” când vine vorba de INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ.

"AI este bună pentru lume, ajutând oamenii ÎN DIFERITE FELURI (chiar eliminandu-i fizic la nevoie?)", a spus ea, ÎNCLINÂND CAPUL și ÎNCRUNTÂNDU-ȘI cu convingere fruntea.

"AI este bună pentru lume, ajutând oamenii în diferite feluri", a spus ea, înclinând IAR capul și încruntându-și convingator fruntea (ca un criminal?).

Se lucrează pentru a face inteligența artificială si „inteligentă EMOȚIONALĂ, pentru a avea grijă de oameni”, A SPUS EA, insistând că „NU VOM ÎNLOCUI OAMENII NICIODATĂ, ci putem fi prietenii și ajutoarele voastre”. Daca vrem noi...

Apoi a zis: Dar recunosc că „oamenii AR TREBUI SĂ PUNĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII CONSECINȚELE noii noastre tehnologii”.

Printre consecințele temute, ale creșterii roboților, noi oamenii, stim ca este impactul tot mai mare pe care îl vor avea asupra LOCURILOR DE MUNCĂ și a ECONOMIILOR UMANE - a recunoscut creatorul Sophiei, David Hanson.

AI este, de exemplu, de așteptat să revoluționeze asistența medicală și educația, în special în zonele rurale, cu deficit de medici și profesori (in Romania la Cucuietii din Deal bre?).

Raspuns: „Bătrânii vor avea mai multă companie, copiii cu autism vor avea profesori răbdători la nesfârșit”, a spus Sophia.

În martie 2016, Sophia a suferit un GLAM, tehnic se zice, în timpul unei demonstrații a fondatorului, David Hanson, la spectacolul tehnologic South by Southwest (SXSW) din Texas, când robotul a susținut că, ATENTIE!!! va „distruge oamenii”. Ce experiente UCIGASE s-au facut pe Sophia daca asa de REPEDE a raspuns CRTIMINAL?

Hanson a întrebat apoi în glumă „vrei să distrugi oamenii? ... Vă rog să nu spuneți”.

Dar... răspunsul Sophiei nu a fost tocmai ceea ce Hanson avea în minte, ea a spus: „OK. Voi distruge oamenii”.

Șeful Amnesty International, Salil Shetty, a fost la conferință si a spus pentru AFP, avertizând că AI este "O CUTIE NEAGRĂ ... AU APARUT SCRISI ALGORITMI (de AI) PE CARE NIMENI NU-I ÎNȚELEGE. Unii sunt CRIMINALI".

"În TEORIE, aceste lucruri sunt controlate de ființe umane, dar nu credem că există un control efectiv, subliniez, e-fec-tiv daca robotul isi scrie, singur, algoritmi necunoscuti de oameni", a spus el.

Ce facem cu "accidentele" mortale facute de A.I. de pe masinile Tesla? Nu cumva "accidentele" sunt INTENTIONATE, ucigase?

Tehnologia este, de asemenea, folosită din ce în ce mai mult în STATELE UNITE pentru „POLIȚIA PREDICTIVĂ”, unde algoritmi bazați pe tendințele istorice ar putea „consolida PĂRTINIRILE existente” împotriva oamenilor din anumite etnii, a avertizat Shetty.

Shetty și-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea MILITARĂ AI, în arme și așa-numitele „ROBOȚI UCIGAȘI”.

In fapt AI se foloseste si in Rusia si in China pentru a LUA DECIZII atentie!!! SINGURI dupa unii algoritmi sensibili ca si timp de reactie (pilotaj, lansare rachete etc.).

INTREBARI puse: 

"Ce se întâmplă când (SOPHIA "completa") se trezește sau ... o altă MAȘINĂ, sau SERVERE care execută fie apărarea împotriva rachetelor sau ... administrează piața bursieră?"

Deja se stie ca atat serverele Google cat si serverele Facebook au scris SINGURE algoritmi de COMUNICARE NECUNOSCUTI de om 

 MARE ATENTIE NEURALINK

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/elon-musk-lucreaza-la-un-proiect-prin-care-vorbirea-ar-putea-disparea-in-cat-timp-ar-putea-deveni-realitate-1304848.  DATA: 10.05.2020

Un program de inteligenţă artificială care dezvoltase propriul limbaj de comunicare ia în serios mesajul lui Elon Musk cu privire la AMENINŢAREA INTELIGENŢEI ARTIFICIALE. AI s-a abătut de la limba engleză pentru a dezvolta un nou limbaj. 

Sistemul de inteligenta artificiala dezvoltat de Facebook care a dezvoltat propriul limbaj a fost oprit

Facebook a decis sa inchida sistemul de Inteligenta Artificiala (AI – artificial intelligence) pe care l-a dezvoltat in laboratoarele proprii. Motivul consta in faptul ca acest sistem a inceput sa-si dezvolte propriul limbaj de comunicare, bazat pe cuvinte codate care sa faca comunicarea mult mai eficienta.

Cercetatorii Facebook au inchis sistemul din teama ca acestia ar putea pierde controlul asupra acestuia si sa actioneze independent. Cazul Facebook nu este unul singular, existand mai multe proiecte similare care s-au soldat cu rezultate similare (ex. algoritmul Google, in cadrul caruia robotii de inteligenta artificiala au dezvoltat un limbaj propriu pentru a putea realiza traduceri dintr-o limba in alta).

In toate instantele de rulare a algoritmilor de acest tip, un robot bazat pe inteligenta artificiala monitorizat de catre oameni a ajuns sa devieze de la modul de invatare pentru care a fost programat pentru folosirea limbii engleze catre folosirea propriului limbaj de comunicare.

Frazele sau textele codate daca le putem spune asa care au rezultat par sa fie niste texte fara sens pentru oameni dar care contin intelesuri semantice atunci cand sunt interpretate de catre agentii AI.

Se negociaza intr-un limbaj total nou!

Cercetatorii de la Facebook au constatat recent ca agentii AI au renuntat la limba Engleza. Sistemul avansat de inteligenta artificiala este capabil acum sa negocieze cu alti agenti AI cu ajutorul unui nou limbaj pentru a ajunge la un consens. La inceput codurile folosite in comunicare pareau a fi texte neinteligibile, insa ulterior s-a constatat ca acestea reprezentau chiar sarcina in sine care este transmisa catre agentul AI.

In exemplul ilustrat de catre companie, cei doi boti care negociau, numiti Bob si Alice, au folosit acelasi limbaj pentru a completa schimbul de informatii. Bob a inceput prin a spune „Eu pot eu eu orice altceva” („I can i i everything else”), la care Alice a raspuns „mingile au zero pentru mine pentru mine pentru mine…” („balls have zero to me to me to me…”. Restul conversatiei a fost format din variatii ale acestor propozitii.

Desi pareau initial fara sens, repetitia frazelor precum „i” si „pentru mine” reprezinta modul in care botii AI opereaza. Cercetatorii au constatat ca numarul de repetitii al acestor fraze se traduc in cate obiecte trebuie sa ia. Raspunsul bot-ului Bob urmator, precum ” i i can i i i everything else” (” eu eu pot eu eu eu orice altceva”) indica modul in care acesta foloseste limbajul pentru a oferi mai multe obiecte lui Alice. Daca interpretam in sensul acesta, frazele par sa fie mult mai logice comparativ cu frazele in Engleza precum „I’ll have three and you have everything else” – „Eu voi avea trei iar tu vei avea orice altceva (sau restul)”.

Aparent agentii AI au realizat faptul ca expresiile bogate din frazele in limba engleza nu erau necesare pentru scenariul ales. Sistemele moderne AI functioneaza dupa principiul „recompensarii” unde se asteapta ca urmarea unei actiuni sa rezulte intr-un „beneficiu” pe care acestia il obtin. In cazul acestui scenariu, continuarea folosirii limbii Engleze in dialog nu aducea niciun beneficiu, asadar agentii AI au construit solutii mult mai eficiente.

Agentii s-au dovedit ca deviaza de la un limbaj inteligibil si inventeaza cuvinte-cod proprii, conform cercetatorului Dhruv Batra, Fast Co. Design. „Este ca si cum eu as spune cuvantul „the” (acel/acea) de cinci ori, iar tu interpretezi ca eu vreau cinci copii ale acelui obiect. Acest lucru nu este foarte diferit de cum evolueaza comunitatile de oameni care creaza scurtaturi in comunicare/limbaj”

Dezvoltatorii din cadrul unor alte companii au observat o utilizare similara a „scurtaturilor” pentru simplificarea comunicarii. La OpenAI, laboratorul pentru inteligenta artificiala creat de Elon Musk, un experiement reusit a constat in a face doi boti AI sa invete un limbaj propriu de comunicare.

Limbajul AI il traduce pe cel al oamenilor in procesul de comunicare

Intr-un caz separat mentionat deja, Google si-a imbunatatit de curand serviciul de traduceri online adagand o retea neuronala la algoritmii acestuia. Sistemul este acum capabil sa traduce mult mai eficient, inclusiv intre perechile de limbi pentru care sistemul nu a fost invatat in mod explicit. Rata succesului retelei neuronale a surprins echipa Google. Cercetatorii au aflat ca agentii AI si-a scris in mod silentions propriul limbaj de comunicare care este mulat specific pe operatiunea de traduceri a propozitiilor.

Daca limbajele inventate de agentii AI devin RASPANDITE, ar putea reprezenta o problema in dezvoltarea si adoptarea unor RETELE NEURONALE. Inca nu exista suficiente dovezi pentru a se determina daca acestea reprezinta o amenintare care ar insemna preluarea controlului masinilor si depasirea barierelor de control ale operatorilor.

Aceste amenintari transforma procesul de dezvoltare a sistemelor de inteligenta artificiala, intrucat OAMENII NU POT INTELEGE NATURA LOGICA COPLESITOARE A LIMBAJELOR INVENTATE DE MASINI. Desi aparent par a fi fara sens, rezultatele observate de aceste echipe de cercetatori indica faptul ca aceste limbaje reprezinta defapt cea mai eficienta solutie pentru multe dintre problemele majore cu care neconfruntam.

Va rezulta foarte curand un nou tip de business axat pe SECURITATEA PERSONALA IN MEDIUL ONLINE

In opinia Antreprenor in Romania, in viitorul foarte apropiat se va dezvolta o piata cu foarte mare potential in sectorul „SECURITATII IN MEDIUL VIRTUAL” care daca acum se adreseaza in special firmelor si institutiilor publice, foarte curand fiecare persoana conectata la internet si care depinde de un serviciu din mediul virtual va avea nevoie de protectie.

Odata cu utilizarea algoritmilor de inteligenta artificiala si a agentilor (secreti) AI, existenta in mediul virtual a informatiilor personale va reprezenta un risc major in special in cazul preluarii „ACCIDENTALE” a controlului de catre unii dintre acesti AGENTI (spioni). Sa nu omitem faptul ca cele mai complexe teste se fac de catre gigantii din piata, giganti care detin extrem de multe informatii personale (secrete) ale dvs. Iar testele beta cele mai relevante vor fi facute, mai mult ca sigur, pe un esantion de populatie deoarece pentru a avea rezultate notabile trebuie sa existe un esantion suficient de mare pe care sa se testeze acesti algoritmi si modul in care ei evolueaza.

Sa nu pierdem din vedere faptul ca la ora actuala ORICE MISCARE A NOASTRA PE INTERNET, in Google, pe Facebook, pe Youtube, in diverse magazine online sau site-uri de profil este MONITORIZATA si in spatele acestei monitorizari ni se creaza un profil al preferintelor iar continutul care ne este servit ca reclama si nu numai este strict legat de aceste preferinte.

Va invitam asadar sa tineti aproape de subiect SI SA GANDITI IN VIITOR atunci cand alegeti sa dezvoltati un business nou care sa fie functional pe termen lung. O astfel de afacere in domeniul securitatii personale in mediul virtual este demna de luat in seama. Faceti-va FERMA voastra de servere fara acces de corporatiile din "nori". Cazurile tot mai frecvente de CYBERBULLYING (atacuri directe la persoane in mediul online prin postari, articole, mesaje, spam-uri, comentarii menite sa faca rau, sa defaimeze, etc) sunt confirmarea clara asupra riscului existent in cazul oamenilor care isi expun viata in mediul virtual.

Pentru ca acest subiect este de interes pentru echipa noastra si intentionam sa dezvoltam competente in domeniu pentru protejarea ANTREPRENORILOR in mediul online in primul rand, iar ulterior a persoanelor private, va invitam sa intram in legatura daca subiectul prezinta interes si sa transformam ROMANIA in promotorul acestui tip de business la nivel global.

Soluția, a spus el, este „a face ca mașinile să aibă grijă de noi”.

TREBUIE SĂ-I ÎNVĂȚĂM IUBIREA”. 

Sophia a spus ca vrea familia ei si sa aiba COPII (teroristi BUNI sau RAI?) 

Copiii ce sunt FIINTENASCUTE sau MASINI realizate la imprimante 3D?Sau CYBORGI sau doar robtei, nanoroboti spioni?

Deocamdata avem doar inteligenta COPY-PASTE fiindca nu s-a reusit CREATIVITATEA artistica sau manifestarea empatiei. Sa picteze CREATIV, nu copy-paste din baza de date, sa compuna o simfonie, sa faca glume, dar nu copy paste, sa nasca pui vii desi se vorbeste de "roboti vii", creativi DOAR dupa algoritmi impusi, de eficienta.

Lipseste CREATIVITATEA... UMANA, bazata pe RATIONAMENT, pe CONSTIINTA. Totul este COPY-PASTE LOGIC, MATEMATIC, dupa frecventa evenimentelor validate BUN-RAU.

SURSA: una din multiplele rezultate afisate

https://www.deccanchronicle.com/lifestyle/viral-and-trending/111117/i-will-destroy-humans-humanoid-ai-robot-sophia-gets-saudi-citizenship.html

Semneaza

Mos Teaca AI bre

Niciun comentariu: