duminică, 2 octombrie 2016

PARLAMENTARII NOȘTRI VORBESC DE UN RĂZBOI

Parlamentarii noștri vorbesc de un RĂZBOI, civil adaugă ei ca să acopere GAFA, ce se va declanșa până cel târziu în DECEMBRIE 2016.
M-a frapat și oripilat, afirmația și am început să fiu atent și să caut informații.
Iată CONCLUZIA pentru care americanii și NATO întăresc dislocarea de tehnică și militari în România, BAZA CEA MAI SIGURĂ, deocamdată, pentru ei în ZONĂ.
Rușii și ei întăresc vestul lor tot mai intens, cu arme de ultimă generație.
Dar oare AICI va fi ÎNCEPUTUL?
Se pare că scenariul este gândit de multă vreme și tot au fost încercări de a pune în „offside” armata rusă în Siria, și nu numi, și a crea astfel condițiile unei ALIANȚE IMINENTE A MEMBRILOR NATO pentru o intervenție COMUNĂ în Siria.
Asta ar fi OBLIGAT NATO să participe la împărțirea CAȘCAVALULUI de aici și, ce este mai important s-ar fi corelat cu OBLIGAREA Congresului SUA, ca la finele de mandat Obama, să aloce bani armatei SUA, prinse într-un război MARE, ce nu mai poate fi neglijat.
Cum și dolarul american și economia le sunt ATACATE de propriile decizii istorice, iată că DOAR UN RĂZBOI le mai poate permite tipărirea de dolari fără număr și plata serviciilor externe cu HÂRTIA TIPĂRITĂ (vezi Germania cum a plătit România) sperând într-o refacere economică prin PRODUCȚIA DE RĂZBOI acceptată de Congres.
SITUAȚIA ESTE EXPLOZIVĂ și vă rog să vă reamintiți ce spunea Isărescu la finele anului trecut când era preconizat „dezastrul” dolarului și criza mondială valutară. Dădea cel mult 60 de zile bugetului lui Ponta pe 2016 dacă nu accepta soluția BNR.
Acest fapt demonstrează că, la vârfurile NOM, se discutase deja, clar, în 2015, SCENARIUL financiar ce urma să fie aplicat imediat după sesiunea Adunării Generale a ONU din septembrie 2015, care însă a eșuat la cererea Papei ce a susținut, PUBLIC, că fără Rusia NIMIC nu se va putea face. 
Atunci, Turcia, a făcut valuri cu declanșarea „apocalipsei” ca răspuns la acțiunea Rusiei din 7 oct. 2015 ce viza atenționarea portavionului american Roosevelt.
La 12 oct. 2015 - SUA și-au retras portavionul Theodore Roosevelt din Golful Persic deoarece armata rusă a lansat, pe 7-octombrie, atenție!!! 25 de rachete, din Marea Caspică și care, TOATE, au lovit extrem de exact obiectivele din Siria.
Președintele turc, guraliv și rutinat, Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara sa ia în considerare o posibilă implicare militară în operațiunile împotriva Statului Islamic și a atras totodată atenția că raidurile aeriene lansate de coaliția condusă de SUA sunt insuficiente, pentru neutralizarea acestei grupări fiind necesară, în opinia sa, o ofensivă cu trupe terestre, consemnează agențiile Reuters și EFE. El a adăugat chiar intempestiv.
„În urma repartizării responsabilităților, fiecare țară va primi o anumită misiune. Indiferent care va fi rolul Turciei, Turcia îl va juca”, a subliniat Erdogan, amintind că pe 2 octombrie 2015 parlamentul de la Ankara va fi convocat SPECIAL pentru a se pronunța prin vot asupra angajării militare a Turciei. În timp ce forțele arabe se concentrau în Turcia pentru ofensiva în Siria și cercetarea aeriană devenea inevitabilă. Vladimir Putin a ordonat însă, surprinzător (probabil sesizând capcana și violența ofensivei), restrângerea prezenței militare ruse desfășurate în Siria de la 30 septembrie 2015 (după cuvântarea Papei - 24 septembrie 2015 - cum că fără Rusia NIMIC nu se poate face).
IMEDIAT s-a și trecut la retragerea din Siria. Faptele au arătat că forțele aliate occidentale au fost prinse pe picior greșit.
Forțelor Aeriene ale Turciei au doborât însă un bombardier rusesc Sukhoi Su-24M, la 24 noiembrie 2015 situație urmată de amenințarea cu o nouă ofensivă a alianței, cu țările arabe interesate, pentru o acțiune din Turcia în Siria, SCENARITĂ sesizată de ruși care știau că deja este târzie amenințarea.
În ianuarie 2016, fiind deja întârziate operațiunile planificate de incitare și obținere a unei reacție a Rusiei, în forță, NATO a cerut Moscovei să respecte spațiul aerian turcesc: "Un avion rus de luptă a încălcat spațiul aerian turc, ieri (vineri, 29 ianuarie 2016), în ciuda avertismentelor repetate ale autorităților turce. Incidentele precedente au arătat cât de periculos este un astfel de comportament" afirma într-un comunicat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Și lucrurile au evoluat apoi după cum se cunosc, inclusiv „lovitura de stat” din Turcia.
A venit din nou TIMPUL METEO FAVORABIL acțiunilor militare în Siria.
Oare ce știu parlamentarii noștri de amenință PUBLIC cu un RĂZBOI (civil), cel târziu până în decembrie 2016 și, ca să fie plauzibil, e legat de alegerile parlamentare?
Iată însă scenarita diplomatică: Moscova, ASTĂZI, 2 octombrie 2016 / TASS /
„Refuzul unei soluții diplomatice în Siria, pe care insistă Rusia, ar putea avea ca rezultat un RĂZBOI la o scară largă, ceea ce va duce la "SCHIMBĂRI TECTONICE", în întreaga regiune”, a declarat purtătoarea oficială de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova în "DREPTUL DE A ȘTI", program TV transmis pe ThinkVantage canal.
„Numărul de așezări care au aderat la procesul de reconciliere a crescut la 694, zi 02 octombrie 2016" comunică Centrul rus pentru reconcilierea dintre părțile aflate în conflict. Totuși, un total de 61 de încălcări de încetare a focului de către grupurile armate ilegale au fost raportate în timpul zilei de vineri 30 septembrie 2016 în Siria, comunică Centrul rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict și postat în buletinul zilnic de știri de pe site-ul Ministerului rus al apărării.
Nu-i de neglijat în aceste știri nici preluarea de Rusia a președinției Consiliului de Securitate. Prima ședință va avea loc luni 03 octombrie 2016 ceia ce indică și MOTIVUL declarațiilor ministerului de externe rus și agresivitatea știrilor.
"Lobby-ul din SUA (la finele de mandat Obama), acum într-adevăr au înnămolit/murdărit „muddying” apele și nu se mai permite să se ajungă la un acord diplomatic", a spus Zakharova.
„Există o logică firească de a avea nevoie de diplomație, de ONU, de discuții, de apel la dreptul internațional, și de aceea avem nevoie de un angajament pe arena internațională, atunci când se manifestă „puterea și dreptul violent al unui puternic” care afirmă că EXISTĂ PROPRIILE NOASTRE LEGI, NAȚIONALE, CARE POT atenție!!! STA DEASUPRA ALTOR LEGI INTERNAȚIONALE ȘI ELE SUNT ÎNTĂRITE PRIN METODE SPECIFICE DE REZOLVARE A UNEI PROBLEME DE PUTERE.” 
Nu mă pot abține fără a reaminti de războiul din Serbia și lipsa unei decizii ONU sau a Consiliului de Securitate.
„Noi știm deja această logică, nu este nimic nou cu privire la modul în care aceasta se termină, de obicei, cu un singur lucru - UN RĂZBOI PE SCARĂ LARGĂ", a adăugat ea.
Purtătoarea de cuvânt a refuzat însă să răspundă la întrebarea privind posibila REACȚIE a Rusiei în cazul în care Statele Unite ale Americii vor utilizează forța împotriva regimului din Siria.
"Nu pot specula asupra a ceea ce se va întâmpla dacă ... Aceasta este sarcina experților. Sarcina mea este de a explica de ce este atât de important să rămână în cadrul acordurilor", a spus ea. "ÎN CAZUL ÎN CARE SUA ÎNCEPE O AGRESIUNE DIRECTĂ ÎMPOTRIVA DAMASCULUI ȘI ARMATA SIRIANĂ, ACEST LUCRU VA DUCE LA SCHIMBĂRI TECTONICE ÎNFRICOȘĂTOARE NU NUMAI PE TERITORIUL SIRIEI, CI ȘI ÎN ÎNTREAGA REGIUNE mai ales că Secretarul american de stat John Kerry a declarat anterior că Washingtonul poate să înghețe cooperarea în Siria cu Moscova.” a remarcat ea.
Mai mult decât VIZIBIL nu cred că poate fi RISCUL IMINENT AL UNUI RĂZBOI DEJA DECLARAT ÎN SIRIA cu efecte GLOBALE, inclusiv cu angajarea Chinei și nu numai, China care ea a fost PRIMA care a declarat OFICIAL, RĂZBOI TUTUROR, și că nu respectă decizia de la HAGA.
E înspăimântător și pentru poporul român. Acum se fac CERERILE TERITORIALE pentru care fiecare se oferă să participe la RĂZBOI. De aceia apar atâtea elemente de criză și dictat, de xenofobie și autonomie.
Doamne ocrotește-i pe români oriunde s-ar afla.
Lt.col. trs. (rtr)
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: