marți, 21 februarie 2012

PUTIN SI EFECTELE SCUTULUI ANTIRACHETA DIN UE

Raspunsul Rusiei, prin vocea lui Putin care are o prognoza de peste 60% de a fi reales presedinte, cu privire la SCUTUL ANTIRACHETA din Europa pune pe jar si relatiile economice dinte UE si Rusia care pot reintra intr-o noua perioada de RACIRE SEVERA. Principalul efect pentru Romania va fi fireste pretul gazelor de import si vom suporta consecintele similar cu Ucraina. Si nu este singura resursa "vitala" ce ne va afecta.
DECE SE VA INTAMPLA MAJORAREA DE PRET? Simplu: COSTURILE cu masurile de securitate luate de Rusia trebuie acoperite DE CEI CARE O INDEAMNA LA ACEST GEST si atunci TOATE produsele comerciale (vezi si clauzele OMC) vor fi TAXATE ca atare. Iata adevarata fata a efectelor politicii INARMARII UE in relatia cu vecinul nostru INEVITABIL Rusia. Care sunt COSTURILE? Forţele armate ale Rusiei vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, peste 100 de aeronave militare şi peste 2.300 de tancuri noi, în următorii zece ani, a anunţat premierul rus Vladimir Putin, favorit în alegerile prezidenţiale de la 4 martie, relatează RIA Novosti 23 de mii de miliarde de ruble (590 miliarde euro) vor fi consacrate în total pentru aceste obiective în următorul deceniu
China facand parte din BRIC si-a anuntat vocal noile “pretentii” vizavi de ajutorarea financiara a UE si ... uite asa continua “lantul slabiciunilor”. Sa nu uitam nicicand faptul ca India face parte din BRIC si, suficient de mascat, prin ArcelorMittal care desi are sediul in UE, va fi controlat vizibil INTERESAT si pretul la otel pe pietele lumii si cum ArcelorMittal nu renunta la piata Chinei (BRIC) cum nu doreste sa o piarda pe cea din UE va juca strategic acest pret. Revedeti cum a cucerit ArcelorMittal Asia Mica si Egiptul ca poarta si a Africii dar si Turcia pentru zona Marii Negre si prin BRIC impreuna cu Rusia si China va intra si pe piata braziliana, cu siguranta, spre America de Sud si, concenrtat, isi va dezvolta ponderea si in America de Nord.
Iata cum JOCURILE STRATEGICE MILITARE conduc imediat catre JOCURI STRATEGICE ECONOMICE. Iata dece suportul ENERGETIC al economiilor se afla si el intr-un nou val de scumpiri. Rusia in aceste JOCURI spera la un CASTIG DE PRET CONSISTENT pe seama UE (si Romaniei) mizand pe necesarului lor de materii prime. Priviti acum avizat si la jocurile din Romania unde rusii domina piata otelurilor speciale si de constructii si ce se va intampla cu viitoarele privatizari. Vedeti si oscilatiile dezastruoase ale proiectelor magistralelor de gaze in acest context si diferenta de luciditate a Bulgariei pentru resursele lor de gaze naturale - similare cu negocierile directe ale Germaniei cu Rusia si nu prin interesul UE vizavi de necesarul de securitate al UE pe gaze. Noi ce resurse in proprietatea Romaniei mai avem? Nimic fiindca urmeaza a se face "cadou" ce a mai ramas.
Comentariu la articolul publicat in ziarul Gandul la adresa:
http://www.gandul.info/international/putin-anunta-o-reinarmare-fara-precedent-a-rusiei-din-cauza-sua-si-nato-cum-va-arata-armata-rusa-peste-10-ani-9250105

Niciun comentariu: