marți, 28 iulie 2015

2015 - CATACLISMUL FINANCIAR GLOBALIZAT

Suntem, contra-cronometru, într-o teribilă TORNADĂ ajunsă la „gradul 7” de risc, atașată bătăliei celor două SISTEME FINANCIARE existente la nivel mondial, după înființarea NOULUI FMI al țărilor BRICS prin Noua Bancă de Dezvoltare a BRICS, sistem apărut ca urmare a „Spiralei Morții”, fenomen declanșat de managementul fraudulos ce s-a atașat vechiului FMI și membrilor săi prin practicile speculative asimilate de contractarea creditelor motivate cu falsificarea datelor statistice.
Încercați să aprofundați oricare din datele statistice ale organizațiilor financiare de putere și veți observa clar acele „erori” VOITE în manipularea datelor (exemplu notoriu Grecia).
Totul a pornit conceptual ca un TUN GLOBAL proiectat chiar de la momentul înființării FMI la Bretton Woods și a organismelor sale de creditare bazate pe DOLAR, permițând unei entități PRIVATE americane să emită această monedă NELIMITAT doar cu simpla ei garantare de SUA, specific, ca valoare a monedelor emise pentru NECESARUL SUPREMAȚIEI MONDIALE A SUA de așa zisă creditare a țărilor distruse după al doilea război mondial (vezi Planul Marshall).
Când rezervele de aur ale SUA și economia (prin poziția de lider mondial ca și garantare) nu mai puteau susține masivele emisiuni de „HÂRTIE” s-a decis acceptarea financiară a conceptului, garantat de SUA, „DOLARUL E MAI BUN DECÂT AURUL” și s-a decis renunțarea la paritatea dolarului cu aurul sperând că SITUAȚIA emisiunilor monetare masive va face imposibilă orice imagine a prăbușirii sistemului financiar. Mai ales prin amploarea implicațiilor sale distructive globale (vezi conceptul cum că o banca este mult prea mare pentru a permite falimentarea ei și statele sunt vital OBLIGATE să le susțină atenție!!! din ... banii cetățenilor extrapolând deja nivelul datoriilor către generațiile viitoare de datornici). http://icepaliga.blogspot.ro/2014/06/oameni-buni-treziti-va-nu-vindeti.html
Și ce este mai grav e faptul că și ACUM, pe ultima sută de metri, FURTUL CONTINUĂ APOCALIPTIC, inventând mereu noi și noi forme GENIALE de păcăleală sau de evaziune a regulilor afișate doar pentru muritorii de rând (cursul francului elvețian spre exemplu sau comisioanele și dobânzile practicate).
LUMEA trebuie „condusă” de băieți deștepți și nu de ... blajini.
Specularea liberă, acceptată de băncile din sistem, a derivatelor financiare cu apariția și a dolarilor fictivi (de cont) a dus la explodarea sistemului financiar global prin AMPLOAREA DATORIILOR DEVENITE NESUSTENABILE trecându-se după modelul SUA la acele CREDITE SUVERANE cu garantarea lor de către statele obligate. Au evoluat apoi demențial la acele împrumuturi și TUNURILE lor asociate jafului internațional care au dezvoltat ingineriile financiare ascunse teribil de perfid în fel de fel de „NECESITĂȚI” noi de emisiuni financiare (fie pentru terorism, doctrine de război, intervenționism armat ca interes de stat a SUA garantul sistemului financiar global) și inclusiv a creditelor pentru punerea în operă a doctrinele statelor suverane atrase în jaf după modelul SUA.
Astfel apariția unui nou FMI a devenit, o lungă perioadă de timp, o problemă teoretic imposibil de gândit chiar de statele „suverane” îngropate în ... datoriile lor tot „suverane”, JEFUITE de liderii politici și grupurile de interese asociate. Și s-a îndoctrinat spre jaf și populația spre finalul „SPIRALEI MORȚII” inclusiv în TUNUL globalizat „creditul cu buletinul”, criminalitatea informatică a datelor de cont (furturi masive inclusiv ale cardurilor) pentru a bulversa TOTAL orice încercare de SCHIMBARE ce conduce NUMAI la MOARTE.
La acest nou FMI aflat acum încă în fașă se adaugă și inițiativele de înființare a AIIB – ASIAN INFRASTRUCTURE INVESTMENT BANK și care reprezintă începutul unui nou sistem financiar mondial care nu este dependent de puterile occidentale și nici îndatorat intereselor americane sau europene. Mărcile tranzacțiilor financiare obligă ÎNCĂ la sistemul CONTROLAT la nivel mondial de Banca de Reglementări Internaționale (BIS - Bank of International Settlements) din BASEL, ELVETIA.
Sesiunea ONU din septembrie 2015 reprezintă un punct de COTITURĂ în finanțele globale deoarece spiciul liderilor statelor noului FMI (cele 57 de state) pot perturba influența mondială a SUA inclusiv la ONU.
Deja listele cu vorbitorii sunt atent „lucrate” inclusiv cu locul datei cuvântării fiecăruia astfel încât impactul lor destabilizator să fie anihilat.
Problema actualului FMI, problemă ce sperie occidentul, este însă a vitezei cu care se derulează ACTIVAREA noului FMI și fluxul de atragere a noilor state membre prin diversificarea sistemelor financiare ale statelor aliate.
În aceste coordonate ale interesului SUA, CHINA nu trebuie să-și cucerească și să-și mențină poziția de lider economic și iată cum apar mai clar „problemele” lor financiare globale în acest acerb RĂZBOI OCULT.
SUA și actualul FMI se află prinse în propria capcană fiindcă o prăbușire a Chinei ar duce la o CRIZĂ GLOBALĂ INSURMONTABILĂ ce ar distruge întregul glob nu numai SUA ca cel mai mare datornic dependent de China.
Este un tsunami inimaginabil care devine mai agresiv decât ORICE RĂZBOI MONDIAL ca și distrugere cu efectele sale globale.
De aceea sesiunea ONU din septembrie 2015 este extrem de explozivă și imposibil de gândit ca și efecte viitoare posibile. Dumnezeu știe cum vor evolua lucrurile.
Președintele Putin este prevăzut deocamdată să ia cuvântul pe 28 septembrie iar Poroșenco pe 29 septembrie. Încurcă solicitarea Chinei de a lua cuvântul în plen, pretențiile lor dar și imposibilitatea de control a cuvântului Chinei, precum și mai ales necontrolabil este și spiciul celorlalte state membre a noului FMI.
Apar astfel prognozate unele „evenimente” excepționale de presiune. Se prefigurează chiar conflicte armate care să estompeze IMPORTANȚA sesiunii ONU, inclusiv cu provocarea unor revolte naționale masive în zone sustenabile imagistic.
Sunt scenarii de ARTIȘTI ai dezinformării și motivării unor acțiuni GLOBALE ce sunt luate în calcul chiar și de țările noului FMI.
Firesc apare întrebarea dacă NOUL FMI va rezista tuturor acțiunilor CONCURENTE, loiale și neloiale ce-l vor ataca cu TOATE elementele de forță ale vechiului FMI, BM, Banca Asiatică de Dezvoltare + BCE din UE deoarece numărul țărilor lor membre este net superior și mai ales INTERESELE lor de grup și economice fac ca țările acestea să fie dezinformate specific fie din scepticism fie prin clasica subordonare de interese.
Și cu toate acestea, CRIZA declanșată și de peste 15 ani întârziată ca și deznodământ, respectiv „spirala morții”, face ca PREZENTUL PAS al deznodământului să fie tot mai cert vizavi de VIOLENȚA și IMPACTUL SUMBRU al efectelor prăbușirii actualului sistem financiar global. Specula bursieră și doctrinele politice impuse de liderii sistemului actual pentru a supraviețui pe spatele țărilor și popoarelor incapabile de protecție sunt deja devenite notorii.
Până și omul de rând a înțeles și înțelege derularea la vedere a dictaturii financiare actuale care vrea să scoată vechiul FMI din impas prin plata pagubelor lor cu contribuția ereditară a fiecărui cetățean al lumii, de la nou născut până la cei decedați prin transferul obligațiilor către urmași.
Dureros este cazul Greciei care cuprinde AMBELE direcții de furt.
Sunt deja „confiscate” toate sumele din depozitele ce pot fi abuziv preluate de bănci sau de alte instituții. Orice bun este considerat sustenabil confiscării pentru supraviețuirea bancară.
De aceea fluxul RETRAGERILOR de tezaur către țară și formele aberante de menținere a proprietății de drept devin diabolice și jocurile au scăpat de sub control mai ales în exemplul acțiunilor destabilizatoare pe bursa din China sau cele legate de repatrierea tezaurelor de aur (vezi Germania).
Toate statele afiliate noului FMI, acestui prim sistem financiar mondial, sistem care de peste 70 de ani în forma sa veche a fost intangibil și neschimbabil vor în acest moment o „dezrobire” financiară.
Vechiul FMI cu cele 186 țări membre și BM la care a fost atrasă firesc și BCE, sunt în mod direct și indirect afectate de ofertele Noului FMI care cuprinde doar 57 (58 după alte surse) din totalul mondial de 195 de state suverane și independente din care 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite plus Vatican și Palestina care sunt observatori permanenți la Națiunile Unite.
Statele vechiului FMI sunt intrinsec obligate fie prin tratate fie prin metodele oculte de subjugare cum ar fi depunerea GARANȚIILOR de tezaur la sediile liderilor conducători ai băncilor gigant, să fie extrem de atente pentru a nu fi IZOLATE și BLOCATE de acțiunile de pe piețele financiare.
S-a ajuns astfel la o escrocherie mondială în care INTENȚIONAT au fost implicate și guvernele statelor jecmănite prin obligarea la CREDITE fals motivate, din start neperformante, devenite CREDITE SUVERANE (garantate de STAT cu averea statală) pentru a „salva” ceea ce NU SE MAI POATE SALVA din managementul speculativ și iresponsabil al unor indivizi probabil bolnavi psihic și deveniți schizofrenici acum la aplicarea obligatorie a metodelor de recuperare a ceva ce nu se mai poate recupera. Și asta fiindcă suma a depășit orice imaginație posibilă, rostogolind de peste 50 ani sumele pe generațiile următoare, întinzându-se pe sute de ani.
Analizați datoriile externe ale statelor raportate la PIB sau pe cap de locuitor și veți sesiza și CINE sau mai bine zis CARE state sunt cele din TOP și care au dus omenirea la cataclismul financiar actual. Aveți lista statelor cu datorii peste 100 miliarde dolari. Anomalia ca dilemă este Luxembourgul și analizați și România în acest context. Am marcat cu galben țările BRICS.
Am prezentat deseori aici pe blog, destul de detaliat, datele statistice OFICIALE ale datornicilor.
Și această nebunie globală, ajunsă la IMPOSIBILITATEA DE GÂNDIRE A UNEI REZOLVĂRI s-a rostogolit în „SPIRALA MORȚII” despre care vorbesc chiar liderii lumii financiare falsificate.
Și ca totul să fie și mai imposibil de acceptat ca și schimbare sau reglementare iată s-a înscenat ATACUL asupra unui pol al lumii financiare în 11 septembrie 2001 ca terorism și apoi pentru a liniști lumea s-a trecut la momirea ei cu „creditul cu buletinul” aducându-i și pe ei, prin minciună și fraudă bancară în catastrofa lumii financiare PIRAMIDALE.
Priviți cu atenție evenimentele lumii și veți observa că TOT dar absolut TOT ce se petrece acum ține de această BĂTĂLIE imensă pentru supraviețuirea celor ce AU FURAT CU SCHIZOFRENIE tot ce a fost posibil de PĂCĂLIT sau ȘANTAJAT la nivel mondial sau statal.
În această lume nebună iată că un număr de 57 de state ale lumii au decis să se RUPĂ de sistemul FMI actual și să construiască o nouă lume, o lume ieșită din subordinea speculatorilor.
Situația nu este DELOC UȘOARĂ fiindcă operațiunile economice globale sunt consistent și inevitabil INTERDEPENDENTE și fiecare stat și cetățean dorește o protecție a existenței sale actuale.
Omul, ca individ, este de regulă LAȘ și OPORTUNIST iar liderii sunt LIDERI ai LAȘITĂȚII puși cu autoritatea obedienței lor la conducerea statelor vasale.
Retragerea depozitelor fie valutare fie de tezaur fie a creanțelor de recuperat fie ieșirea din grupurile de interese economice este vizibil aproape IMPOSIBILĂ și presiunile, inclusiv cu amenințări inimaginabile, cu violențe și terorism multimodal și asimetric repartizate, terorism NE ÎNCADRAT JURIDIC la ONU, inclusiv ca definiție a agresorului și agresiunii, fac ca nevoia de INTELIGENȚĂ și fermitate a UNITĂȚII DE ACȚIUNE a statelor ce au decis ieșirea din sistem să fie condiția existențială chiar ca și stat, națiune sau popor.
Marea majoritate a statelor lumii sunt încă incapabile de a înțelege conjunctura globală sau mai cred că pot supraviețui în vechiul sistem. Întreaga forță de distrugere și ascundere a adevărului este violent pusă în mișcare prin cozile de topor sau mercenarii labili psihic pentru a impune DICTATURA în aceste condiții fără ieșire.
O propunere legislativă de la noi, ca și un exemplu nou, prevede înființarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială. Instituția ar trebui să fie formată din 9 membri, dintre care 5 de la BNR și ar fi condusă de masonul Mugur Isărescu. ATENȚIE !!! Organismul va beneficia de un adevărat drept de VETO asupra deciziilor luate de Guvern în domeniul financiar dar, atenție!!!, NU RĂSPUNDE ÎN FAȚA NIMĂNUI PENTRU DECIZIILE IMPUSE.
Și nu este DOAR ideea noastră fiindcă și Vaticanul are aceleași idei de dominare mondială a lumii și a sistemelor financiare.
Sunt cerințe „URGENTE” ale unei DICTATURI nostalgice, fiindcă nu există nici o RĂSPUNDERE DEMOCRATICĂ a acțiunilor lor. La fel ca și organisme ale UE care devin SUPRASTATALE fără să răspundă în fața nici unui organism de control democratic și juridic al statelor (vezi afirmația și a fostului ministru de finanțe al Greciei privitor la UE).
Vaticanul cere înființarea "unei autorități publice globale" și a unei "bănci CENTRALE mondiale" care sa conducă sectorul financiar, întrucât acesta a devenit depășit și deseori ineficient în a face fata crizelor, potrivit Reuters, citată de Mediafax.
Vaticanul cere așadar înființarea unei "AUTORITĂȚI SUPRANAȚIONALE" active la nivel global dar cu "JURISDICȚIE UNIVERSALĂ" pentru a dirija politicile și deciziile economice (în interesul lor). Este un pas mare, ce URGENTEAZĂ acum a fi făcut spre acel GUVERN MONDIAL al Noii Ordini Mondiale dorite.
Observați ce provocări ULUITOARE ascund viitoarele dezbateri ale ONU din septembrie 2015?
În septembrie 2015 (bilanțul anului financiar vestic) este considerat de majoritatea specialiștilor pe care i-am studiat momentul declanșării SCHIMBĂRII care va însemna O ALTĂ ETAPĂ a globalizării și o acceptare a FALIMENTELOR BANCARE ÎN LANȚ după prezentarea situației, pe bune, a bilanțurilor lor. Sau situația se va rezolva cu un NOU RĂZBOI, ca de fiecare dată în criză.
Este foarte clar că așa cum și până acum s-a tot încercat AMÂNAREA DEZNODĂMÂNTULUI, amânare ce a putut fi credibilă ca „soliditate” a sistemului în declin prin GARANTAREA statală a dolarului mai bun ca aurul și ca monedă de schimb și tezaurizare sa mondială se va încerca iar o amânare însă deja neacceptată de sistemul falimentar globalizat.
La acest plan, „Spirala morții”, au fost atrase pe lângă statele membre ale actualului sistem financiar și state aparent independente dar antrenate fie obedient fie prin fraude constituționale (vezi împrumutul României care nu a respectat prevederile legale, constituționale dar și semnarea „Actului d Activare a Tratatului de la Lisabona” prin care Băsescu a predat PE TAVĂ către UE, dreptul CE și al UE asupra economiei și jurisdicției României, fără nici un drept de apel. Sunt țări mari însă deja din UE care se opun acestei politici de dictat ce pot distruge chiar statutul de UE).
Odată cu apariția NOULUI FMI și a consolidării BRICS ca și sistem economic polarizant, iată că s-a realizat O BREȘĂ REALĂ ȘI EXTREM DE ACTIVĂ ca și periculozitate contaminantă la care au aderat deja 57 de state ale lumii care, numeric și ca PIB depășesc 50% din economia mondială ceea ce reprezintă o garanție a fezabilității mutației globale.
Două țări rivale tradițional din Asia de Sud, India și Pakistan, au intrat în Organizația de Cooperare de la Shanghai - OCS. Acțiunea este privită cu speranța de țările asiatice afirmând că ea va stimula relațiile lor bilaterale și va întări securitatea regională prin alianța lor MILITARĂ
Organizația OCS cu sediul la Beijing este o organizație POLITICĂ, ECONOMICĂ și MILITARĂ EURASIATICĂ, care a fost înființată în anul 2001 în Shanghai de China, Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan și Tadjikistan. Majoritatea analiștilor occidentali asociază OCS și cu interesele BRICS, fiind un mijloc excelent pentru Rusia și China să coopereze și să mențină supremația lor în BRICS, împreună cu pacea și stabilitatea în regiunea Asiei Centrale.
Pe o scară mai largă, această organizație - OCS reprezintă o adevărată provocare pentru NATO și Noua Ordinea Mondială - NOM dorită de Vest.
Odată cu intrarea noilor membri India și Pakistan, în OCS sa extins aria de acoperire și cu siguranța militară. Numai organizația OCS controlează astfel mai mult de jumătate din totalul populației mondiale.
Să nu vă faceți iluzii că noi, românii, sub scutul NATO, UE și al FMI nu vom fi sacrificați. Suntem mult prea mici iar serviciile noastre speciale de mult sunt eliminate din ecuație ca și forțele armate românești dar și eficiența celor Trei Puteri aparent subordonate interesului național.
Partidele sunt ca niște hiene ce se mănâncă reciproc iar finanțele noastre sunt total dependente de liderii vestului fiindcă nu numai Isărescu este omul lor ci mai ales pentru că TEZAURUL NU MAI ESTE SUB PUTEREA NOASTRĂ DECIZIONALĂ iar economia cu resursele ei vitale nu ne mai aparține, resursele strategice fiind gestionate (mulse) de UE și corporațiile străine.
Comparați acum ce se întâmplă pe scena politică românească și cum simplu motiv „Codul Fiscal” a devenit o problemă insurmontabilă mai ales că Ponta a trecut la măsuri FĂȚIȘE de asigurare a INTERESULUI NAȚIONAL prin anunțul făcut de RENUNȚARE LA FMI. E însă încă un „COPIL” ce se teme de acest imens RĂZBOI globalizat de interese financiare. Oare cât va mai rezista?
Corelat cu orientarea sa spre China și arabi (vezi și dilema cu moscheea) au dus vizibil la o PRIGOANĂ inimaginabilă împotriva lui, a fostului USL și actualei coaliții majoritare parlamentare care este mascată cu televizarea „potenței” Justiției, subordonate ambasadelor, SUA și liderilor UE.
E nevoie să vă mai spun de ce avem asemenea FURTURI la nivel STATAL care au ajuns la valoarea de câteva mii de miliarde euro (1600 miliarde după unele calcule) cu distrugerea a 1356 de firme de producție posibil concurente UE dar și altor state?
Trebuie să vă mai spun eu ce jocuri imposibil de murdare se fac și acum cu defăimarea publică a unor persoane cu dosare clare de furt ce au fost ȚINUTE ANI DE ZILE LA SERTAR și care acum pică pe bec după cum se pot dispensa stăpânii de pionii caracatiței românești?
De ce credeți că SUA a declanșat aplicația mondializată „Jade Helm 15”? De ce s-a extrapolat și la noi utilizarea ARMATEI în Strategia Națională de Apărare și împotriva propriilor cetățeni ca necesitate de apărare a „democrației” statului de drept?
Noi ca noi cu voința lui Dumnezeu vom trece POATE peste aceste răspântii istorice dar statele lumii care au decis să se alăture BRICS și noului FMI sunt deja REAL amenințate cu VIOLENȚE interne, lovituri bursiere și lovituri de stat (vezi și la noi expresia notorie de lovitură de stat), dar și imposibilitatea REPATRIERII TEZAURULUI lor inclusiv aurul (chiar și aurul Germaniei din SUA) și nebunia prețului aurului pe piață. Continuă și apar fel de fel de alte motive de destabilizare directă spre o IMPOSIBILITATE de opțiuni propice unei stabilizări independente.
Și REPET, totuși SUA care depind masiv de economia Chinei știu că o prăbușire a Chinei ar îngropa definitiv finanțele mondiale și mai ales SUA, IREVERSIBIL, pentru sute de ani.
De aceea acțiunile asupra Chinei sunt ponderate deși asistăm la o retragere masivă de capital (peste 800 miliarde dolari numai în 2014 au ieșit din China). China are însă o rezervă de 4000 miliarde dolari pentru cazuri de recesiune ceea ce face costisitor orice atac financiar dr nu și prelungit.
Cel mai simplu este a agita populația internă în a se revolta CERÂND, atenție!!!, un nivel de viață occidental.
Trecerea chinezilor de la un bol de orez zilnic la un consum excesiv de alimente sau utilități energetice și produse de lux ar destabiliza rapid întreaga lume globală.
"O contracție (minus) doar de 2 puncte procentuale a creșterii economice a Chinei ar fi de ajuns să arunce economia globală în recesiune" crede și analistul Morgan Stanley.
Pericolul unui nou RĂZBOI MONDIAL a devenit RUTINĂ pe buzele lumii deși puterea de DISTRUGERE MILITARĂ ce ar putea fi pusă în joc ar anihila orice urmă de viață pe pământ. Acesta ar fi și motivul rațional al unei imposibilități de declanșare a unui război între NATO și Rusia + China și țări din OCS - Organizația de Cooperare de la Shanghai dar și țările din alianța BRICS. Se preferă destabilizarea lor internă cu infuzii masive de fluxuri financiare „hârtie” și mercenari psihopați care să agite „smântâna”.
Analiza astfel concluzionată e pentru niște oameni NORMALI MINTAL dar cum schizofrenia abundă în prezent la liderii de stat intrați în vria financiară (vezi deciziile imorale și inumane derulate abil de media pentru instaurarea haosului social) prognoza unui nou război mondial nu mai este moral imposibilă.
La fel cum nu mai este imposibilă nici debarcarea lui Ponta (cât credeți că mi rezistă cestor presiuni inumane) pentru ca oamenii lui Băsescu, în fapt corporațiile, să preia din nou puterea.
De ce? Păi CINE a semnat „Actul de Activare de la Lisabona” prin care s-au dat PUTERI NELIMITATE pentru Comisia Europeană? Cine este obedient față de UE și stăpânii de sclavi dacă nu cei care au secătuit țara și au oferit-o juridic pe tavă jafului UE și sistemului corporatist?
Nu este decât O CONSTATARE și nu o afinitate politică pentru PSD sau mafia sa, iliescină.
Important este CINE și mai ales CUM poate proteja România și populația de CATACLISMUL FINANCIAR ECONOMIC ce vine cu o TOTALĂ imposibilitate rațională de a fi ocolit.
Experimentele FMI de la noi ne-au mai deschis ochii la ce urmează pe plan mondial și mai sunt lideri și servicii care GÂNDESC altfel decât catastrofele pedeliste cu nume false de peneliști ce vor la guvernare, guvernare ce nu ar trebui să fie posibil de realizat.
Suntem însă NOI pregătiți pentru asemenea MANEVRE antistatale mascate de un politicianism mârșav?
Ferească Dumnezeu de efectele devastatoare ale cataclismului financiar ce vine, vine ca o furtună ce se transformă într-o tornadă de gradul ȘAPTE (deși sunt 5 grade maxim).
TREZIȚI-VĂ dragi români gândind de pe acum variantele de supraviețuire.
Cea mi bună soluție este MUNCA și UTILAJELE DE MUNCĂ în domeniile cu ciclu foarte lung de reluare și adăugare de plus valoare în lanț. Energia, apa și alimentele sunt necesarul de supraviețuire a gospodăriilor individuale, familiale sau de producție.
Firmele FĂRĂ ADAOS DE VALOARE NOUĂ prin producție sunt sortite DISPARIȚIEI, ca și afacere, deși comerțul cu mărfuri existențiale va specula conjunctural piața.
Liderii trebuie să gândească la aducerea în țara a REZERVELOR DE TEZAUR și revenirea în mâinile românilor a resurselor naturale STRATEGICE și a PĂMÂNTULUI ȚĂRII.
Greu de ajuns la mal cu barca plină de apă dar Dumnezeu să sperăm că nu lasă ca această „Grădină a Maicii Domnului” să fie violată de venetici.
Doamne ocrotește-i pe români oriunde s-ar afla.
Trimiteți un comentariu