duminică, 19 august 2012

VREAU O TARA NEGUVERNABILA !

A GUVERNA INSEAMNA A IMPOZITA, A TAXA ! citeam recent un titlu utilizat insidios de Money-Channel in descrierea masurilor fiscale actuale propuse de USL. Daca ne opunem taxarii inseamna ca ne opunem GUVERNARII ? RECIPROCA O FI LA FEL ? CINE NE DEMONSTREAZA ?
Perfect adevarat zic io, in mare parte, deoarece politicile fiscale, oricare ar fi alea îs, îs de râs si de cele mai multe ori puternic criticate de mediul de afacere fiindca orice impozitare reprezinta in fond un ATAC fie la veniturile firmei fie ale cetateanului de cele mai multe ori. De aceea orice opozitie sau pozitie sau ite la impozitare inseamna o opozitie sau ite la guvernare, adica suntem cu atat mai putin guvernabili cu cat ne opunem mai puternic la introducerea de taxe si impozite.
Romania, se afirma de foarte multe ori-ori ca, tinde a fi o tara NEGUVERNABILA ceeace in logica simpla inseamna cred O-POZITIA sa excesiva in a ACCEPTA noi taxe si impoz-ite. Adica romanul stie sa faca fite, ite si codite cu iglita lui desteapta de s-a dus vestea de cat de complicata e guvernarea adica scuze impozito-taxa-rea de la noi. De aceea o hi asa multa haiducie?
Personal, in aceasta logica simpla pot spune serios ca asta este si DORINTA DIN MEDIUL DE AFACERE fiindca in Romania sunt cele mai multe taxe si impozite calculate la o statistica MONDIALA acesibila probabil si matale guver-nule. 
Firmele din Romania chiar si in 2012 trebuiau sa plateasca, anual, nu mai putin de 113 taxe. Suntem pe locul 2 la nivel mondial, dupa Ucraina, care are 135 de taxe, releva datele studiului "Doing Business 2012", realizat de Banca Mondiala. Daca in 2010 ne aflam pe locul 151 dintr-un numar de 183 de economii ale lumii (in lume sunt 191 de state recunoscute), dupa usurinta cu care o firma se poate achita de obligatiile fata de stat ATENTIE !!! in 2012 Romania DEJA a coborat in clasament pe locul 154 din 183 de tari.
Asadar avem dece sa spunem CU FERMITATE ca NU MAI VREM SA FIM GUVERNABILI? Cel putin sub aspectul TAXELOR impuse de aceste GUVERNE IRESPONSABILE si care iata NU STIMULEAZA ECONOMIA SI CULMEA NICI IN ANII DE CRIZA ECONOMICA NU SUNT CAPABILI SA REDUCA TAXA-REA.
Statistica arata ca toate economiile din Europa de Est si Asia Centrala si-au modificat legislatia, pentru a fi mai "prietenoasa" cu intreprinzatorii, dar in Romania basesciana, situatia a fost iata CONTRARA impunand aberant, fara negocieri, filozofia germana a cancelarului Merkel de austeritate IMPUSA si de crestere NESTIMULATIVA a veniturilor la buget intr-o fiscalitate controlata si prin Pactul fiscal semnat tot de Basescu fara a consulta Parlamentul. Si asta cand numarul mediu in Europa este de 17 taxe, moment cand Romania are incredibil o crestere spre 117 taxe platibile intr-un an, cu patru taxe mai mult deja fata de statistica "Doing Business 2012", realizata de Banca Mondiala.
NU CRED CA A FOST BINE DOMNULE (chestor) BASESCU SI MAI ALES DOMNULE BOC-UNGUREANU? MI SE PARE CA EU, (electoratul), V-AM NUMIT! Dom-le Basescu and compania sau ... batalionul.
PARDON EU PERSONAL NU V-AM MAI NUMIT IN AL DOILEA MANDAT ! In primul m-ati pacalit !
De aceea criticati actualul guvern, fiindca va fuge pamantul de sub picioare cand se scot la iveala STATISTICILE ADEVARATE? Iata de unde si cum s-a furat in nestire de pdl si guvernarea penala Boc-Ungureanu, prin statistici nereale, umflate penal mai ceva ca la Ceausescu. Banii aferenti acestor date de personal, UMFLATE "STIINTIFIC", oare cine i-a utilizat si tocat domnilor de la DNA? Nu cumva se muleaza pe o subminare premeditata a economiei nationale cu o frauda compozita inca de neimaginat si cu efecte ramificate in toate domeniile si nivelele? O fi greu de inteles pentru domniile voastre ce va pretati la influente politice si simpatii de bloger cu amicitii in jacuzzi, ca de oameni sunteti, nu mobilier e(r)go-nomic ci Ego or SuperEgo, ca de, fiindca va e vital necesara puterea Ego sum qui sum dumneavoastra stiind ca Homo homini lupus est.
In fapt mediul social, cel putin conceptual, indus de cerbicia dumneavoastra tintita va seamana leit. E fructu arbor cognoscitur.
Asa ca, imperativ, am ajuns si eu sa spun raspicat VREAU O TARA NEGUVERNABILA !
INS a ajuns sa fie si in ROMANIA o institutie MINCINOASA (semnalata iata si de EUROSTAT) la fel ca si cea din GRECIA si asta numai si numai PENTRU A PROTEJA ACELE INTERESE POLITICE MESCHINE DUPA CUM REZULTA SI DIN DATELE STATISTICE ALE POPULATIEI, CU FOARTE MARI ABATERI, ACOPERIND PREMEDITAT INFRACTIONALITATEA DE LA REFERENDUM IN LOC SA URGENTEZE CALCULELE DE LA RECENSAMANT.
IATA DECE VREAU SA FIM O TARA NEGUVERNABILA !
IN PRIMUL RAND PENTRU CA SA FIE REDUSE TAXELE, CEL PUTIN PANA LA NIVELUL EUROPEI.
Si chiar mai mult in sensul reducerii lor ca si VALOARE.
CNIPMMR solicita imperativ chiar si in ianuarie 2012 reducerea cu 25% a taxelor si tarifelor PARAFISCALE argumentand ca SE SUFOCA ECONOMIA. Sistemul de taxe din România, este iata al doilea ATENTIE !!! CEL MAI COMPLICAT DE PE PLANETA. MAI E OKAY?
S-a solicitat permanent si reducerea TVA, cel putin la alimentele de baza, dar si fiscalitatea salariala precum si stimularea investitiilor si multe alte propuneri economice proactive, refuzate iata insa in mod SISTEMATIC de guvernele Boc-Ungureanu care au mentinut insa PRETURILE ca in Europa dar SALARIILE ca intr-o COLONIE a Europei.

ESENTA "ACETEI" INTERVENTII PE BLOG ESTE ASADAR DE A SENSIBILIZA ELECTORATUL IN A INTELEGE DECE VREAU SA AVEM O TARA NEGUVERNABILA DAR IN CARE SA FIE RESPECTATA LEGEA CU TINTA SA FUNDAMENTALA CALITATEA VIETII, PROTECTIA SI BUNASTAREA ELECTORATULUI.

Aceste derapaje inadmisibile ale institutiilor statului, ACESTE ABUZURI FARA PRECEDENT asa cum sunt vizibile acum si in aceasta TRACASARE a CELOR CU DIZABILITATI, cu anchete lipsite de celeritate juridica-procedurala, UMANA, dar cu o tendinta spre un stat politienesc si nu de oricere tip ci EXCESIV, sunt cauza solicitarii unei actiuni civile unitare pentru O TARA NEGUVERNABILA.
CNSC si toate fortele civice proactive sunt obligate sa cenzureze guvernarea daca dorim O TARA NEGUVERNABILA adica una care sa NU ne impuna cate-n luna si in stele ca pana acum IMPOTRIVA VOINTEI NOASTRE a celor care i-am ales.
Mentionez doar ca normele spre exemplu ale notarilor publici specifica faptul ca NOTARUL ESTE OBLIGAT sa se deplaseze la domiciliul celui aflat in imposibilitate de deplasare pentru incheierea actelor notariale. Ori pentru faptul ca un handicapat a solicitat urna mobila ACASA sau in spital, azil, sanatoriu pentru a vota, acum, la investigatiile de identificare a cazurilor de infractiune, se solicita ca acestia sa se prezinte la sediile unor institutii chiar si din alte localitati. Nu militez pentru nesanctionarea celor VINOVATI de vot multiplu sau oricare alta infractiune dar MA INGROZESTE ACEASTA LIPSA DE UMANISM SI ABUZ PROCEDURAL din partea unor INSTITUTII PLATITE DIN BANI PUBLICI pentru a APARA CETATEANUL si DEMOCRATIA CONSTITUTIONALA si nu pentru a executa comenzile politice sau ineptiile de management ale unor incompetenti din magistratura sau partide politice, fie ele si de la guvernare.
IATA DECE VREAU O TARA NEGUVERNABILA !!! IN CARE SA NU MAI POATA FI EMISE NICI-O-DATA ASEMENEA ACTE SAU DECIZII IMPOTRIVA POPORULUI CARE-I PLATESTE.
SI, ATENTIE !!! NU UTILIEZEZ NICI SLOGANUL VREAU O TARA CA AFARA FIINDCA OBSERV CAT DE FALSE SUNT SI ACOLO ACESTE DECIZII ACTUALE EMISE FARA TEMEI INTELECTUAL SAU JURIDIC FIIND PUTERNIC DEFORMATE SI DEFORMANTE DE O POLITICA ABUZIVA.

ROMANI, VOI DORITI O TARA NEGUVERNABILA ?!

Lt.col.retragere
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: