luni, 18 iunie 2012

ELDORADO FINANCIAR HIPNOTIC

Iata ca JOCURILE “baietilor destepti” care au determinat “CRIZA MONDIALA” devin tot mai copilaresti ca si credulitate a declaratiilor. In statiunea Los Cabos din Mexic, liderii G20isi rodeau unghiile in asteptarea rezultatelor alegerilor din Grecia” de parca ar fi niste copii rasfatati ce asteapta sa primeasca sau nu “cadoul” de la europeni. Presedintele mexican, Felipe Calderon, afirma in avans ca "G20 trebuie sa isi declare angajamentul pentru sustinerea unei Europe puternice" (Vivat Mos Craciun cu daruri), iar seful Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Angel Gurria, a declarat ca "termenii bailout-ului Greciei ar putea fi renegociati" si asta pentru a nu pierde mai mult decat si-au planificat.
Este notoriu deja faptul ca FMI si BCE au “AJUTAT” Grecia cu sume impresionante NU PENTRU A IESI DIN CRIZA ci pentru a putea PLATI DOBANZILE CATRE EI ramanand ca RATELE la noile sume date “cu imprumut SALVATOR” sa duca Grecia catre neantul datornicilor. Vizibil este si dezinteresul similar ce ar trebui alocat Spaniei, Portugaliei sau Italiei. Cum insa aici LIDERII UE si ceilalti “baieti destepti” speculatori internationali nu au avut COLABORAREA NELIMITATA pentru dezinformarea populatiei si cresterea deficitului guvernamental “pe sest” cum au indemnat Grecia la facaturi statistice, nu au sume prea mari in joc (DAR AU) ca si lideri si de aceea lasa mai moale “RECLAMA” cu falimentul lor. Cum “JOCUL” a fost declansat de SUA si tarile NATO pentru contracararea efectului LOVITURII din septembrie 2001 si REFACEREA depozitelor disparute fara urma aflate PE PLACUL SPECULATORILOR s-a declansat MAREA CAPATUIALA SPECULATIVA (ELDORADO FINANCIAR) unde s-au jucat mii de miliarde de dolari si euro fiecare guvern implicat incercand sa acumuleze cat mai mult din MAREA OFERTA SPECULATIVA in care au antrenat CULPABILIZAND si masa de aventurieri a/ai creditului cu buletinul.
Asa au ajuns ca unele guverne mai putin initiate sa cada PREMEDITAT IMPINSE in plasa SPECULATORILOR GLOBALISTI si sa faca jocurile acestor PAPUSARI in detrimentul NATIUNII PROPRII.
Iata dece se titreaza astazi cu majuscule “Europa atarna de un fir de par LA Alegerile din Grecia” ca in povestile pentru copii. O adevarata mascarada mondiala de indobitocire a gladiatorilor ce oricum mor in onoarea lui “cezar”. o forma noua de "OLIMPIADA" a temerarilor porniti dupa himera aurului invingatorilor.
Daca Syriza s-ar fi impus in aceste alegeri (TOTUSI INCA NU S-A FINALIZAT DECIZIA PAPUSARILOR) ar fi reusit sa formeze guvernul impreuna cu Stanga Democratica sau cu Grecii Independenti, ori chiar cu comunistii marxist-leninisti si atunci cel mai probabil rezultat ar fi fost anularea ajutorului si revenirea Greciei la drahma.
Citeste si http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/alegerile-din-grecia-europa-atarna-de-un-fir-de-par-267812.html
Nimeni nu stie insa (OARE?) ce s-ar intampla cu bancile cu expunere mare pe Grecia, desi presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a anuntat ca BCE va pune la dispozitia bancilor europene banii necesari in cazul unui colaps elen si nimeni nu stie (OARE?) ce se va intampla cu euro astazi, luni, cand se vor deschide bursele. De aceea, toata lumea s-a luptat sa nu castige Syriza si a transmis mesaje in acest sens. Iata asadar ca ALEGERILE NU SUNT CHIAR ATAT DE REALE CI DIRIJATE ca si interes expres al speculatorilor “aflati la anaghie” cu ghilimelele de rigoare deoarece si in acest caz s-au facut pariurile tip hadging sau ... stelaj pentru avizati pentru a castiga ORICUM in caz exceptional. USL si BNR cu cine a RE-semnat PACTUL de a ne persecuta ca si pensionari militari?
Nu acelasi lucru se va intampla insa cu celelalte tari, GLADIATORI ARUNCATI IN ARENA, care NU AU PUTEREA SA DECIDA IN GASCA LUI CEZAR A “BAIETILOR DESTEPTI” si atunci nu ramane decat PANICA IN LANT ca si CONTAGIUNE pe deciziile de "ELIBERARE" ale Greciei ce sunt un nou motiv de PARIU.

CONCLUZIE
Asistam fara sa vrem la CEL MAI MARE JOC GLOBALIST DE SPECULA PE UN FALIMENT PROGRAMAT TOT DE JUCATORI.
Cei care au si "hadgingul" activ sunt NEPASATORI si incing HORA doar pentru A SE DISTRA pe seama celorlalti speculanti atrasi si savureaza cu zgomot placerea jocului mondializat. Iata dece si la fotbal s-a dat ca “recompensa” O COMPENSATIE GRECIEI pentru a acidula succesul “baietilor destepti” succes ce doresc a-l fi impartit :) cu GLOATA fiindca oricum acesti GLADIATORI vor muri pentru “CEZAR” si savoarea jocului se amplifica daca gloata striga "Ave Caesar morituri te salutant!".
Si toti "eruditii acestia smecheri" ce se lauda ades cu latina de prin baruri vor traduce doct "Avea Cezar muraturi si salata".

In asemenea momente este bine ca FIRMELE sa fie extrem de circumspecte in ofertele de afacere ce se deruleaza si pe scena Romaniei si sa-si PROTEJEZE INCASARILE SI BANII AFLATI IN CIRCUIT BANCAR fiindca NOI nu putem sti exact cand si cum se va "RUPE" lantul megaspeculei, batalia fiind data ca JOC DISTRACTIV intre MARII SPECULATORI.
Cele mai sigure garantii raman INVESTITIILE IN FACTORII DE PRODUCTIE INLANTUITI IN ADAUGAREA DE PLUS VALOARE DIN MUNCA EFECTIVA DE CREATIE SI NU DIN SPECULA CREATIVA. ECONOMIA REALA FIIND SINGURA CU REZERVA DE VALOARE GARANTATA.
Priviti cum nicio regula financiara, juridica sau politica nu mai este recunoscuta ca fiind TABU (acum nici Constitutia) si cum se amplifica initiativele altor “baieti destepti” in batalia de MASCARE A jocului globalist cu noi afaceri de bruiaj si dezinfirmare.
Singura masura fireasca este A RAMANE FIDEL IN REZERVA DE GARANTIE DATA DE PRODUCTIA REALA SI ACTIVELE REALE fata de orice varianta de SPECULA ORICAT DE ATRACTIVA AR FI SI COLORATA DE PAPUSARII GLOBALISTI.
Istoria omenirii ne invata iata, in repetitie, ca AVARISMUL UMAN si atractia ce o ofera orice ELDORADO FINANCIAR are mereu cautare HIPNOTICA in orice moment istoric si pe acest comportament au mizat din nou SPECULANTII GLOBALISTI care au declansat acest JOC CU MIZA NULA (CU HADGING ANTICIPAT) prin care sa determine instaurarea DOMINATIEI MONDIALE fara costurile psihologice aferente unui razboi mondial pentru schimbarea balantei de putere. “ARMELE CURATE” (vezi caracterul mascat si distructiv al unei pandemii de exemplu si castigurile financiare imense din acest joc sau efectele dependentei de “antidot” (impedimentul Institutului Cantacuzino) in cazul poluarii cu vectori contaminanti – "capusa ca o moda") depaseste Jocul traditional al resurselor energetice devinte astfel subsidiare acestui RAZBOI al “DOCTORILOR FINANANCIARI IN SPECULAREA RESURSELOR VITALE”, pana la banala APA.

Cu stima fata de romani,
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: