luni, 2 iulie 2018

RĂZBOIUL CORPORATIST. SCAPĂ CINE POATE

De departe SUA a fost în ultima sută de ani LIDER în economia globală.
 CITIȚI CU ATENȚIE! SUNT STATISTICI RARE!
Un proiect ACTUAL, FIERBINTE, de lege care ar declara abandonarea de către SUA a normelor fundamentale ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) poate fi înaintat Congresului în viitorul FOARTE apropiat la cererea președintelui Donald Trump.
Actul ar oferi în mod esențial lui Trump o licență pentru a ridica tarifele din SUA la voința sa, fără consimțământul Congresului și normele internaționale OMC, și nu numai, pentru a BLOCA furtul CORPORATIST GLOBAL din AVUȚIA SUA.
Nu este un secret faptul că președintele Statelor Unite a avut frustrări față de dezechilibrul NEDREPT al tarifelor (CORPORAȚIILOR) care au produs dezavantajul SUA. El a cerut echipei sale să dezvolte idei pentru a remedia această situație și pentru a crea stimulente pentru ca țările să își reducă reciproc tarifele. Sistemul actual nu dă SUA niciun efect viabil de levier, iar alte țări nu oferă stimulente pentru SUA.
Din România JAFUL e ca-n junglă, de 28 de ani, depășind 1600 miliarde euro din AVUȚIA NAȚIONALĂ distrugând CONCURENTA României și furându-i RESURSELE și PIAȚA.
Trump și-a anunțat acum intenția de a retrage Washingtonul dintre membrii OMC (Organizația Mondială a Comerțului a fost înființată la 1 ianuarie 1995 pe baza Acordului General pentru Tarife și Comerț (GATT) încheiat în 1947. Mai mult de 160 de țări sunt membre ale OMC).
La data de 23 martie 2018, Washingtonul a introdus noi taxe pentru produsele din OȚEL și ALUMINIU respectiv 25% pentru oțel și 10% pentru aluminiu. Acestea sunt valabile pentru TOATE țările care furnizează produse către SUA, dar Australia, Argentina, Brazilia, Canada, Mexic, Republica Coreea, precum și țările UE au primit o amânare spre negociere contra datorii către SUA.
La sfârșitul lunii mai, Rusia a notificat OMC despre posibile măsuri de retorsiune în legătură cu introducerea obligațiilor de taxare SUA.
UE a anunțat că va răspunde proporțional la tarifele comerciale ale Statelor Unite și va iniția proceduri în cadrul OMC. Wax, datoria e IMENSĂ și nici ca obligații NATO datoria nu e achitată.
În fapt, odată cu declararea „dolarului mai bun ca aurul” în 1971 (la 15 august 1971, preşedintele Nixon impunea îngheţarea preţurilor şi salariilor într-o încercare zadarnică de a stopa inflaţia galopantă, Nixon a pus astfel total capăt şi sistemului de la Bretton Woods).
Deoarece Băncile centrale, îndeosebi europene, au ameninţat până la urmă că VOR CERE RAMBURSAREA ÎN AUR a stocului exagerat de dolari pe care îl deţineau, preşedintele Nixon a ABANDONAT TOTAL AURUL. Pentru întâia oară în istoria americană, dolarul devenea complet discreţionar, FĂRĂ NICI O ACOPERIRE ÎN AUR. Până şi firava legătură cu aurul menţinută începând cu 1933 era acum anulată.
Lumea era aruncată în sistemul discreţionar al anilor treizeci şi chiar mai rău, pentru că ACUM NICI MĂCAR DOLARUL NU MAI ERA LEGAT DE AUR. Se profila astfel spectrul înfricoşător al BLOCURILOR monetare, al devalorizărilor competitive, al RĂZBOIULUI ECONOMIC şi prăbuşirea comerţului şi investiţiilor internaţionale, însoţite de depresiunea mondială ce rezulta de aici.
Acordul Smithsonian, salutat de preşedintele Nixon drept “CEL MAI IMPORTANT ACORD MONETAR DIN ISTORIA LUMII”, era chiar mai şubred şi mai NESĂNĂTOS decât etalonul aur-devize al anilor ’20 sau decât Bretton Woods-ul.
SUA putea emite (FED) hârtia „dolar” LA CE VALOARE DOREA, valoarea fiind GARANTATĂ scriptic de SUA, la emitere, oferind CREDITAREA fără o acoperire a valorii hârtiilor.
De aici a pornit nebunia GLOBALĂ a „SPECULĂRII” dolarului, în fapt a SUA ca „vacă de muls” de toți contra suveranitate sau resurse, declanșând „SPIRALA MORȚII” prin care băncile dar și datoriile statelor deveneau atât de mari și îndatorate încât FALIMENTUL lor devenea IMPOSIBIL ca și consecințe globale. Singura soluție era CONTINUAREA în „Spirala morții” până la absurdul inimaginabil al „creditelor suverane”, niciodată rambursate, dar care limitau ocult exact suveranitatea și democrația. Dar, scadența era iminentă.
Când s-a solicitat ca TEST de China rambursarea în aur a unor titluri de stat a primit lingouri doar ACOPERITE cu aur declanșând criza aurului însă, pentru prima oară, ÎNCEP să se căute soluții alternative la dolar.
Germania, mai dur, solicită REPATRIEREA AURULUI său dar SUA NU ARE CU CE ONORA CEREREA.
Începe a doua ofensivă GLOBALĂ de REPATRIERI dar și de creștere a REZERVELOR NAȚIONALE DE AUR acțiuni ascunse românilor.
SUA declanșează OFENSIVA de solicitare a achitării DATORIILOR către SUA și prima e UE care REFUZĂ și propune NOI acorduri economice în favoarea CORPORAȚIILOR agreate și de DEMOCRAȚI, acorduri încheiate chiar de Obama.
Trump începe denunțarea lor și prin sloganul „America first” declanșează RĂZBOIUL COMERCIAL împotriva TUTUROR celor ce speculează SUA. Pe scurt aceasta e esența.
RĂZBOIUL CORPORATIST DE RIPOSTĂ AMENINȚĂ ASTFEL TOATĂ PLANETA.
Trump include SANCȚIUNI dar lansează și noua DOCTRINĂ de SECURITATE a SUA fiindcă expansiunea Chinei și Rusiei prin EurAsia, OCE Shanghai și BRICS plus amenințarea cu moneda de aur Altyn (și variante) ajung în topul amenințărilor.
Restul SPECTRAL reprezintă doar tactici subsidiare ce se rezolvă AGRESIV dar, atenție!, „Spirala morții” se află cert, unanim recunoscut, în actul FINAL.
Cale de întoarcere nu mai este!
TRĂIM SCHIMBAREA!
AURUL REPATRIAT oferă o GARANȚIE de negociere la MASA CREDALĂ GLOBALĂ ce tinde IMINENT spre o NOUĂ reglementare financiară MULTIPOLARĂ.
Mai bune ca AURUL astăzi sunt RESURSELE MINERALE ȘI ENERGETICE ASALTATE CU TUPEU ȘI AGRESIVITATE.
SCAPĂ CINE POATE este în fapt caracteristica globală!
VĂ LAS SĂ ANALIZAȚI VOI PROTECȚIA ROMÂNIEI ÎN RĂZBOIUL CORPORATIST ȘI NAȚIONALISMUL LIDERILOR NOȘTRI.
Ocrotește-i Doamne pe români și România!
Lt.col.retragere
Licențiat în științe militare, 
Ing. și ec. licențiat management-marketing la REI, ASE

Niciun comentariu: