miercuri, 2 martie 2016

ÎNVĂȚAȚI ARTA PĂCII ȘI NU ARTA RĂZBOIULUI

Am fost obligat de SOARTĂ să urmez ȘCOALA RĂZBOIULUI, ARTA UCIDERII ÎN MASĂ.
Am fost învățat să execut ordinul de a  UCIDE, după planurile de război întocmite, în rațiunea așa zis pozitivă de A APĂRA … PACEA.
M-am întrebat încă de copil, când am fost recrutat pentru clasa a 8-a a Liceului Militar Ștefan cel Mare din Câmpu-Lung Moldovenesc, dacă E BINE SĂ UCIZI.
Îmi comparam viitorul de UCIGAȘ cu acel moment când, în joaca cu praștia, am doborât un cuib de sticleți cu CINCI puișori. Am fost extrem de impresionat, plângeam cu sughițuri și nu știam cum să fac să-i învii și să le pun cuibul la loc. 
Mi-am jurat că nu voi mai UCIDE NICIODATĂ și mi-am rupt praștia. De atunci m-a ferit Dumnezeu și iată că astăzi pot spune cu bucurie că NU AM UCIS NICIODATĂ, nici la ordin și nici accidental.
Deși destinul iată însă că m-a dus către ȘCOALA DE RĂZBOI. A fost dorința tatălui meu să mă fac ofițer și rugămintea mamei ca să ajut familia și pe fratele și sora mea ca să poată urma ȘCOALA și să învețe.
Tata era șofer iar mama casnică și viața noastră era mereu un joc de supraviețuire.
Acesta a fost și motivul pentru care doream să devin arhitect apoi, în liceu, medic, să pot compensa SUFERINȚA celor aflați în nevoie. Cum în liceu ni s-a impus o rotație a liceelor pentru a participa la facultatea de medicină militară iar cei ce nu vor reuși (vezi piloșii) vor fi repartizați la infanterie sau artileria terestră, arme de care majoritatea se temeau, am ales TRANSMISIUNILE fiindcă se făcea, în seria mea, și programa facultății de electronică și comunicații pentru care, târziu, ni s-au echivalat studiile.
În toți acești ani am încercat să-mi explic mie diferența dintre ARTA RĂZBOIULUI (vezi Sun Tzu) în care identificam NUMAI elemente „nocive spiritual” comparabile cu filozofia lui Niccolo Machiavelli – „Scopul scuză mijloacele” și MISIUNILE mele ca ofițer.
Acesta a fost MOBILUL pentru o permanentă CĂUTARE și identificare a ELEMENTELOR POZITIVE, de NECESITATE în a-mi justifica … RĂZBOIUL, războaie drepte și nedrepte. 
Am savurat elementele predate vizavi de RĂZBOAIE DREPTE ȘI NEDREPTE și mai ales LEGILE RĂZBOIULUI tocmai pentru a înțelege și a-mi justifica NEVOIA PROFESIONALĂ DE A UCIDE.
În TOATĂ viața mea am privit cu ALȚI OCHI evoluția lumii globale și am sesizat mereu FALSURILE și MINCIUNA.
RESPIRAȚI IUBIREA, IUBIREA ESTE RESPIRAȚIA LUI DUMNEZEU !!!
Am dorit să accept, pentru liniștea mea spirituală, CONJUNCTURA DE MEDIU care determină aceste RĂZBOAIE tot mai parșive și vizibil schizofrenice și am observat că LIDERII lumii sunt cei care au deviat somatic și vegetativ devenind BOLNAVI DE PUTERE și și-au dezvoltat acea „virtute” a învingătorului. Ei sunt cei ce provoacă întotdeauna RĂZBOIUL pentru a-și satisface PLĂCERILE CRIMINALE și îndoctrinează „masa de carne vie” cu dorințe SĂLBATICE de „specialiști în a ucide” și a-și îndeplini MISIUNEA (vezi violențele chiar și în timp de PACE, acele atrocități sociale inexplicabile).
Istoric MASELE erau și sunt îndoctrinate cu DORINȚA DE A UCIDE, idolatrizând practici cum ar fi luptele de gladiatori, bătăile de cocoși sau coioși și până la artele marțiele agresive contrar doctrinei de armonie. Niciodată nu am agreat bătăile sau sporturile cu „sânge”, violente.
Priviți dragi români la avalanșa și ponderea știrilor media cu exemple de crime, violuri, furturi și agresiuni comparativ cu știrile despre olimpici de exemplu sau cercetările și invențiile românilor. CNA-ul face doar joc de glezne fiind COMPLICE la îndoctrinarea criminală, subliminală.
RATINGUL știrilor de acest gen dă exact NIVELUL de îndoctrinare criminală atins.
Îndoctrinarea a pornit, istoric, fie prin gustul vânătorii fie prin luptele de gladiatori masele fiind obligate comportamental să răspundă cu violență sadică la VIOLENȚA INVADATORILOR.
Nici ISTORIA și nici o altă „știință” nu-mi putea explica de ce nu se pune ACCENTUL pe ARTA PĂCII și nu a războiului.
De ce nu se pune accentul pe EDUCAREA MASELOR spre știință benefică și PACE și se dezvoltă ARTA DE A ÎNVINGE un adversar care „întâmplător” are acumulate și bogățiile la care râvnesc și alți invadatorii.
Românii, de regulă, au dus războaie de APĂRARE și nu de COTROPIRE. Doctrinele au fost mereu conturate pe APĂRARE și INDEPENDENȚĂ dar mediul internațional se tot dezvolta spre IMPERIALISM cu extrem de multe variante de disimulare atât din vest cât și din est. Astăzi am devenit COLONIE.
Mereu m-am întrebat: „de ce ARTA PĂCII nu este studiată și de noi dacă dorim APĂRAREA?”
Abia cu timpul am constatat că LUMEA ESTE GRAV BOLNAVĂ și ponderea celor îndoctrinați cu VIOLENȚA naște și atrage JUSTIFICAREA POLITICĂ PERFIDĂ, PERSUASIVĂ prin obligarea altora să intre în păcat, SĂ UCIDĂ, pentru ca păcatul lor să devină VIRTUTE și mândrie între demenți.
Același sistem se dezvoltă și la hoți și mafioți.
ONOAREA japoneză de exemplu și sistemele doctrinare POZITIVE ale lumii erau și încă mai sunt prea des hulite și se creau adepți ai violenței ca NECESITATE DE PROTECȚIE.
Morihei Ueshiba (n. 14 decembrie 1883, Tanabe, Japonia, d. 26 aprilie 1969, Iwama, Japonia) a fost fondatorul artei marțiale japoneze AIKIDO și iată ce spunea.
RESPIRAȚI IUBIREA, IUBIREA ESTE RESPIRAȚIA LUI DUMNEZEU !!!
Și totuși, chiar și în lumea de astăzi, când DOMINĂ VIOLENȚA, este prezentă și GÂNDIREA POZITIVĂ și dorința de ARMONIE. Priviți la America și veți observa că VIOLENȚA a OBOSIT masele ce au devenit DORNICE DE PACE și armonie. Dau doar un singur exemplu, filmul AVATAR și profunzimea contrariilor dinte civilizația Terestră, ucigașă și avidă după averi, și sistemul de pe PANDORA. Nu intru în detalii.
ARTA PĂCII este MEDICAMENTUL pentru o lume bolnavă.
Răul şi dezordinea din lume există pentru că omenirea a uitat că tot ceea ce există îşi are originea într-o singură sursă - DUMNEZEU.
ÎNTOARCE-TE DRAGĂ ROMÂNE LA SURSĂ ŞI PĂRĂSEŞTE GÂNDURILE DE EGOISM, DORINŢELE MESCHINE DE AVERE, MÂNIA ȘI PUPINCURISMUL. 
Cel care nu are nimic, de fapt are TOTUL este o concluzie a TUTUROR sistemelor pacifiste.
ARTA PĂCII ne permite să fim CONŞTIENŢI şi să pătrundem în această rezervă uriaşă a ENERGIEI UNIVERSALE.
Rugăciunile FIERBINȚI și semnul CRUCII vor pecetlui sufletul pe CALEA DIVINĂ a PĂCII, a IUBIRII.
ARTA PĂCII este o sărbătorire a UNIRII CERULUI, PĂMÂNTULUI ŞI UMANITĂŢII. Este tot ceea ce este adevărat, bun și frumos.
Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ferit în TOATĂ viața mea și NU AM UCIS, NU AM FURAT și ADEVĂRUL și LEGEA mi-au fost repere constante.
RESPIRAȚI DUMNEZEIREA VIEȚII !!!
Din când în când este necesar iată să ne PURIFICĂM și să ne retragem în vârful munţilor sau în văile ascunse, să devenim PUSTNICI, RUPÂND influențele zilnice ale DEZMĂȚULUI și CRIMEI, pentru a reface legătura cu SURSA VIEŢII - DUMNEZEU.
RESPIRAȚIA DE PURIFICARE este un secret DIVIN ce se deschide doar celor ce o practică CU SUFLETUL CURAT, în deplină PACE.
1. INSPIRĂ ŞI ÎNALŢĂ-TE PÂNĂ LA CAPĂTUL UNIVERSULUI;
2. EXPIRĂ ŞI ADU UNIVERSUL ÎNAPOI, ÎN INTERIORUL TĂU.
3. După aceasta, RESPIRĂ TOATĂ FERTILITATEA ŞI VIBRAŢIA DE IUBIRE A PĂMÂNTULUI.
4. În cele din urmă, AMESTECĂ RESPIRAŢIA CERULUI ŞI PE CEA A PĂMÂNTULUI CU PROPRIA RESPIRAŢIE DE IUBIRE, devenind însăşi RESPIRAŢIA VIEŢII.
RESPIRAȚI IUBIREA, IUBIREA ESTE RESPIRAȚIA LUI DUMNEZEU !!!
Rugăciunile și SEMNUL CRUCII pe tot ce vă înconjoară vor pecetlui curățenia sufletului.
Dragi români, RESPIRAȚI IUBIREA, ARMONIA, PACEA UNIVERSALĂ!!!
Doamne ocrotește-i pe români oriunde s-ar afla.
Lt.col. (rtr)
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: