miercuri, 18 decembrie 2013

PONTA A PIERDUT CONTROLUL ?!

Cât de copii pot fi guvernanții noștri.
Speranța mea că USL va putea acoperi problematica provocărilor date de criza în care am fost împinși de nesăbuința îndeosebi  Boc-Băsescu prin șmecheriile FMI și așa zisele „negocieri” cu SUA (NATO) s-a spulberat ca un nor pasager sau o ceață subțire.
Scriam pe acest blog de DOCTRINE http://icepaliga.blogspot.ro/2012/10/revolutia-ideilor-doctrinare.html și făceam și eu copilărește supoziții vizavi de „capacitatea” USL, acest conglomerat politic devenit atât de repede desuet.
Speram să fie înțeleasă necesitatea unui PROGRAM NAȚIONAL STRATEGIC cu ținte de cel puțin 20-50 de ani și cât mai bine înțeles îndeosebi de politicieni decât de popor dar … m-am decepționat ca de fiecare dată în acești 24 de ani de falsă democrație.
L-am auzit pe Ponta despre „independența” energetică a României vizavi de fenomenul Pungești când de 24 de ani nu a existat un minister al strategiei independenței noastre energetice așa firav cum s-a conturat cel puțin în perioada Ceaușescu dacă nu mai bine legat și închegat de Strategia Națională de Apărare a Țării.

Nu au fost decât vise de pensionar iremediabil nostalgic pentru o minimă STRATEGIE NAȚIONALĂ închegată cu o DOCTRINĂ UNITARĂ.
Este incredibil cum ai noștri strategi și economiști nu au fost capabili NICI ÎN CONDIȚIILE PRESIUNILOR DE CRIZĂ să se impună pentru o gândire națională UNITARĂ.
De altfel nici nu ar trebui să mă mir de această incapacitate decizională fiindcă fiecare din foștii sau actualii erudiți au devenit atât de egoiști și materialiști încât o contribuție ALTRUISTĂ nu mai poate exista nici în cele mai optimiste vise ale mele.

Este îndeobște cunoscut că o criză de asemenea proporții obligă la o extrem de profundă analiză socială cu prognoze și modele economice pe simulări bazate esențialmente pe o UNITATE DOCTRINARĂ care să GARANTEZE continuitatea de gândire pe minim 20-50 de ani într-o STRATEGIE de protecție a INTERESULUI NAȚIONAL bazată pe JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE ȚARĂ ȘI POPOR.
Constat cu amărăciune că sunt doar iluzii și iar iluzii de nostalgic naționalist, loial față de țară. Ai noștri lideri sunt INCAPABILI de o gândire și o subordonare a intereselor unei STRATEGII NAȚIONALE !
Ei sunt PLEAVA unei grupări mafiote ce s-a cățărat pe scara ierarhică prin păcălirea electoratului cu promisiuni sforăitoare și minciuni fățișe.
Până și Ucraina face niște jocuri strategice mai profunde decât gașca noastră de politicieni de mucava.
Astăzi în lume se duce bătălia pentru RESURSE NATURALE și îndeosebi ENERGETICE iar noi dăm pe doi lei și cu criminală eroare de management statal cele mai căutate resurse naturale din care unele UNICE în lume cum sunt rezervele de wolfram dar și fără a înțelege importanța rezervelor de titan, molibden, vanadiu etc. pe lângă cele cunoscute de aur și argint din Apuseni (Roșia Montană etc.)
Și ce este mai vizibil ne vindem până și pământul prin felurite șmecherii de ofertare a nesăbuinței guvernanților și a unei justiții incalificabile ca și lipsă de gândire pentru o protecție națională.

CE-I DE FĂCUT?
Foarte simplu. Eliminată DEFINITIV această clasă politică ce s-a perindat la guvernare din 1990 și până astăzi.

CUM?
Din nou foarte simplu. Cetățeanul român trebuie să înțeleagă importanța votului său și să participe CONSTIENT la acest vot prin care să ANULEZE cu VOT NUL orice listă de politicieni ce au fost în acești ani oriunde la guvernare sau primării, prefecturi și să oblige la REFACEREA PUTERII SOCIETAȚII CIVILE care să-și impună sistemul de validare a depunerii candidaturilor pe principiile meritocrației și ale competențelor TESTATE de management. Responsabilitatea INDIVIDUALĂ ASUMATĂ REAL și evaluarea activității sale din PROGRAM potrivit unor criterii MĂSURABILE și ușor vizibile de CREȘTERE A INDICATORILOR DE BUNĂSTARE A CETĂȚENILOR.

Pentru aceste ȚINTE este necesar ca SOCIETATEA CIVILĂ să se trezească la realitate și să-și IMPUNĂ VOINȚA.
Asta însemnă a ne UNI toate forțele ATENȚIE TOATE !!! ce pot conduce la ELIMINAREA actualei clase politice și interzicerea accederii ei cel puțin cinci ani la oricare din funcțiile publice decizionale.

Lt.col. retragere
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: