miercuri, 30 decembrie 2020

PREDICTII - Fizica viitorului

 PREDICȚII

Fizica viitorului: modul în care știința va modela destinul uman și viețile noastre zilnice până în anul 2100

Autor Michio Kaku 15 martie 2011 Cumpărați cartea bre…

Mulțumesc dragului meu coleg pentru recenzia cărții și fiind un DAR de Anul Nou și ca un adept al ”Darului din DAR se face Raiul”, vă prezint #șiio comentariile mele incluse în recenzia destul de interesantă a cărții cum ar zice oricare invidios. Fac publicitate GRATUITĂ unui PROFESOR extraordinar de îndrăgit de fanii FIZICII și nu numai fiindcă, personal sunt fascinat de PROBLEMELE lansate în discutie de acest ”fenomen”, ceva mai mic, SÎC, decât FIZICIANUL nostru de geniu Cristian Presură.

Să trăiți maeștrilor și să fiți iubiți!

La mulți ani cu sănătate și iubire TUTUROR și firesc și FANILOR.

Vă recomand să citiți PROFEȚIILE din 2011 care iată că deja au fost REALIZATE, și chiar depășite. E un DAR de Anul Nou pentru toții fanii.

Fizica viitorului: Cum știința va modela destinul uman și viața noastră zilnică până în anul 2100, este o carte, atenție, din 2011 a fizicianului teoretic Michio Kaku, autorul cărții Hyperspace and Physics of the Impossible. În ea, Kaku speculează despre posibila dezvoltare tehnologică viitoare în următorii 100 de ani. El intervievează oameni de știință notabili despre domeniile lor de cercetare și își expune viziunea asupra evoluțiilor viitoare în medicină, calcul, inteligență artificială, nanotehnologie și producția de energie. Cartea era pe New York Times Lista de bestseller-uri timp de cinci săptămâni. Azi deja sunt domenii exact dezvoltate.

Kaku scrie cum speră că predicțiile sale pentru 2100 vor avea la fel de mare succes ca romanul scriitorului de science fiction Jules Verne din 1863, Paris in the Twentieth Century. Kaku contrastează previziunea lui Verne cu generalul poștal american John Wanamaker, care în 1893 a prezis că poșta va fi livrată în continuare cu … diligența și călare sau cu porumbeii peste 100 de ani, și președintele IBM Thomas J. Watson, care în 1943 ar fi spus eronat că „ există cred o piață mondială pentru probabil cinci computere. "Kaku subliniază această lungă istorie a predicțiilor eșuate împotriva progresului pentru a sublinia noțiunea sa că "este foarte periculos să pariezi împotriva viitorului". Fiecare capitol este ordonat în trei secțiuni: viitorul apropiat (2000-2030), mijlocul secolului (2030-2070) și viitorul îndepărtat (2070-2100). Kaku observă că perioadele de timp sunt doar aproximări … aproximative, dar arată intervalul general de timp pentru diferitele tendințe din carte.

Viitorul computerului: Minte pentru materie 

Kaku începe cu legea lui Moore și compară un cip care cânta „La mulți ani” cu forțele aliate în 1945, afirmând că cipul conține mult mai multă putere și că „Hitler, Churchill sau Roosevelt ar fi putut ucide pentru a obține acel cip”. El prezice că puterea computerelor va crește până la punctul în care computerele, precum electricitatea, hârtia și apa, „dispar în ”țesătura” vieții noastre, iar cipurile computerelor vor fi plantate în pereții clădirilor”. De SRI sau de SIE? Atenție la GRU bre… sau va fi un serviciu GLOBAL de interceptări că G5 și G6 e pe tron deja iar imprimantele 3D știu unde să plaseze CIP-urile sau chiar un întreg SISTEM robotizat bre...

El prezice, de asemenea, că ochelarii și lentilele de contact vor fi conectate la internet (ha, ha, ha Iohannis poți citi ORDINELE la speech doar cu ochelrii), utilizând o tehnologie similară cu afișajele retiniene virtuale. Mașinile vor deveni fără șofer datorită puterii sistemului GPS chinezesc bre… Această predicție este susținută de rezultatele provocării urbanePentagonul speră că va trebui să lucreze cu de 1/3 a forțelor terestre Statele Unite ale Americii automatizate până în 2015 – Ha ha ha iată că nici NATO încă nu a dispărut și previziunea e DOAR … pentru tehnologie. Tehnologii similare pentru a crea Brain-Gate (Poarta creierului) va permite în cele din urmă conectarea de oameni la calculatoare de control cu senzori de creier, mici, și „ca un magician, va muta obiecte în jurul său cu puterea minții noastre. Atenție polițiști și jamdarmi că ați belit-o cu po_pulimea CIP-ată, vaccinată bre… dar fără mască de formă."

Viitorul A.I.: Rise of the Machines - Supremația Roboților - parodie

Kaku discută despre părțile corpului, robotizate, roboții modulari, șomajul cauzat de roboți, surogatele sexi și avatarurile agenților secreți bre… (precum filmele respective) și ingineria inversă a creierului. Kaku trece peste cele trei legi ale roboticii și contradicțiile lor. El susține că un „cip din creierele robotului (androidului, agentului secret etc.) va interveni pentru a-l opri automat, dar nu mitralieră dacă are gânduri ucigașe anti lideri” și crede că scenariul cel mai probabil este acela în care roboții sunt liberi să facă ravagii și distrugere la ”inamici”, dar … sunt concepuți pentru a avea dorința de bunăvoință și negociere cu po_pulimea revoltată. Dacă sunt ostili cu negociatorii … pac-pac și gata. Jandarmul din Saint Tropez.

Viitorul medicinii: perfecțiune și dincolo - parodie

Kaku crede că, în viitor, reprogramarea genelor hopaaa…se poate face prin utilizarea unui virus special programat (și a și apărut CO-VID, de inteligență bre, care cere vaccinul RESPONSABIL, al OMS), care poate activa genele la fufele VIP care încetinesc procesul de îmbătrânire (urâțire bre… îngrășare sau ridare ca laba de rață. E mai bună gâsca). Senzorii nanotehnologici (dintr-o cameră de sex-hotel) vor verifica diferitele boli și cancere, pentru protecția clientului, nanobotii vor putea injecta medicamente în celule individuale ale pacientului atunci când se găsesc boli că doar a plătit ședința cu cardul cuantic, implantat, iar progresele în extragerea celulelor stem se vor manifesta în arta creșterii de noi organe (dacă e prea mică bre...) Ideea învierii unui organ mort de sex-extrem, a unei specii dispărute ar putea fi acum biologic posibilă REGENERAREA de CREȘTERE a satisfacției bre... Util să fii corporației că restul îți curge ”gratis” … șampania și drogul… plus sexul garantat

Nanotehnologia: totul din nimic? averile la fel breUTIL să fii

Kaku discută despre materia programabilăcalculatoarele cuanticenanotuburile de carbon și posibilitatea replicatorilor. El se așteaptă, de asemenea, la o varietate de nanodispozitive care caută și distrug celulele canceroase în mod curat, lăsând celulele normale intacte.

Viitorul energiei: Energia din stelele lui Coldea bre...

Kaku discută despre scurgerea petrolului pe planetă arătând spre curba Hubbert și problema în creștere a imigranților care doresc să trăiască ”visul americanSÎC, era în 2011 bre, al unui consum de energie risipitor. El prezice că hidrogenul și energia solară vor fi viitorul, că vântul devine uragan bre… iar ”centrala ”neclară”” dispare, observând modul în care Henry Ford și Thomas Edison pariază dacă petrolul sau electricitatea ar domina și descriind fuziunea cu lasere sau câmpuri magnetice și consideră că fuziunea la rece este „un punct mort”. Așadar adio fuziune bre… cu LUMEA NOUĂ…, scuze, ”visul american” că prospăeră logaritmic ”visul chinezesc”, ferească Dumnezeu de dictatura lor, că o să ne dispară toți câinii și lighioanele. Kaku sugerează că națiunile sunt reticente în a face față încălzirii globale, SÎC, deoarece extravaganța petrolului, fiind cea mai ieftină sursă de energie, încurajează creșterea economică, solară bre... 

Kaku crede că în viitorul îndepărtat, supraconductorii la temperatura camerei vor deschide era mașinilor și trenurilor plutitoare alimentate cu magnet, de peștii marini bre..., că plutesc…SÎC.

Viitorul călătoriilor spațiale: către stele … verzi 

Spre deosebire de rachetele chimice convenționale care folosesc a treia lege a mișcării lui Newton, pânzele solare profită de presiunea radiației de la stele, … verzi. Kaku crede că, după trimiterea pe orbită a unei vele solare gigantice, s-ar putea instala lasere pe Lună, care ar atinge vela și ar da un impuls suplimentar. Laserul românesc bre că deja are 10% din puterea Soarelui … foaie verde… păpușoi mai lunatici sunteți voi.

O altă alternativă este de a trimite mii de nano-nave , dintre care doar câteva ar ajunge la destinație. „Odată ajunși pe o lună din apropiere, ar putea crea o fabrică pentru a face copii (orfani?) nelimitate ale lor, spune KakuNanobarcile ar necesita foarte puțin combustibil pentru a accelera. Ei ar putea vizita cartierul stelar plutind pe câmpurile magnetice ale altor planete, de marțieni verzi.

Viitorul bogăției: câștigători și învinși 

Kaku discută despre modul în care legea roboticii lui Moore va afecta viitorul capitalismului SÎC, (Kardashev și restul sunt de belea), care națiuni vor supraviețui și vor crește și despre modul în care Statele Unitesug creierul” de la imigranți pentru a-și alimenta economia.

Viitorul umanității: civilizația planetară 

Kaku clasează civilizația viitorului, cu clasificări bazate pe consumul de energie (SÎC l-a plagiat pe Kardashev), entropie și procesarea informațiilor (și pe restul de kardashevi). Kaku a afirmat că oamenii cu o creștere economică medie pot atinge statutul de civilizație planetară în următorii 100 de ani, „dacă nu există o catastrofă naturală sau vreun act calamitant al nebuniei, că este inevitabil să intrăm în această fază a istoriei noastre colective”.

Recenzie 

Cartea a primit recenzii mixte și, în general, a fost considerată ca având idei interesante care au fost prezentate într-un stil prea optimist, dar blând.

Kirkus Reviews a declarat: „Expertiza științifică a autorului va implica cititorii prea sofisticați pentru predicții bazate pe puteri psihice sau astrologie. Recenzorii de la Library Journal au declarat: „Această lucrare este foarte recomandată fanilor cărților anterioare ale lui Kaku și cititorilor interesați de știință și robotică”. 

Wall Street Journal un „punct de vedere în mare măsură optimistă asupra viitorului“ consideră. Telegraph s-a plâns că „Fizica Viitorului este partizană în ceea ce privește tehnologia într-un mod care pare a fi viziunea delirant tehnocratică a lui Gerard K. O'Neill despre explorarea spațiului (doar de americani bre…), The High Frontier ”. The Guardian a afirmat „în ciuda optimismului tehnologic implacabil, Kaku evocă o panoramă cu adevărat interesantă a științei revoluționare și a tehnologiei magice”. 

New York Times a deplâns stilul cărții care este de multe ori „plictisitoare și charmless (fără farmec)“, dar a recunoscut că a avut capacitatea de a „înrobi și speria“ po_pulimea de azi. Scriind în Physics Today, fizicianul Neil Gershenfeld a spus că_cartea are „o premisă atrăgătoare”, dar descrie „un fel de viitor al comitetului ”american”” populat de „elemente de bază din science-fiction”. Gershenfeld a spus: „O astfel de prognoză ar fi putut fi realizată cu mai puțin efort prin strângerea coperților din revistele populare de știință”. Gershenfeld îl critică (SÎC invidie) pe Kaku pentru „unele erori fizice surprinzătoare”, cum ar fi ignorarea fricțiunii aerului (fasolea bre…) pe vehiculele maglev (derivat din levitația magnetică). Kaku este lăudat pentru că ridică „întrebări profunde”, cum ar fi efectul prosperității în viitor sau decuplarea experienței senzoriale de realitate. Cu toate acestea, Gershenfeld deplânge faptul că aceste întrebări sunt puse ”marginal” și nu li se oferă un tratament profund. „Ar fi fost mai relevant să aflăm perspectiva autorului asupra acestor întrebări decât să aflăm unde și cui le-a prezentat prelegerile”, a spus Gershenfeld The Economist este sceptic în ceea ce privește predicția (profeții sunt expulzați nefiind crezuți în țara lor bre…), în general, subliniind că „necunoscutele necunoscute SÎC” neprevăzute, SÎC, au condus la multe tehnologii perturbatoare în secolul trecut.

SURSA: internet

Dar … iată că încă existăm deși extincția ne aparține. NU VIITORUL MĂ SPERIE CI ”OAMENII” DIN VIITOR” zâc șî io, dacă mai sunt … oameni.

Oare de ce IDIOTUL rămâne IDIOT? Fiindcă are IDEI bre. În concluzie TRĂIASCĂ IDIOTUL … că ”restul ”e” tot idioți, fără idei bre, scuze, UTILITATE”.

Semnează,

Moș Teacă, fan fizician.

 

Niciun comentariu: