duminică, 10 februarie 2019

ARTA MILITARĂ ESTE O ARTĂ A DISTRUGERII

Învățați ARTA PĂCII, ce include DIPLOMAȚIA, ARTA IUBIRII, iubirea SUPREMĂ lansată de Hristos „iubeșteți aproapele...” și minimizați ARTA RĂZBOIULUI unde sunt numai CRIME, LEGALIZATE, fără a consulta LEGEA IUBIRII.
Abandonați ARTA lui Machiavelli, Sun Tzu (Tzî), a lui Carl von Clausewitz până la Schlieffen sau Helmuth von Moltke, Gérard Chaliand în „Anthologie mondiale de la stratégie des origines au nucleaire”, Zbigniew Kazimierz Brzeziński, George Friedman - STRATFOR și de la mulți alți 1001 gânditori malefici ai distrugerii umane, ai CRIMINALILOR, istoric validați.
M-a fascinat concluzia generalilor - General dr. MIHAIL POPESCU, General locotenent (r) dr. VALENTIN ARSENIE și a Generalului de brigadă dr. GHEORGHE VĂDUVA din „ARTA MILITARĂ DE-A LUNGUL MILENIILOR”, citez și adnotez în paranteze. Vă va fascina și POATE vă veți schimba.
„Frontiera modernă se năpusteşte năprasnic, cu câmpurile sale de cipuri şi de biţi (qubits cuantici) distrugători de INTIMITATE, asupra adâncului fiinţei umane. Astfel, RĂZBOIUL se ataşează continuu, intrinsec SISTEMULUI omenesc, în sensul că el devine tot mai mult INFORMAŢIE (intelligens), adică agresiune şi perversiune informaţională, intoxicare, manipulare, înşelăciune, depersonalizare, golire (spirituală). A spus-o, la vremea lui, şi marele Sun Tzî?!
Şi când nu va mai fi nimic de aflat (e extrem de ERONAT, informația Universului conține10 la a10-a la puterea 123, date), de manipulat, de reordonat, de schimbat, de transferat, de racolat, de comunicat, de RĂPIT, de FURAT, de LUAT, se va produce, POATE, cu adevărat, marele Bing-Bang (al SCHIMBĂRII) în spațiul ontologiei gândului. Dar aşa ceva nu pare a fi posibil a se finaliza prea curând (oare?). Lumea fluidă în care trăim se fluidizează tot mai mult într-o parte a ei şi îngheaţă în cealaltă parte a ei, reproducând infinite variante ale mitului lui Sisif.
*Tot ce există merită să piară şi tot ce este condamnat să piară merită să existe.* 
Meritul este doar o constatare, aşa cum şi constatarea este un merit. Milioane de oameni constată în fiecare zi ce sunt şi cum sunt, dar nu reuşesc niciodată să diferenţieze complet ceea ce-i uneşte de ceea ce-i separă. De aceea, milioane de oameni SFÂRŞESC, ÎNAINTE DE VREME, în acest conflict etern, în teatrele de operaţii militare sau non-militare ale planetei, dar (culmea) şi pe autostrăzi, pe artere aeriene sau maritime, (CRIME) în vile luxoase şi la bordul unor iahturi care costă milioane de dolari, în logica lineară sau complicată a meritelor acestei lumi, în timp ce alte milioane supravieţuiesc în subteranele mizeriei şi în locurile cele mai infecte, lipsite de orice logică, tot ale acestei lumi.
Toate acestea nu se schimbă şi nu se preschimbă, de la o zi la alta, aşa cum mărăcinele nu se preschimbă în floare de colţ, iar floarea de colţ nu devine niciodată mărăcine.
Cele peste zece milenii de artă militară arată că războiul a fost mereu şi va fi totdeauna RĂZBOI, indiferent cine, când, cum, unde, pentru ce şi cu ce mijloace îl va duce.
Arta militară a celor zece milenii de RĂZBOI, cu scurte intervale de PACE, arată similitudini uimitoare, chiar dacă SOARELE, cum spun matematicienii, ESTE NOU ÎN FIECARE ZI. Dar, cine mai are, azi, curiozitatea, interesul, voinţa sau dorinţa să constate şi să afirme că soarele este nou în fiecare zi? Important este că astrul de foc descarcă energie, dă lumină şi VIAȚĂ.
ARTA MILITARĂ ESTE O ARTĂ A „CREAȚIEI” PENTRU DISTRUGERE, a construcţiei spaţiului fizic, moral şi virtual de confruntare armată, în termeni de onoare, glorie, vitejie, virtute şi demnitate. (OARE? TRĂDAREA a devenit VIRTUTE)
RĂZBOIUL este un fenomen de natură socială, aşa cum viscolul, uraganul, cutremurul, trăsnetul sunt fenomene ale naturii fizice. Rezultă că, atâta vreme cât va exista societate, vor exista şi războaie. Timp de peste zece milenii, ele au fost asemănătoare, prin caracterul distructiv, (CRIME) şi totuşi diferite, prin amploare, tehnică, tactică, strategie (FORME CRIMINALE).
OMUL-RĂZBOINIC a creat ARTA MILITARĂ. Arta confruntării omului cu omul. Arta pregătirii şi desfăşurării RĂZBOAIELOR. Arta de a învinge şi de a-i RESPECTA sau A NU-I RESPECTA pe cei învinşi. #VAE VICTIS!#
ÎNVĂȚAȚI ARTA PĂCII, ARTA IUBIRII LUI HRISTOS CARE NU A UCIS NICI-O-DA-TĂ ȘI L-A IUBIT CHIAR ȘI PE TÂLHARUL DE PE CRUCE! 
Lt. Col. retragere
Licențiat în științe militare, 
Ing. și ec. licențiat în management-marketing la REI, ASE

Niciun comentariu: