luni, 17 februarie 2020

CHINA intra in TOP din 2020

Pe fondul unui război comercial cu SUA, economia Chinei a crescut cu 6,1% în 2019, cel mai lent ritm din 1990.
Creșterea PIB a Chinei în acest trimestru va fi (fereasca Dumnezeu) de 0%, potrivit economistului de top Ed Hyman fapt ce INGROZESTE occidentul. „Nu virusul, COMERTUL contează. Oamenii nu ies. Nu fac cumpărături, iar asta doare ECONOMIA în special China.”
https://www.mckinsey.com/~/media/McKinsey/Featured%20Insights/China/What%20can%20we%20expect%20in%20China%20in%202020/SVGZ-WhatToExpectChina2020-Ex2.ashx
Restricțiile privind investițiile din China în SUA se vor muta de la o atenție asupra ofertelor mai mari, care s-au redus aproape la zero, la investiții directe și indirecte (adică prin fonduri) în start-up-uri tehnologice.
Vezi ce spune ONU si FMI bre...
Uite doar un domeniou de varf: Piața de EV din China este deja de 3-4 ori mai mare decât piața din SUA. Acest multiplu VA CRESTE oferind liderilor de piață din China posibilitatea de a deveni lideri mondiali în dezvoltarea și fabricarea de vehicule electrice, bateriile lor și infrastructura de încărcare.
S-au stabilit clar MARE ATENTIE POPULIME - sunt nominalizate SECTOARELE în care guvernul chinez încurajează activ INVESTITIILE - de la semiconductori, la AI și ORASE inteligente, la fabricarea IoT - Internetul Obiectelor (https://gotech.world/kepler-iot-tot-ce-poate-fi-conectat-va-fi-conectat/), la biotehnologie și materiale avansate. (vezi minOUtaurii si implantul CIP-ului pe creier din 2020)
2020 va oferi un amestec similar de provocări în evoluție, adesea înrăutățite.
Separarea crescândă între SUA și China în sectoarele tehnologice pare inevitabilă. În timp ce unele companii vor evolua pentru a rămâne relevante pe ambele piețe, altele vor alege să se concentreze pe una.
În 2020, această separare poate deveni mai amplă, afectând mult mai direct piețele financiare. Momentul economic al Chinei va continua în 2020, cu consumul intern lider, creând selectiv oportunități.
Dacă sectoarele prioritare ale Chinei se potrivesc cu cele ale afacerii dvs., 2020 va fi un an bun pentru a intensifica, deoarece rubricile finanțării guvernamentale rămân deschise
https://www.mckinsey.com/featured-insights/china/what-can-we-expect-in-china-in-2020

Niciun comentariu: