luni, 30 aprilie 2018

PACE A LUMII UNDE EȘTI?

 Suntem tot mai des bombardați cu informații HALUCINANTE privind deciziile noii TRILATERALE - Marea Britanie, Germania, Franța, decizii susținute de noua TRILATERALĂ - SUA, Marea Britanie, (Germania a comunicat că nu participă la atac) și Franța, VALIDATĂ și de CS la ONU.
Da de unde această FIERBERE de alianțe în jurul subiectului Siria, China, Rusia?
Așa cum scriam, NOUL DRUM AL MĂTĂSII, chinezesc, a căpătat greutate prin POARTA ce se  construia silențios la intrarea ORIENTULUI în OCCIDENTUL european.
1. Întâi s-a parafat TRILATERALA - Turcia, Rusia, Iran pentru negocierea „arabă” (fără arabi și SUA) a păcii în Siria.
2. Apoi Rusia încheie acordul bilateral de apărare cu rachete S-400 (ulterior S-500) cu Turcia pentru APĂRAREA ȘI VĂMUIREA conductelor prin Marea Neagră și la joncțiunea conductelor arabe din Turcia spre Europa, Siria fiind un cap de pod important ca și Iranul.
3. Turcia lansează silențios proiectul „CANALUL ISTANBUL” și se rupe de  relațiile cu SUA pentru o dictatura decizională în proiectul petrolului prin conducte.
4. Iranul sancționat în acordul nuclear, vizibil incomodat, intră în trilaterala cu Turcia și Rusia incomodând și interesele occidentului european și arab prin influența succeselor TRILATERALEI  - Turcia, Rusia, Iran la Geneva și Astana.
5. SUA se trezește și începe jocul petrolului pompat spre POARTA VAMALĂ atât a ORIENTULUI cât și a țărilor arabe POARTĂ construită de Rusia, Turcia și Iran cu accept chinezesc și arab în negocierile OPEC la sancțiunile occidentului împotriva Rusiei privind prețul petrolului.
6. ONU validează prin CS motivele concertului „noului Sarajevo” și în atacul asupra Siriei pentru schimbarea ecuației pretendenților la cașcavalul vămuirii în POARTA NODALĂ dintre ORIENT, petrolul arab (încă în conflict) și OCCIDENTUL european dirijat de SUA.
7. Nordul Africii și toată Africa din start sunt neglijate la masa VAMEȘILOR și este vizibil un fitil de rezervă la butoiul cu pulbere NUCLEARĂ.
Iată cum dintr-odată SUA reușește să strice cărțile TRILATERALEI ce a sfidat „America First” și SUA atacă ORIENTUL controlat de China (OC Shanghai devenită noua Asia Pacific) și Rusia (Organizația EurAsia).
UE ocupată cu BREXIT-ul și alegeri a acționat INDIVIDUAL, după modelul Merkel Germania și SUA a tratat atunci CE al UE cu sfidare prin negocieri directe cu Franța (public ridicată în slăvi) și abia apoi!!! Germania unde Merkel a fost vizibil coborâtă ierarhic.
SUA devine iar VIOARA NUMĂRUL UNU A VĂMUIRII RESURSELOR GLOBALE și dinamitează proiectul POARTA ce se construia silențios la intrarea ORIENTULUI în OCCIDENTUL european. Iar Marea Neagră va fi NEAGRĂ fără SUA.
Toți, inclusiv România se agită să facă repede alianțe  la POARTA ARABĂ, neglijând POARTA ORIENTULUI și jocul neloial al UE fragmentată de SUA în ținta „fiecare pentru el” (vezi Bruxelles sesiunea NATO cu criticile 2% și taxele vamale impuse de SUA în UE).
Macrou, scuze DAR s-a răsturnat „n” în SUA, e ridicat în slăvi precum calul troian pentru a agita disensiunile alianței Normandia (Franța contra Germania din cauza Ucraina versus Rusia) și prin recenta TRILATERALĂ  Marea Britanie, Germania, Franța se ARUNCĂ NADA care să permită posibilitatea renegocierilor unui NOU ACORD NUCLEAR cu Iranul contrar intereselor Israelului și nu numai. Chiar se anunță intempestiv formarea de noi STATE în zonă.
CHINA oficial INVIZIBILĂ în zonă este prezentă însă intens în Siria, nordul Africii și deja și în aranjamente cu țări OPEC pentru decontarea în yuani în detrimentul petro-dolarilor.
Abia de acum CHINA își va oficializa interesele sale GLOBALE (vezi influența între cele două Corei surori și alianța fermă recent exprimată în relația cu Rusia) ambele fiind nominalizate în doctrina 2018 de securitate a SUA.
„"UN RĂZBOI LUNG" cu TREI FRONTURI, ÎMPOTRIVA CHINEI și a RUSIEI în ASIA, EUROPA și ORIENTUL MIJLOCIU”. 
De ce? Citiți cu atenție, e OFICIAL: „pentru a REZISTA progreselor chineze și rusești din ASIA, EUROPA și atenție ... ORIENTUL MIJLOCIU”. Practic se recunoaște efectul TRILATERALEI  - Turcia, Rusia, Iran la Geneva și Astana către o PACE în Siria fără SUA și UE.
ARMATA AMERICANĂ ȘI-A DAT SEAMA DE ... VIITOR?!
A ÎNCEPUT UN NOU RĂZBOI LUNG, cu o campanie TOTALĂ, PERMANENTĂ de limitare a Chinei și Rusia în EURASIA dar, CHINA abia urmează prin BRICS și OCE Shanghai să-și „reclame” interesele lezate. Și o va face în câteva runde.
VICTORIA SUA de până acum pune OFICIAL cu botul pe labe apariția VAMEȘULUI chinezesc și JANDARMULUI rusesc pe ORICARE DRUM spre RESURSELE planetare.
Nu știm finalul dar TRĂIM TIMPURI COLOSALE, DE NEIMAGINAT ÎN ISTORIE.
VIITORUL SE NEGOCIAZĂ ACUM DRAGII MEI ROMÂNI, NU FIȚI TFL-iști STRADALI CI PRIVIȚI GLOBAL!
Putin a STRIGAT la TFL-iștii lui: „VENIȚI IMEDIAT ACASĂ !” E GROASĂ ȘI NODUROASĂ.
Cum vor fi deznodate sau tăiate noile NODURI explozive?
România știe ce VIITOR i se pregătește? Nu cred după cât AUR a cedat și cele peste 1600 miliarde euro JEFUIȚI, jaf ce continuă.
Eu sunt la FINIȘ, voi abia faceți OCHI după 28 de ani de sclavie.
Doamne ocrotește-i pe români oriunde s-ar afla și adu-i ACASĂ că discordia e groasă la cei 100 de ani aruncați pe masă la cazinoul istoriei!
Lt.col. retragere
licențiat în științe militare, ing. și ec. licențiat REI
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: