joi, 27 martie 2014

ESCALADAREA SITUATIEI DIN UCRAINA !

Am citit un comentariu al domnului Valentin Vasilescu preluat pe pagina de facebook Romanian Army (1948-1989) si poate trezeste interes si altor militari in rezerva, retragere si de ce nu si activi. Iata parerea mea vizavi de aceste date ale domnului Valentin Vasilescu.
Imi place analiza mai ales cea vizavi de sprijinirea Chinei de catre Rusia pentru a prelua in
itiativa in Asia-Pacific ! SUA au fost obligate sa aduca forte in Mediterana si unele tari din Europa dar vor crea cu siguranta un nou front in Asia-Pacific.
Acum fac o mica si la obiect comparatie.
Inca de cand eram activ, pot spune ca tehnica electronica a rusilor era redutabila desi aveam importate mijloace tehnice cu cateva generatii in urma. Era asa de complexa si oferea solutii de combinare deadreptul uimitoare incat NICIODATA noi nu am ajuns sa le utilizam la intreaga capacitate.
Din studiu a rezultat ca dispuneau de solutii tehnice foarte avansate. Recent am vazut pe viu si ATENTIE ! doar ce se poate prezenta public la postul TV Rusia 24 preocuparile lor de cercetare si inzestrare electronica dupa tendintele noilor generatii de razboi. Fiind avizat tehnic si coreland datele cu informatiile din China vizavi de informatica si comunicatii imi dau seama ca impreuna cu unele din softurile indiene, rusii au devenit o forta redutabila. Faceam chiar trimitere la noul spatiu conflictual din Marea Neagra unde se vor utiliza, intr-un poligon REAL, tehnicile noi si doar cele ce pot fi comercializate (nu si cele din rezerva lor strategica ce vor lucra pasiv) si care sa le confere avantaje in piata.
Interesul este CLAR pentru poligon si al celor din BRICS avand in perspectiva o nevoie de inzestrare masiva pentru a prelua frâiele de noi jandarmi mondiali dupa ce China va ocupa locul unu si economic. BRICS se sprijina reciproc (vezi contractele deja semnate) si construiesc un nou sistem de alianta gen NATO care sa asigure siguranta lor economica si politica.
Interesant e de urmarit si piata financiara in acest sens.
Urmeaza o perioada extrem de "calda" ce a intrat deja in ISTORIA schimabrii liderilor mondiali odata cu declansarea sprijinului rusesc din tarile arabe si acum marcand momentul de transfer prin valul Crimeea.
In concluzie cred ca ROMANII trebuie sa fie mult foarte mult mai atenti la evenimentele ce urmeaza fiindca vor trai PAGINI DE ISTORIE extraordinara.
Adevarul pe care-l simt este ca Romania nu prea stie ce vrea pentru INTERESUL EI si este complet dezinformata cu privire la adevarata situatie geopolitica in care se afla !
Nu neglijati si cititi de la sursa pentru a intelege evolutiile si nu prin canalele de dezinformare ! Iata o sursa economica valida de comparatie cu PIB-urile statistic interne http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2014/update/01/index.htm
 sau in sinteza ECONOMICA articolul de aici http://romanian.ruvr.ru/2014_03_26/Reunificarea-Crimeei-cu-Rusia-Si-ciocnirea-civilizatiilor-4647/ Luati apoi datele pentru UE chiar de la EUROSTAT si comparatile cu aceste prognoze si rezultate. Studiati surse alternative si din tabere diferite pentru a intelege tendintele actuale.
SUNTEM IN PLIN RAZBOI MEDIATIC SI ELECTRONIC !
Doamne apara-i pe romani !


Lt.col.retragere
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: