duminică, 8 aprilie 2018

SE PREGĂTEȘTE UN NOU SPECTACOL, RUS, DE FORȚĂ LA A 73-a ANIVERSARE A VICTORIEI, 9 Mai 2018

Practic, articolul meu a pornit de la o alertă TWITTER, primită pe email, aparent banală privind înființarea încă din 2017 a unei societăți mixte. Alerta suna așa: BRUXELLES, 7 aprilie 2018 / TASS /. Comisia Europeană (CE) a aprobat (Autoritățile americane anunță că vor lua măsuri punitive împotriva oricărei națiuni sau a unei entități care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei, bazate pe actul de contravenție a Americii împotriva sancțiunilor CAATSA) crearea unei societăți mixte de către ROSNEFT și GENERAL ELECTRIC, a afirmat CE într-un comunicat de presă.
Și cu sancțiunile economice ce faceți? wpss măi taci!
„COMISIA EUROPEANĂ a aprobat (extraordinar, ce-i mână?), în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, ACHIZIȚIONAREA CONTROLULUI COMUN asupra unei societăți mixte cu sediul în Rusia de către GENERAL ELECTRIC COMPANY (GE) al SUA și ROSNEFT OIL COMPANY, prin filiala sa SIBINTEK LLC. iar „achiziția propusă” nu ridică probleme de concurență, deoarece societatea în comun are activități „NEGLIJABILE”, ca efect, preconizate în cadrul Spațiului Economic European”, se arată în comunicatul de presă. Banal mi-am zis, da ... hai să văd „iepurașul” că fără cooperare economică distrugerea e programată.
SIBINTEK LCC și GENERAL ELECTRIC au semnat un acord de ACȚIONARI comuni privind ÎNFIINȚAREA unei SOCIETĂȚI MIXTE în iunie 2017, hopaaa... 2017 și sancțiunile economice?
ÎNTREPRINDEREA MIXTĂ se va concentra pe dezvoltarea „INTERNETULUI INDUSTRIAL AL OBIECTELOR” (IoT), în Rusia, prin introducerea de soluții DIGITALE avansate la facilitățile ROSNEFT și în limba rusă pentru petrol și gaze.
Ei „iepurașule poznașule” e o „traducere” acolo, nimic de ALERTĂ?!
Dar ce „TRADUCERE” a ieșit ... e chiar de alertă complexă MAXIMĂ pentru „Noul Drum al Mătăsii” în care MAGISTRALA ENERGETICĂ ajunsă în ESTUL Mării Negre, la „Noua Poartă” a Orientului, impune atenție! VAMA DIGITALĂ a Occidentului la intrarea produselor în EUROPA. 
Nu e o metaforă!
Turcia, Rusia și Iranul (TRILATERALA) au pecetluit ACORDUL de cooperare la PORȚILE Orientului și SUA a rămas doar Jandarm al UE pentru interesele Occidentului. Ați sesizat și viitorul Siriei și retragerea americană de aici, oare? Nu cred fiindcă aici „colcăie” interese riverane și zonale aprinse. Miza? POARTA VAMALĂ între occident și orient pe Noul Drum al Mătăsii fiecare dorind CONTROLUL traficului iar TRILATERALA e în avans STRATEGIC „nevalidat” și de ei.
În CONSTRUCȚIA grandiosului Proiect, în derulare accelerată, „Noul Drum al Mătăsii”, Turcia și Rusia au parafat și ACORDUL de CONTROL TOTAL asupra conductelor și tuturor construcțiilor NOI din Marea Neagră, un control de supraveghere și PROTECȚIE MILITARĂ, angajați fiind față de China și TOATĂ Asia aderentă la Proiect pentru GARANTAREA CONTROLULUI NODAL de la Marea Neagră. 
E COLOSALĂ VIZIUNEA LOR GEO-STRATEGICĂ chiar dacă „mor gazele și rolul petrolului” în viitor.
Asta înseamnă CONTROL TOTAL și la IEȘIREA din Marea Neagră. Ruși au dat turcilor S-400 și urmează și S-500 ca și protecție aeriană a conductelor dar ... e insuficient cât Marea Neagră e ÎNCĂ dominată de marina NATO.
Ce face Turcia ca să SCHIMBE controlul strâmtorilor? CONSTRUIEȘTE primul CANAL ARTIFICIAL în Proiectul Istanbul. (iată doar una din foto-proiecte de canale)
Coridorul Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu, aşa numitul Proiect „CANAL ISTANBUL“ este o investiţie STRATEGICĂ ENORMĂ, primul lor canal artificial larg de 400 m şi cu o lungime de de 45 kilometri a cărui construcţie va fi finalizată până în 2023, cu un traseu paralel cu Bosforul şi care va permite circulaţia a cel puţin 160 de nave pe zi, în majoritate tancuri petroliere. Vor fi și altele? Ele SCHIMBĂ puterea Turciei și Rusiei la Marea Neagră. E o lovitură imensă dată NATO și UE, canalul fiind inclus în „Noul drum al mătăsi”, ca PROPRIETARI ai „PORȚII” fiind doar Turcia și Rusia, riverane, dar în cooperare cu China și Asia. Ce GARANȚII se oferă?
Păi TRILATERALA (Turcia, Rusia Iran) trebuie protejată MILITAR.
Rusia a adus în Crimeea rachetele și a RE-dotat și flota Mării Negre. Acum pe 1 martie a anunțat puterea sa militară HIPERSONICĂ dezvoltată OFICIAL cu India și China. ICBM-urile „Sarmat” fac deja  vâlvă. http://icepaliga.blogspot.ro/2018/03/sistemul-icbm-avansat-sarmat-al-rusiei.html
poze și cu hipersonice SUA

GENERAL ELECTRIC este o companie GLOBALĂ, diversificată în domeniul PRODUCȚIEI, TEHNOLOGIEI și SERVICIILOR care activează GLOBAL într-o varietate de sectoare, printre care se numără, banal, și producția de petrol și gaze, tehnologia, serviciile și soluțiile digitale.
ROSNEFT este o companie petrolieră de STAT din Rusia. Este activă în explorarea, dezvoltarea, producția și VÂNZAREA de țiței și gaze naturale și în rafinarea și comercializarea produselor petroliere și petrochimice la care râvnește și UE, personalizat și Germania, Austria și etc. etc.
SIBINTEK oferă soluții informatice (IT) către ROSNEFT și ALȚI CLIENȚI din Rusia predilect dar China și TOATĂ Asia schimbă jocul. SURSA http://tass.com/economy/998326
Așa am dat peste o altă ALERTĂ, tot cu „iepurașul” dar pe stil vechi, referitor la ÎNARMARE. Hopaaa...
Sunt deja semnale încă din 1 martie 2018, când Putin a nominalizat câteva noutăți strategice. Rusia a ales de exemplu MiG-31 luptător-interceptor (vechitură îmi zic) dar... ATENȚIE! ca purtător PRINCIPAL pentru ARMA HIPERSONICĂ de ultimă oră a Rusiei.
Rusia și India au un program COMUN de dezvoltare a rachetelor hipersonice în care rușii au solicitat acordul și pentru aviația „milită-roasă” ca să fie dotată cu astfel de rachete dar ... continuă și cercetările sale proprii de integrare sisteme.
TASS evidențiază ISTORIA creației „vechiturii” și RE-evaluează potențialul UNIC INTEGRAT al interceptorului de luptă rus, MiG-31, cu capabilitățile RACHETEI „invincibile” Kh-47M2, rachetă HIPERSONICĂ KINZHAL (DRAGGER) proiectată să distrugă țintele de la sol și de pe mare dar și rachetele de croazieră. Amintesc acum și de dislocările de forțe pe TOT traseul „Noului Drum al Mătăsii” pentru exerciții comune INTEGRATE de apărare. Internetul deja e saturat cu exemple.
Atenție! MiG-31, avionul de luptă supersonică cu rază lungă de acțiune pe distanțe lungi și foarte lungi cu realimentare în aer, dezvoltat de „MiG Design Bureau” în perioada sovietică, acceptat pentru serviciu în 1981, a fost RE-ales, cu numeroase „upgrade”-uri în prezent, ca PURTĂTOR (vector strategic) pentru noul sistem de rachete aer-sol.
MiG-31 sau FOXHOUND așa cum este numit în Occident, este un veteran al Forței Aerospațiale a Rusiei, dar este încă UNIC datorită capacității sale de VITEZĂ și ALTITUDINE.
Avionul de luptă poate urca cu ușurință la o altitudine de 25 km și poate accelera la 3000 km/h, după care RACHETA care ajunge în punctul de „descărcare de gestiune” (hazliu, nu?), doar în câteva minute își începe zborul „AUTONOM” programat. Munițiile NUCLEARE și convenționale sunt „livrate” către țintă la o distanță de până la 2000 km (cam mult poate 200 km pentru cele câteva secunde de lovire). Mai mult decât atât, racheta poate face un zbor în configurație aleatori de zig-zag ce duce la o lovitură gravă asupra inamicului fără a intra în sistemul său puternic de protecție aeriană și antirachetă. Hopaaa... exact ce zicea Putin despre noile rachete hipersonice "Sarmat" cu focoase multiple. vezi aici https://youtu.be/fym8DAPbUOI
Datorită caracteristicilor de performanță ridicate ale lui MiG-31, racheta hipersonică cu semnătura radar scăzută și capacitățile foarte manevrabile ale sistemului KINZHAL (racheta Kh-47M2, după cum arată UNELE surse deschise) nu are în această COMBINAȚIE, astăzi, nici un rival în lume.
Un MIG-31 cu racheta hipersonică
1977, pilotul de testare sovietic Alexander Fedotov care a zburat pe un avion MiG-31 s-a urcat la o altitudine de 37.650 metri în spațiul cosmic. Până în prezent, MiG-31 depășește de fapt întreaga gamă de altitudini accesibile aeronavelor moderne. Acum doi ani, un MiG-31BM a stabilit un nou record de zbor non-stop egal cu 7 ore și 4 minute (cu două operațiuni de alimentare cu combustibil aerian). MATERIALELE COMPOZITE UNICE, împreună cu designul bine conceput, fac din FOXHOUND un plan NOU de stabilire a înregistrărilor de performanță prin mai mulți parametri upgradați.
„Scutul antirachetă devine INUTILIZABIL în această situație! Tocmai CAPACITATEA DE A MANEVRA ÎNTR-UN ZBOR HIPERSONIC face ca această armă să fie „invulnerabilă” și-i oferă garanția să-și atingă ținta programată” subliniază Yuri Borisov, vice-ministrul Apărării Rusiei.
Crearea sistemului Kinzhal a marcat iată un progres NOU, important, în dezvoltarea armelor HIPERSONICE.
O aeronavă supersonică, purtătoare, lansează o rachetă aero-balistică în zona de „descărcare de gestiune” în doar câteva minute, după care principala unitate de propulsie a rachetei ACCELEREAZĂ MUNIȚIA LA VITEZĂ HIPERSONICĂ ÎN CÂTEVA SECUNDE. La secțiunea finală a traseului de zbor (2000 km sau 200 km), se activează o CAPCANĂ pentru a asigura precizia și SELECTIVITATEA necesară pentru lovirea țintei în orice moment al zilei sau al nopții. Zborul spre țintă durează câteva secunde (200 km???), ceea ce exclude interceptarea rachetelor prin capabilitățile actuale de apărare aeriană.
„Eficiența lui Kinzhal a fost dovedită de nenumărate ori în timpul studiilor de avizare. Aceasta este o clasă de arme de PRECIZIE dotată cu capabilități multifuncționale de luptă care fac posibilă atingerea țintelor fixe și mobile în orice loc de pe Terra. În mod specific, vizează ca ȚINTE, transportatorii de aeronave (portavioanele) și navele de război, distrugătoarele și fregatele de clasă crucișătoare care sunt țintele potențiale FAVORITE pentru această armă”.
În opinia expertului militar TASS, Viktor Litovkin, desfășurarea luptătorilor MiG-31 care transportă sistemele de rachete hipersonice Kinzhal în DISTRICTUL MILITAR SUDIC poate fi cel mai probabil explicată prin necesitatea de a "CONTROLA ZONA MĂRII NEGRE", pe care SUA și Navele de război NATO înarmate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Tomahawk intră în mod regulat, punând în pericol sistemele strategice de rachete din partea europeană a Rusiei.
E o cursă a amenințărilor demențiale.
"Sistemul Kinzhal este destinat în mod precis pentru descurajarea lor. INTRUȘII trebuie să știe despre asta ", hopaaa... a spus expertul TASS.
De altfel, echipajele din sistemele de rachete hipersonice din Kinzhal din DISTRICTUL MILITAR DE SUD au efectuat deja aproximativ 250 de zboruri pe timp de noapte și în condiții meteorologice diferite de la începutul anului 2018, potrivit rapoartelor Ministerului Apărării al Rusiei.
„În plus, aproape de zona Mării Negre este și Siria, unde avem interesele noastre (TRILATERALA), coasta de est a Mării Mediterane, precum și bazele militare Hmeymim și Tartus. Nu este exclus faptul că, sistemul Kinzhal ar putea fi util și în această regiune, cu atât mai mult cu cât distanța de la regiunea Krasnodar la Siria nu este foarte mare. Este nevoie de o jumătate de oră de zbor de către un avion militar de luptă MiG-31.
Cred că avionul strategic Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune va fi, de asemenea, modernizat într-o perspectivă ca purtător Kinzhal. Acestea sunt supersonice și pot lua, de asemenea, o mare încărcătură de muniții (12 tone), inclusiv Kinzhal. Singurul lucru care trebuie făcut este de a face schimbări structurale avionului” a spus Viktor Litovkin.
Kinzhal are o asemănare cu racheta aero-balistică 9M723-1 (NATO numele de catalog: SS-26) a sistemului de rachete Iskander-M. Are o viteză de zbor de până la 1800 m/s și o gamă de operare de 400 km. Racheta hipersonică Kh-15 cu capul TERMONUCLEAR a fost privită ca un răspuns sovietic la racheta americană SRAM care a intrat în serviciu în Forțele Aeriene ale SUA încă din 1972.
Kh-15 a fost destinată armării Tu-22M, Tu-95MS și Tu -160 bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune. Cu toate acestea, înainte de dezintegrarea URSS, doar câteva regimente de bombardiere cu distanțe lungi Tu-22M3 au avut timp să învețe să opereze cu noua rachetă. Producția în masă a fost împiedicată de probleme economice, iar gama era nesatisfăcătoare pentru armată, deoarece nu permitea operarea și în afara zonei de apărare aeriană a inamicului. Când a fost lansată de pe un bombardier, Kh-15 a putut urca la o altitudine de peste 40 km și apoi „s-a aruncat cu capul la țintă” urmând traiectoria apropiată de traiectoria balistică și a dezvoltat o viteză de 5 Mach.
Rusia a început să elimine progresiv racheta Kh-15 la începutul anilor 2000, datorită încetării producției sale de serie și expirării perioadei de garanție pentru păstrarea componentelor COMBUSTIBILULUI solid.
Se știe că a fost folosită ca bază pentru a dezvolta rachete cu focoase convenționale - racheta anti-radar Kh-15P și racheta anti-navă Kh-15S. Jeturile de luptă Su-27 ar putea fi printre purtătorii ultimelor rachete. Cu toate acestea, nu există date privind acceptarea sa pentru serviciu.
În ciuda acestor similitudini în design, caracteristicile de performanță ale KINZHAL sunt cu câte un factor mai mare decât parametrii modelului 9M723-1 și Kh-15.
Cu KINZHAL, interceptorul MiG-31 și-a asumat noul său rol de avion de atac OFENSIV. 
De altfel, predecesorul său, MiG-25, a fost de asemenea modernizat pentru a obține capacitatea de atingere a țintelor de teren cu bombe libere.
Noul proiect prevede deja cerințe pentru o viteză de 3700-4000 km/h. Pentru proiect a fost comandat un motor D-30F6 dublu-circuit cu o turație maximă de 152 kN pe baza motorului civil D-30 montat pe avionul Tu-134.
În timp ce menține configurația generală, tehnologia de producție și dimensiunile lui MiG-25, noul proiect a primit și un echipaj de două locuri. Rigiditatea aripilor și a orificiilor de admisie a aerului a fost sporită pentru a asigura zborurile aeronavelor la viteze supersonice apropiate de sol. Comparativ cu MiG-25, ponderea oțelului folosit în luptătorul MiG-31 a scăzut, în timp ce proporția TITANULUI și a ALIAJELOR moderne de aluminiu a crescut (cu aluminiu din România).
Ca rezultat, a apărut cel mai greu și mai rapid interceptor de luptă din lume. 
Centrul de testare Akhtubinsk în 1978 anunța că era gata pentru a urmări simultan zece ținte aeriene cu radarul Zaslon. Țintele s-au mutat succesiv într-o „față/front” de 150 km lățime. Jetul de luptă a zburat la o altitudine de 5.000 m. Cinci ținte s-au mutat imediat sub interceptor la altitudini de 1.400 m până la 2.600 m, în timp ce celelalte cinci erau peste planul aerian (de la 8.400 m până la 9.600 m). A fost pentru prima dată când PATRU ȚINTE AERIENE AU FOST DISTRUSE SIMULTAN DE PATRU RACHETE.
În „Comunicatul Special”, câteva luni mai târziu, americanii au raportat că satelitul lor de spionaj a înregistrat distrugerea unei ținte de aeriene la o altitudine atenție! de 60 m printr-o rachetă aer-aer lansată de la o distanță de 200 km de către un "MiG-25 modificat" care zbura la o altitudine de 6.000 m.
Inițial, MiG-31 a fost special conceput pentru a contracara atacuri masive cu mici rachete de croazieră care zboară la altitudini joase și foarte joase.
Azi UN GRUP DE DOAR PATRU AERONAVE este capabil să acopere spațiul aerian de-a lungul unui front de până la 1.000 km, de exemplu, de la Moscova la Krasnodar.
MiG-31 este capabil să intercepteze orice ținte în aer, să lovească rachete de croazieră în întreaga gamă de altitudini și viteze și să distrugă sateliții care operează în orbite reduse.
"În acest an, parada militară va implica 73 de echipaje militare strategice și tactice (a 73-a aniversare), cu rază lungă de acțiune, de transport militar și aviație de luptă unde vor evolua cele mai noi mijloace inclusiv două avioane Su-57 ce vor lua parte la paradă", a spus ministerul.
Iată așadar ce SCHIMBĂRI STRATEGICE GARANTEAZĂ cooperarea TRILATERALEI pentru China și TOATĂ Asia conectată la „Noul Drum al Mătăsii”.
Învățați „Arta PĂCII” și nu „Arta RĂZBOIULUI” pentru a fi PARTE ACTIVĂ în noile configurații economice globale. 
RĂZBOIUL economic occident-orient e păgubos și DISTRUGE chiar Terra.
Și Wall Street a revenit de la falimentul de la sfârșitul săptămânii trecute pentru a deschide luni pe „mai bine”.
https://www.reuters.com/article/us-usa-stocks/wall-street-higher-as-u-s-china-trade-war-worries-ebb-idUSKBN1HG1OP?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_medium=Social&utm_source=twitter
-----------
„Fa, Doamne, ca LUMINA FAPTELOR NOASTRE BUNE să lumineze înaintea oamenilor, ca ei să Te slăvească pe Tine împreună cu Cel fără de început, al Tău Părinte și Duhul Tău Cel Sfânt.
Căci Tu ne-ai așezat LUMINA NEAMURILOR ca să luminăm pe cei ce umblă întru întuneric, dar lucrând răul am iubit întunericul mai mult decât LUMINA, căci oricine face rău urăște lumina, după cuvântul Tău cel nemincinos. De aceea, păcătuind, ne POTICNIM zilnic pentru că umblăm în întuneric.
Dă-ne să viețuim restul zilelor noastre cu ochii minții LUMINAȚI.
Dă-ne să umblăm ca FII ai LUMINII în LUMINA poruncilor Tale, albește veșmântul strălucitor al Sfântului Botez pe care l-am ÎNNEGRIT cu faptele noastre, tu Cel ce Te îmbraci cu lumină ca și cu o haină.
Dă-ne să îmbrăcăm ARMELE LUMINII ca să îndepărtăm pe stăpânul întunericului ce se preface în înger al LUMINII. Doamne, așa cum în această zi ai strălucit LUMINA celor ce ședeau în întuneric și în umbra morții, tot așa STRĂLUCEȘTE ÎN INIMILE NOASTRE LUMINA Ta neînserată, ca strălucind cu lumina aceasta și arzând în credință, să Te slăvim pe Tine, singura LUMINĂ lina a LUMINII celei dătătoare de LUMINA în veci. Amin”.
Din Rugăciunea rostită de patriarhul Ierusalimului Diodor I la aprinderea Sfintei Lumini, pentru primirea Luminii Sfinte. Hristos a înviat!
Lt. col. retragere
licențiat în științe militare, ing. și ec. licențiat
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: