marți, 28 ianuarie 2014

CUM AȘ CREȘTE RESPONSABILITATEA

Vă reamintesc faptul că armata era INTENS utilizată înainte de 1989 în economia națională și la orice alte nevoi civile de intervenție.
Important de reținut este faptul că SE DECONTA COSTUL ACESTEI ACTIVITĂȚI. Personal alergam prin anul 1969 în lung și-n latul Insulei Mari a Brăilei să obțin actul de CONFIRMARE  de la fermele beneficiare pentru transporturile de cereale sau alte lucrări manuale efectuate de militari la muncile agricole iar militarii erau si ei cointeresați și aveau DREPTUL zilnic la apă minerală, țigări și dulciuri plătite și asigurate direct de fermieri.

Astăzi observ că firmele private contractante a activităților de deszăpezire își încasează NECONDIȚIONAT sumele pe contracte iar militarii și jandarmii mai CONSUMĂ și ei resurse de la bugetele lor DUBLÂND COSTURILE serviciilor necesare.
Economic și civilizat contractual, eu AȘ DEDUCE SUMELE ANGAJATE DE ARMATĂ ȘI JANDARMI din costurile pentru contractele firmelor respective. Atunci administrația locală POATE ANGAJA lejer ARMATA doar CONTRACOST iar de la bugetul de stat, de la rezerva de stat, se decontează COSTURILE CU ALIMENTELE DISTRIBUITE ȘI SERVICIILE EFECTUATE SUPLIMENTAR LA CEREREA PRIMARILOR sau potrivit gradului de alertă.
Este INADMISIBIL ca banii să fie achitați firmelor țepuitoare iar serviciile lor mincinoase decontate și în plus să avem costuri și la nivel național.
De aceea avem poate acele disocieri incredibile de răspundere și TUPEU INIMAGINABIL cu acel apel CINIC adresat sinistraților la ROVINIETĂ de către directorul CNADNR.
FUGA DE RĂSPUNDERE E MALADIVĂ ȘI DISTRUCTIVĂ! APELAȚI LA COSTURI ȘI VEȚI PUTEA FACE ORDINE CA ȘI RESPONSABILITATE CONTRACTUALĂ.
CINE NU-ȘI FACE DATORIA NU INCASEAZĂ BANII.
DACĂ NU SUNT FIRME CARE SĂ SE ANGAJEZE CONTRACTUAL APELAȚI LA ARMATĂ PE CARE SĂ O DOTAȚI SPECIFIC PENTRU INTEVENȚII DE APĂRARE CIVILĂ.
Îmi amintesc cum SE TRANSPORTA ZĂPADA cu căruțele în iarna din 1953/1954 la Dunăre de pe străzile Galațiului.
Acum, se fac nămeți la intersecții și se îngreunează vizibilitatea în trafic, se ÎNGROAPĂ în zăpadă mașinile în parcare, se aruncă zăpada spre trotuar și locatarii o aruncă iar în partea carosabilă, se consumă resurse cu aceleași firme impotente și clientelare dar VIAȚA CARE E PUSĂ ÎN PRIMEJDIE nu mai contează.
Se dă vina patologic, chiar iritați, pe acei „bețivanii care nu s-au deszăpezit singuri” aviz un fost prim ministru sau care nu au tras pe dreapta mașinile în trafic din neputința lor de management dar COSTURILE LOR nu sunt decontate de deciziile acestea prostești și de management impotent.
Se va sesiza guvernul Ponta de aceste ESCROCHERII CU COSTURILE către firmele impotente sau insolvente moral și le vor deduce costurile din contractele lor și  diferențele date ARMATEI? Ar fi un câștig la BUGET și o responsabilizare contractuală NORMALĂ.
De aceea COSTURILE la noi sunt CELE MAI MARI DIN LUME la oricare din serviciile prestate. Și asta FIINDCĂ SE PLĂTEȘTE DUBLAT același serviciu, singular însă efectuat.
Si un exemplu in Montreal Canada cum se INLATURA zapada !
http://www.youtube.com/watch?v=eks9M-zLFVE
Si aveti si alte filme suficiente pentru documentare alaturat pe pagina Youtube

Niciun comentariu: