luni, 10 septembrie 2012

PUTREGAIUL ROMANESC

In ultimele luni, odata cu devoalarea intereselor POLITICE din spatele evenimentelor de revolta populara declansata in ianuarie 2012 in Piata Universitatii si in intreaga tara, s-a conturat fara nicio eroare posibila, faptul ca atat clasa politica dar mai ales institutiile de stat, sunt si au fost DISTRUSE in mod premeditat de "grupuri de interese" pentru a ma exprima elegant. TOATE dar absolut TOATE fortele ce s-au perindat vocal in media au aratat in mod vizibil profunda viciere a raportului STAT-CETATENI.
Sunt diametral inversate aceste functii si rolul institutiilor ce se definesc structural si pot fi investite cu fuctii de decizie statala, de la structurile Parlamentului si pana la relationarea si structura democratica aparenta cu celelalte doua puteri, executiva si judecatoreasca.
Afirm cu toata convingerea desprinsa din observarea detasata a unui actual invalid si experienta mea de o viata de analize si concluzionari din derularea evenimentelor privind managementul de stat, faptul ca, in prezent, STATUL ESTE PUTRED IN TEMELIA SA si orice SPERANTA ce ar mai exista este ZADARNICA pentru a schimba democratic aceste derapaje inimaginabile.
TOATE institutriile de stat, decizionale, interne ale celor trei puteri si iata ca, si externe pana la nivelul UE, SUA si apoi si ONU, ne prezinta doar O MASCA DE DEMOCRATIE acum vizibila si in fapt ele dispunand de o retea de interese ce nu are nimic deaface cu DEMOCRATIA asa cum am studiat-o fiecare in diverse structuri si nivele de aprofundare.
Observ ca, de la nivelul Presedintiei Romaniei nu s-a facut si nu se face NICIO REFERIRE la VOINTA celor 8,5 milioane de cetateni si se afirma DOAR CA INSTITUTIILE DE STAT AU FACUT FATA PRESIUNILOR POLITICE de parca votul nu ar fi fost al electoratului ci al liderilor de partide.
Nici Comisia de la Venetia sosita in tara la sesizarea liderilor interesati, nu are nicio dorinta sau vointa de a verifica REAL STATUL DE DREPT si implicit VOINTA POPORULUI exprimata prin votul a 8,5 milioane de cetateni. Cu siguranta, si va veti edifica in zilelele urmatoare, concluziile vor fi favorabile acestui derapaj inimaginabil in care nu-si gaseste locul nici o umbra din cei 8,5 milioane cetateni care ar fi trebuit sa decida DEMOCRATIC DIRECTIILE SI OBIECTIVELE STATULUI DE DREPT. Parlamentul (cu exceptia singulara a senatorului I.Ghise) este de o impotenta vizibila generata de INTERESELE LOR si nu ale electoratului.
In aceste conditii USL va pierde cu siguranta sperata lor campanie favorabila in decembrie 2012 deoarece romanul nu este atat de iresponsabil incat sa mai voteze cu asemenea impostori ce au TRADAT interesele celor 7,4 milioane de votanti PENTRU demiterea presedintelui.
Observati cum fiecare tine de SCAUN si nu are nicio reactie EFECTIVA, BENEFICA, CU O STRATEGIE CLARA, DEMOCRATICA de construire a unei SOCIETATI IN FAVOAREA CETATENILOR.
Oricate VORBE si INVECTIVE RECIPROCE DE ACUZE CARAGIALESCENE dar fara nicio FINALITATE efectiva nu mai pot fi utilizate ca si pacalire a electoratului.
Personal sunt profund DEZGUSTAT si AMARAT de aceste MINCIUNI de nivel STATAL care imi arata ca STATUL este cel ce DICTEAZA electoratului si nu faptul ca ELECTORATUL poate decide DEMOCRATIC functiile si atributiunile STATULUI in interes national.
Asadar este ultima fateta a acestui CIRC si MASCARADE pornite de la fiecare din cele trei puteri constitutionale. Dau doar un singur exemplu: numirea procurorului DNA sau a procurorului general dupa o selectie pe durata a 90 de zile este un ABUZ INSTITUTIONAL VIZIBIL al CSM. Dupa umila mea parere nu au decat sa declare si 150 de zile de selectie dar la TERMENUL DE EXPIRARE A MANDATULUI sa existe un urmas VALID. Altfel, o prelungire a mandatului peste aceste termene, nu reprezinta decat un abuz institutional si de drept. E similar cu prelungirea mandatului primarilor, parlamentarilor, presedintelui tarii etc.etc. Se demonstreaza ca nu avem un stat de drept, democratic ci un STAT IN STAT pentru FIECARE PUTERE ce actioneaza distinct.
As avea foarte multe alte argumente de prezentat dar ma abtin fiindca tinta mea este aceea de a aduce in atentie faptul ca SUNTEM IN TOTALITARISM INSTITUTIONAL ABUZIV EXCESIV si rezultatul REFERENDUMULUI este extrem de edificator ca si FINALITATE A REVOLTEI PORNITA IN IANUARIE 2012. 
Astazi un protestatar a MURIT prin infarct datorita modului in care a fost agresat si adus in stare de soc de catre acesti trepadusi din slujba „puteri„ INCAPABILI sa analizeze si sa afle ce risc medical prezinta respectivul protestatar si dece protesteaza. pentru ei important era sprijinul servil dat "puterii" in fapt unor impostori notorii.
E un alt exemplu de STAT TOTALITAR din a carui cauza a mai murit un cetatean protestatar. Si situatiile vor continua cu si mai mare abuz institutional, electoratul fiind doar o masa de jecmaneala si nu de servire civilizata, institutional.
Personal nu mai am puterea nici sa privesc cu detasare acest abuz institutional STATAL si orice speranta in a exista o finalitate juridica, civilizata, corectiva a LOVITURILOR diverse de la drepturi salariale, de pensie, indemnizatie sau oricare alta resursa atacata institutional in guvernarea Boc-Basescu este nu iluzorie ci IMPOSIBILA si de REFUZ si vointa politica. Micile asazise CORECTURI sunt si vor fi imediat compensate cu alte decizii de coplata, taxe si impozite care maidecare mai sofisticate si mai indecente.
Romani aveti grija DOAR de voi si familia voastra ! Eu am obosit PROFUND si am renuntat si la orice SPERANTA. Adio civilizatie ! Dumnezeu sa limiteze dezastrul romanesc. Voi tinerii aveti OBLIGATIA sa va construiti SINGURI viitorul, NOI am esuat. Cei ce s-au revoltat si in decembrie 1989 au esuat. Ce mai este pozitiv astazi? Nimic.

Lt.col.retragere
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: