vineri, 20 aprilie 2018

NOUL RĂZBOI RECE DIN SECOLUL XXI

Scriam că s-a trecut silențios de la doctrina lansată de PENTAGON în 2006 „UN NOU "RĂZBOI LUNG" împotriva „TERORISMULUI”” (care sunt buni și care-s răi?) la DOCTRINA 2018 "UN RĂZBOI LUNG" cu TREI FRONTURI, dar ATENȚIE!, acum ÎMPOTRIVA CHINEI și a RUSIEI în ASIA, EUROPA și ORIENTUL MIJLOCIU. De ce?
Fiindcă PENTAGONUL s-a angajat în fața națiunii americane într-o LUPTĂ GEOPOLITICĂ CU TREI FRONTURI pentru a REZISTA progreselor chineze și rusești din ASIA, EUROPA și ORIENTUL MIJLOCIU.
Waw..., ATAC la „Poarta ORIENTULUI” într-un nou tip de RĂZBOI.
Datorită planificării actuale a Pentagonului, a început o nouă versiune a NOULUI RĂZBOI RECE DIN SECOLUL XXI (cu răsturnări impuse, noi, periculoase) și nimeni nu a observat translația silențioasă?
Titlul pe care ar fi normal să-l vezi în orice lucrare de doctrină (dar nu e) scriam că ar trebui să fie acesta: ARMATA AMERICANĂ ȘI-A DAT SEAMA DE ... VIITOR.
A ÎNCEPUT UN NOU RĂZBOI LUNG, cu o campanie TOTALĂ, PERMANENTĂ de limitare a Chinei și Rusia în EURASIA. 
Acum devine CLARĂ scena globală. 
De fapt istoria se repetă CICLIC după creșterea și descreșterea IMPERIILOR. Și iată că după al doilea Război Mondial SUA a pus cu  botul pe labe Imperiul nipon, și nu numai aspirațiile lui, lovit cu bombe atomice fiindcă a îndrăznit să facă varză SUA la Pearl Harbor, Hawaii.
Atunci americanii au plănuit dominarea globală și subordonarea Europei și nu numai cu Planul Marshall. Era EXCELENT GÂNDIT și pregătiți pașii.
Uniunea Sovietică a respins Planul Marshall. Invitația a fost adresată și țărilor din Estul Europei. Inițial, propunea a fost bine primită de conducerile țărilor comuniste din Europa de Est, însă Moscova a etichetat Planul Marshall drept „IMPERIALISM ECONOMIC AMERICAN” și a interzis ţărilor satelite să participe la Conferința de la Paris. Sovieticii considerau că acceptarea planului ar fi condus la desprinderea de URSS a țărilor din sfera sa de influență şi la pierderea avantajelor politice şi strategice dobândite de Kremlin în Europa Centrală şi de Est la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial. Practic americanii ținteau de atunci să separe Europa de RUSIA care  viza „Testamentul lui Petru cel Mare”  ce se putea concatena cu vechiul proiect chinezesc „Drumul Mătăsii”.
China mereu a militat pentru dominația sa în zona Asia-Pacific și apoi prin EURASIA, la nivel global.
Iată o evoluție a LIDERILOR LUMII și pericolul chinezesc și rusesc dealungul ultimilor peste 500 de ani, China lucrând cu ținte seculare. Click pe tabel pentru mărire.
 
 Dar mai periculos pentru SUA și NOM devine organizația de cooperare BRICS și Shanghai. Privește la datele din 2012 și compară efectele globale. Apoi vezi evoluția Organizației pentru Cooperare (azi și militară) de la Shanghai - OCS (Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan și Kârgâzstan plus Mongolia, Iran, India și Pakistan).
De aceea proiectul ”European Recovery Program” (ERP), cunoscut ca Planul Marshall, ce a derivat din ”doctrina Truman” a țintit spre rolul de JANDARM MONDIAL. Și pașii s-au succedat „DEMOCRATIC”, persuasiv, spre Națiunile Unite, BM și FMI apoi NATO și „dolarul mai bun ca aurul”.
La 11 martie 1947, într-un discurs susținut în faţa Congresului SUA, președintele Harry Truman a prezentat un program al politicii externe americane pentru combaterea pericolului comunist în lume. În acest scop, el a cerut Congresului să aprobe un credit de 400 milioane dolari pentru ajutorarea Greciei şi a Turciei.
În urma propunerii lui Marshall, la 19 iunie 1947, ministrul de externe al Franței, Georges Bidault, și omologul său britanic, Ernest Bevin, au semnat un comunicat prin care au invitat 22 de state europene să trimită reprezentanți la Paris pentru a negocia planul de reconstrucție europeană.
 În 1971/1972 Ronald Reagan lansează SUA în „Spirala Morții” creditarea fără limite declarând „dolarul mai  bun ca aurul”, o idee bestial de inteligentă. Și a continuat frenetic să stăpânească lumea. Așa s-a născut și NOM.
Recent se naște comunitatea EurAsia și Organizația de la Shanghai care UNIFICĂ statele pentru proiectul „Noul Drum al Mătăsi” devenind China și Rusia inamicii publici ai SUA.
Friedman, la The Chicago Council on Global afeairs confirmă „Planul Pilsudski”, respectiv al cordonului sanitar între vest, Europa financiară și est Rusia.
Dar SUA nu are nici cu NATO forța de a domina conflictele generate în cerc și lansează strategia tactică a „spoiling attacks” - atacului de stricăciune prevăzut în Regulamentele armatelor americane.
Există două condiții care trebuie îndeplinite pentru a realiza un „atac de răsturnare/stricăciune” reușit și supraviețuitor:
1.OBIECTIVUL atacului de stricăciune trebuie să poată fi obținut ÎNAINTE ca inamicul să poată răspunde la atac într-o manieră sincronizată și coordonată.
2.Comandantul trebuie să împiedice forța care conduce atacul de stricăciune SĂ DEVINĂ EXCESIVĂ.
Dacă atacul de răsturnare/stricăciune nu îndeplinește ambele condiții, va eșua probabil, cu consecințe grave pentru apărare și obiectivele zonale strategice.
Friedman, la The Chicago Council on Global afeairs sublinia că armata exploatează dezbinarea creată, alimentează taberele beligerante cu arme și muniții și îi lasă să se bată, SUA primind ca plată accesul la resurse și apoi preferențial reconstrucția. Alianțele sunt tratate „America first”, necondiționat.
De aceea COMANDANTUL sincronizează desfășurarea ATACULUI cu celelalte operațiuni (defensive) ale acestuia.
Potrivit https://www.globalsecurity.org/military/library/policy/army/fm/3-90/ch5.htm regulamentele FM prevăd expres:
„Un atac este o operațiune ofensivă care distruge sau învinge forțele inamice, captează și asigură terenul sau ambele (FM 3-0). Atunci când comandantul decide să atace sau are posibilitatea de a ataca în timpul operațiilor de luptă, executarea acelui atac trebuie să MASCHEZE efectele puterii de luptă, mimând a fi copleșitoare împotriva porțiunilor selectate ale forței inamice, cu un ritm și o intensitate care nu ar potea fi contracarate de inamic. Lupta rezultată nu ar trebui să fie un concurs între egali ci DOMINAREA. Atacatorul trebuie să fie determinat să caute o decizie pe baza alegerii sale, prin sincronizarea deliberată și angajarea echipei sale, de arme combinate (întrunite), spre VICTORIE, un „Craig Blitz” modern dar cu strategia tactică a „spoiling attacks” - atacului de stricăciune.
Citez:
„5-168. Comandantul poate să-și folosească rezervele într-un „atac rănit/eșuabil”, pentru a dejuca/respinge preparatele ofensive ale inamicului. El își asumă RISCUL DE A NU AVEA O REZERVĂ sau de a desemna o altă forță ca rezervă în acest caz.
Următoarele considerente de bază afectează atacul eșuat:
1. Comandantul poate dori să limiteze mărimea forței folosite în executarea atacului de stricăciune.
2. Atacurile de lovituri nu se desfășoară în cazul în care pierderea sau distrugerea forței armate PRIETENOASE ar periclita capacitatea comandantului de a-și îndeplini misiunea defensivă.
3. Mobilitatea forței disponibile pentru atacul de stricăciune trebuie să fie egală sau mai mare decât cea a forței inamice țintă (raportul de forțe).
4. Operațiunile/sprijinul de artilerie sau sisteme de aviație se folosesc pentru a împiedica elementele inamice să intre în contact/cooperare/joncțiune și să interfereze cu atacul de stricăciune. Ele sunt necesare pentru a asigura succesul operației.” Etc. etc. etc.
LOVEȘTE-I (STEAG FALS) ȘI LASĂ-I SĂ SE BATĂ ÎNTRE EI.
De aceia SUA, spune Friedman, nu agreează relația cu UE ci cu state individuale Franța, Germania, România etc. UE nu trebuie să fuzioneze cu EurAsia dar GERMANIA dintotdeauna a jucat naționalist („Germany first”) și afacerile au continuat. Gherard Schroder e în Consiliul de supraveghere al Gazprom de exemplu.
Fiecare cu cașcavalul lui rezultat din acel „spoiling attacks” subliniat de Friedman din înțelegerea părților la lovitura de stat. Nimeni nu trebuie să atace bucata liderilor, e „tabula rasa” de la roata de cașcaval.
S-a OFICIALIZAT astfel, recent și în Consiliul de Securitate că ONU este VAMEȘUL GLOBAL și SUA rămâne JANDARMUL dintotdeauna, de la înființare.
E CLAR VASALILOR din ONU?
VICTORIA SUA pune OFICIAL cu botul pe labe apariția VAMEȘULUI chinezesc și JANDARMULUI rusesc pe ORICARE DRUM spre RESURSELE planetare.
Nu știm finalul dar TRĂIM TIMPURI COLOSALE.
DOCTRINA 2018 a Pentagonului SUA, „"UN RĂZBOI LUNG" cu TREI FRONTURI, atenție!, împotriva CHINEI și a RUSIEI în ASIA, EUROPA și ORIENTUL MIJLOCIU” indirect s-a OFICIALIZAT prin VOT de încredere ȘI la ONU.
ESTE O VICTORIE ISTORICĂ! VA FI NOUL „SARAJEVO 2018” SAU NU!?
Rămâne ca VIITORUL să valideze mereu „cărțile” jocului istoriei!
Românie dragă nu juca la cacialma, MIZA e uriașă!
Lt. col. retragere,
licențiat în științe militare, ing. și ec. licențiat REI
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: