marți, 20 februarie 2018

CORPORAȚIILE ÎN RĂZBOIUL GLOBAL. OFENSIVA SUA „AMERICA FIRST” PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI FISCAL ISTORIC, CORPORATIST.

GENEVA (Reuters) - Țările din Organizația Mondială a Comerțului trebuie să se pregătească pentru un VIITOR FĂRĂ CA STATELE UNITE să fie membre ale clubului, a declarat luni, 19-02-2018, fostul șef al OMC, Pascal Lamy.
Planul B ar fi să "se asigure că sistemul poate funcționa fără SUA", a spus Lamy, adăugând: "Zvonul că ar putea exista un plan B ar putea ajuta planul A (să țină cont de ținta SUA „America First”) să funcționeze mai bine".
Lamy a declarat că tactica Statelor Unite ar putea duce la unul din cele trei rezultate LOGICE.
Cel mai blând a fost REFORMAREA JURISPRUDENȚEI OMC pentru a răspunde preocupărilor Washingtonului.
Calea de mijloc a condus la epoca anterioară OMC a unor discipline comerciale mai slabe și la o aplicare mai redusă a standardelor restrictive.
"Cel de-al treilea scenariu posibil este ceea ce eu numesc "COWBOY-UL SINGURATIC ", fie că se retrage  SUA din OMC, fie că ceilalți, pentru a rezista acestei ofensive americane, vor construi un OMC NOU, minus SUA"
Lamy a spus că a simpatizat unele dintre plângerile SUA despre China, deși președintele Donald Trump și consilierii săi au avut o viziune "MEDIEVALĂ" asupra comerțului, în contradicție cu realitatea modernă a lanțurilor de valori globale, cu standarde pentru corporatiști.
Dolarul s-a stabilizat marți deși a fost afectat de preocupările din ce în ce mai mari pentru un deficit fiscal „BALONAR” al Statele Unite ce ar putea perturba economia MONDIALĂ.
Apoi au venit observații din partea secretarului Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, care a provocat îngrijorarea că Statele Unite ar putea urmări o politică a „dolarului mai slab”, deoarece deficitul comercial a ajuns la cel mai înalt nivel în aproape un deceniu.
Garantarea îngrijorărilor legate de deficitul bugetar al Statelor Unite, care preconizează că BALONUL va depăși 1 trilion de dolari în 2019, pe fondul unei cereri de cheltuieli guvernamentale și a reducerilor mari ale impozitului pe profit, care subminează și dolarul american.
"DOLARUL A CĂZUT CONTINUU, dar cu schimbarea temelor țintelor. În prezent, creșterea preconizată a problemelor legate de datoriile americane, reducerea cumpărării obligațiunilor Fed și diminuarea deficitului fiscal al SUA sunt principalul obiectiv al lui Trump."
"Aceasta ar însemna că randamentele pe termen lung ale SUA vor rămâne ridicate, ÎN TIMP CE DOLARUL VA RĂMÂNE IEFTIN, adică orice retragere în dolari va fi probabil mică, în timp ce căderea acestuia ar putea fi mult mai mare", a spus el.
Economiștii declară că reducerea impozitelor și planurile de cheltuieli ale președintelui american Donald Trump ar putea să răstoarne, prin supra-încălzirea unei economii deja puternice, provocând o creștere nedorită a inflației și o criză globală fiindcă SUA CERE PLATA DATORIILOR ISTORICE.
Așteptările că BCE va renunța la stimulul său DICTATORIAL au fost principala forță motrice a raliului euro de anul trecut, 2017.
Cu toate acestea, pe termen scurt, investitorii pot fi MULT mai precauți în legătură cu cumpărarea monedei comune pe fondul incertitudinii politice de pe continent.
Bossul Carney spune că și BITCOIN a "eșuat destul" ca monedă, semn că STATELE s-au aruncat în piață. Bitcoin BTC = BTSP a eșuat ca monedă măsurată prin REPERE STANDARD și nici nu este nici un DEPOZIT de valoare după metodele bancare, nici o modalitate utilă de a cumpăra lucruri piața ne fiind standardizată, OMC, a declarat luni guvernatorul Bank of England Mark Carney. Nimeni nu o folosește ca mijloc de schimb, ÎNCĂ.
Tehnologia de bază a cripto-valutei ÎNSĂ, poate totuși să se dovedească UTILĂ ca modalitate de verificare a tranzacțiilor financiare într-un mod descentralizat, a adăugat el.
Guvernatorul băncii centrale a mai spus că, pentru a face ca Marea Britanie să plece de la Uniunea Europeană PÂNĂ în martie 2019, CÂT MAI BINE POSIBIL, autoritățile britanice de reglementare intenționează să acorde instituțiilor financiare "BENEFICIUL ÎNDOIELII, DINCOLO DE ULTIMUL MINUT".
Sectorul financiar al Marii Britanii va fi "servitorul industriei nu maestrul tuturor corporațiilor", dacă Partidul Laburist al opoziției intră la putere, liderul său, Jeremy Corbyn, a spus marți, acuzându-i pe bancheri că au luat ostatic economia. HEI ROMÂNI SE AUDE?
Bursele sunt tot în agonie și după aceste ȘOCURI de schimbări economice uimitoare. SUA în luptă cu restul lumii trezite ca noi posibili lideri, CHINA ca prim concurent.
România cu o rată de îndatorare dintre cele mai mici este împinsă spre „groapa piețelor perdante” de atacul furibund corporatist îngrozit de CEL MAI MARE RITM DE CREȘTERE ECONOMICĂ PROGNOZAT DE CHINEZI pentru România, un neica novice chinez și nu de organizațiile financiare occidentale ca „asasini economici profesioniști”.
România TREBUIE DEZMEMBRATĂ, bucată cu bucată, iar REESURSELE INTEGRAL CUMPĂRATE pentru a ucide din fașă „TIGRUL EUROPEI” mai sadic ca pe Ceaușescu.
Christine Madeleine Odette Lagarde, Managing Director (MD) of the International Monetary Fund - FMI, a anunțat OFICIAL CORPORAȚIILE LUMII că, ROMÂNIA E DE VÂNZARE.
Isărescu a dat și el semnal ÎN TANDEM, pentru prețurile corporatiștilor „LIBER LA FURAT”!
ROMÂNIA E ÎN PERICOL EXISTENȚIAL PRIN AVIZUL LIDERILOR DIN CELE TREI PUTORI.
ROMÂNI CE FACEȚI? ROMÂNIA MOARE UCISĂ DE ASASINII CORPORATIȘTI, PROFESIONIST!
Și piețele petrolului au fost ÎN CREȘTERE marți, în timp ce prețul petrolului brut din SUA a fost împins în jos de fluxurile reduse din Canada, în timp ce prețurile internaționale Brent au scăzut și ele. Și totuși „Contractele futures” ale celor de la West Texas Intermediate (WTI) au fost de 62,16 dolari/baril la 0153 GMT, în creștere cu 48 de cenți, sau 0,8%, de la ultima lor decontare.
COLOSAL e și APETITUL actual al Chinei pentru CARNEA DE PORC și VITĂ. Până la sfârșitul anului 2018, 10.000 de scroafe vor trăi în două hambare uriașe pe un sit de 73 de hectare, DOAR la o fermă de familie din satul Xiaoxinzhuang, provincia Hebei, China, producând până la 280.000 de purcei anual sau aproximativ 20.000 de tone de carne de porc.
Trecerea de la orez la carne de porc/vită/oi nu mai e un lux ci necesitate pentru NOILE grătare, deoarece schimbă o mare parte a producției de la STILOURI la PORCII din grădină și până la HAMBARE AUTOMATE, după tipul folosit pe scară largă în Statele Unite.
https://twitter.com/twitter/statuses/965779816908693504
Unii din industrie estimează că s-ar putea construi câteva sute de ferme de scroafe, cu aproximativ 5.000-8.000 de capete DOAR în acest an, chiar mai mult decât anul trecut, accelerând transformarea spre cea mai mare industrie de carne de porc din lume ce devine o concurentă devastatoare.
Fermele mai mari, standardizate, deschid AZI calea către o piață mai sofisticată, China aprobând în această săptămână un CONTRACT FUTURES și la carne de vită pentru a ajuta fermierii să acopere riscurile legate de prețuri.
NOUL DRUM AL MĂTĂSII DĂ DEJA FIORI PIEȚELOR GLOBALE ALE OMC.
Lt.col. retragere,
Ing. și ec. licențiat
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: