miercuri, 18 februarie 2015

ATENȚIE SPORITĂ DRAGI CAMARAZI

OCHII CÂT CEPELE LA CAII TROIENI MODERNI

Vă fac o sinteză de crochiu a ceea ce militarii activi nu pot spune. 
Fiți scutul de nădejde al României, scut VOCAL (cel puțin) și demonstrați că liderii și populația vă datorează respect! 
Fiți și voi VULTURI PROFESIONIȘTI AI ROMÂNIEI dragi camarazi!
Dacă mai sunteți militari în suflet și simțiri, veți sesiza repede că ROMÂNIA ESTE DEJA ÎNCONJURATĂ de țări activ simpatizante, pro-ruse care aștern deja covorul roșu pentru ieșirea rușilor la Mediterana și revenirea lor în Comisia Dunăreană, spre inima Europei.
NU FIȚI MIOPI !!!
În rezervă, dar cu avans vizibil, rușii negociază acum bazele militare din Cipru și abia așa vedem cât de AVANSAȚI sunt în ofensiva lor spre Europa conform Testamentului lui Petru cel Mare deseori hulit de contemporanii cu capul în nori ca fiind o fabulație. 
Iată un paragraf din Testament (linkul de mai sus)
Atunci, profitând de un moment decisiv, Rusia ar tăbărî trupele sale concentrate mai dinainte asupra Germaniei. În acelaşi timp, două flote considerabile ar pleca una din Azov şi cealaltă din portul Arhanghelsk încărcate cu trupe asiatice, sub convoiul flotei armate ale Mării Negre, ale Balticei. Înaintând prin Mediterană şi prin Ocean, ele ar inunda Franţa de o parte şi Germania de altă parte şi aceste două ţinuturi biruite, restul Europei ar trece lesne sub noi, fără a mai da o lovitură de puşcă. Astfel se poate şi trebuie să fie supusă Evropa.
Politica lor de înzestrare a armatei ruse cu armament STRATEGIC predilect ofensiv și achiziționarea de armament NATO pentru studiu și contracarare (vezi Mistral), armonizate cu politica de alianțe spre Asia-Pacific nu este de neglijat stimați camarazi.
Grecia, membră NATO, achiziționează și ea armament rus (cauza Cipru), Turcia la fel dar ei sunt vizibil mai pragmatici, ca afaceriști. 
Amintesc cazurile Transnistria, Găgăuzia, parțial Moldova, Ucraina ce este fragmentată iar Marea Neagră intens asaltată. 
Urcând spre țările de la Baltica, Rusia are deja un statut extrem de avansat spre țintele sale imperiale și de penetrare spre Europa ca mare putere glabalistă. 
Germania și Franța fac joc comun pentru ca împreună cu Rusia să refacă TROICA europeană a dictatelor din interes. 
UE, atenție, nu are încă un Comandament militar integrat care să le dea forță independentă dar TROICA actuală este mai periculoasă ca niciodată.
Iată de ce ROMÂNIA trebuie și este OBLIGATĂ de conjunctură să-și revizuiască PROFESIONIST poziția sa în NATO tocmai pentru a nu cădea PRADĂ acestor dorințe extreme, de dominație și refacere ATENȚIE!!! a IMPERIILOR, atât cel asiatic dar și cel EUROPEAN, cu lider ... Germania. 
Voi ca militari trebuie să fiți mai receptivi în a face și analiza repede raportul de forțe și a vedea IMINENTA NECESITATE a sporirii locului României în NATO și mai ales de refacere RAPIDĂ a capacității noastre de război ca singură alternativă viabilă. 
ORICARE altă opțiune ne aduce în anii istorici de dictate și agresiuni imperiale când, paradoxal, de fiecare dată am fost surprinși cu o armată inexistentă operațional și fără capacități profesionale fezabile de negociere. Citiți aici pe blog desele mele intervenții în articole către profesioniști dar și sinteza asta de conjunctură http://icepaliga.blogspot.ro/2015/02/crochiu-analiza-de-conjunctura.html
Doamne ocrotește-i pe români oriunde s-ar afla, că mare este mila ta și multe suferințe și umilințe au îndurat.
Lt.col. retragere
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: