marți, 28 noiembrie 2017

ROMÂNIA ÎN SCANDALUL ALEGERILOR DIN SUA

Serviciile de informații din  România nu fac absolut NIMIC pentru a atenționa PERSONAL entitățile țintă ale unor  hackeri fie ele chiar și cu funcții cheie, bănci, guvern, etc.
 DOVADĂ? Chiar experiența personală în atacurile de phishing, hacking, spam, atac direct asupra computerului meu  de virusare țintită și culmea  toate de la ALIAȚII  noștri „fideli” dar,  chiar și de  la serviciile noastre care  au intrat  pe  computerul meu pentru a mă monitoriza și, în cel mai bun caz, bloca dar au produs și pagube.
Personal  am scris despre  aceste atacuri dar ... nimeni nu a mișcat nimic și am „luptat singur” cu „atacatorii”.
Iată doar câteva spicuite de pe blogul meu dar am postat destul de des și concret și pe facebook.
http://icepaliga.blogspot.ro/2013/12/frauda-bancara-instructiuni.html
http://icepaliga.blogspot.ro/2014/07/atentie-java-oracle-viruseaza.html
http://icepaliga.blogspot.ro/2014/03/despre-unele-efecte-ale-razboiului.html
https://ro.sputnik.md/romanian.ruvr.ru/news/2014_03_30/Facebook-dezvolta-tehnologii-pentru-accesarea-Internetului-cu-ajutorul-dronelor-Si-satelitilor-4284/
CE FAC AMERICANII versus România care nu mișcă decât ... VORBE?  Aproape la fel, nimic.
Pe lângă hackerul român GUCCIFER, arestat pentru  violarea și a  emailurilor lui Hillary Clinton, fostul director SRI, George Maior, a avut o reacție surprinzătoare la dezvăluirile făcute de Guccifer în interviul acordat lui Adrian Ursu. Potrivit fragmentului difuzat la 100 de minute, de la Antena 3, George Maior a catalogat declarațiile celebrului hacker drept ATENȚIE „fakeNEWS”.
Guccifer - pe nume real  Marcel Lazăr, cel mai temut hacker român, a pledat ÎNSĂ vinovat în fața instanței americane. SÎC.
În luna octombrie 2016, doi jurnaliști ai AP - (The Associated Press) au vizitat în România, firma THCServers.com, o companie de internet pe fibră  optică, de familie, pe fostele baze ale unei ferme de pui din epoca comunistă din afara orașului CRAIOVA - România. Acolo, CINEVA a înregistrat DCLeaks.com, primul dintre cele trei site-uri web care publică cache-uri cu e-mailuri aparținând democraților americani și altor oficiali americani la jumătatea anului 2016.
SURSA: https://apnews.com/f1a5570b7ce04d39bab00ae3a9041460
DCLeaks era în mod clar legat de Fancy Bear. Rapoartele anterioare ale AP - (The Associated Press) au constatat că toate victimele site-ului au fost vizate de grupul de hacking înainte ca e-mailurile lor să fi fost lansate online.
Cu toate acestea, fondatorul THC, Catalin Florica, a spus că nu a fost niciodată abordat de către organele de drept. Fac precizarea, NICI EU.
- E curios, spuse Florica. "Sunteți primii care ne contactează". 
THC a înregistrat doar site-ul, un proces simplu, care de obicei durează doar câteva minute. Dar reacția a fost similară la birourile din Kuala Lumpur ale companiei web din Malaezia Shinjiru Technology , care găzduia dosarele furate ale DCLeaks pe durata campaniei electorale.
Directorul executiv al companiei, Terence Choong, a spus că nu a auzit niciodată de DCLeaks până când AP-ul la contactat.
"Care este problema?", A întrebat el.
"Este absolut confuz", a spus și Philip Reiner, fost director senior al Consiliului Național de Securitate, care a fost anunțat de AP - (The Associated Press) că a fost vizat în 2015. „Trebuie să spuneți asta poporului american. Trebuie să vă protejați cetățenii.”
Întrebări legate de manipularea de către FBI a datelor largi a hacking-ului Fancy Bear până în martie 2016, când agenții au sosit neanunțați la sediul lui Hillary Clinton din Brooklyn pentru a-și avertiza campania despre un val de e-mailuri falsificate și furate sunt tot mai abundente.
Agenții au oferit puțin mai mult decât sfaturile de securitate generice pe care le-a pus deja în practică campania și au refuzat să spună cine credeau că se află în spatele încercărilor de intruziune, potrivit unei persoane care a fost acolo și a vorbit cu condiția anonimatului, deoarece conversația era menită să fie CONFIDENȚIALĂ .
Maestrul pensionar, James Phillips, a fost unul dintre primii care au publicat conținutul mesajelor primite de la DCLeaks atunci când site-ul a făcut debutul informațiilor  în iunie 2016.
Însă veteranul armatei a declarat că nu și-a dat seama că e-mailurile sale personale "plutesc în briză" până când un jurnalist l-a sunat două luni mai târziu.
"Faptul că un reporter mi-a spus despre felul lui DCLeaks mă face trist", a spus el. "AȘ FI VRUT SĂ FI FOST O SURSĂ GUVERNAMENTALĂ".
Povestea lui Phillips se va repeta din nou și din nou pe măsură ce AP - (The Associated Press) vorbea oficialilor de la Universitatea Națională de Apărare din Washington pentru Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord din Colorado.
Printre aceștia se numără: fostul șef al Agenției de Informații de Apărare, avocatul general Patrick Hughes; fostul șef al Inteligenței Forțelor Aeriene, fostul Gen. Lt. David Deptula, pensionar; fost ul subsecretar de apărare, Eric Edelman; și fostul director al securității cibernetice pentru Forțele Aeriene, pensionarul , Gen. Lt. Mark Schissler și alții.
Generalul în rezervă, Brian Keller, fost director al serviciului militar de la Agenția de Informații Geospațiale, nu a fost nici el informat, chiar dacă DCLeaks i-a publicat e-mailurile la internet. Într-un apel telefonic cu AP - (The Associated Press), Keller a spus că încă nu era clar despre ce sa întâmplat, cine la atacat sau dacă datele sale erau încă în pericol.
"Ar trebui să fiu îngrijorat sau alarmat sau altceva?", A cerut Keller, care a părăsit agenția de spionaj în 2010 și acum lucrează în industria privată.
Nu toți intervievații au simțit că FBI are responsabilitatea și obligația de ai avertiza.
În absența oricărui avertisment OFICIAL, unii dintre cei contactați de AP - (The Associated Press)  au respins ideea că au fost recrutați de serviciul de informații al unei puteri străine.
"Nu deschideți ceva ce nu recunosc", a spus Joseph Barnard, care a condus filiala de recuperare a personalului din cadrul Comandamentului de Apărare a Aerului al Forțelor Aeriene americane.
Ar putea fi adevărat și pentru Barnard; Datele furnizate de Secureworks sugerează că nu a făcut niciodată clic pe link-ul rău intenționat trimis lui în iunie 2015.
Sunt și copii implicați.  Copiii intervievați au declarat că AU PĂSTRAT MATERIALE CLASIFICATE din mesajele primite de la Gmail, însă experții de informații spun că spionii ruși ar fi putut folosi corespondența personală ca o rampă de lansare pentru hacking, recrutare sau chiar șantaj al copiilor.
"Începeți să aveți informații pe care ați putea să le folosiți împotriva acelei persoane", a declarat Sina Beaghley, cercetător la RAND Corp., care a lucrat la NSC până în 2014.
LĂSATE SĂ SE DESCURCE SINGURE, UNELE ȚINTE ȘI-AU IMPROVIZAT SECURITATEA INFORMATICĂ.
"GUVERNUL NOSTRU TREBUIE SĂ-ȘI ASUME O RESPONSABILITATE mai mare pentru a-și apăra cetățenii atât în lumea fizică, cât și în lumea cibernetică, acum, înainte ca o cibernetizare să producă un rezultat și mai catastrofal decât am experimentat deja", a spus McFaul.
Un alt român ar fi și fotograful  care a câştigat premiul al doilea la categoria „Contemporary Issues/ Singles”, Vadim Ghirda, de la Associated Press, care a surprins imaginea imigranţilor care traversau un râu pentru a ajunge în Macedonia din Grecia.
Și sunt mulți alți suspectați de atacuri țintite poate mai dur decât fusei eu ca țintă dar OFICIALII români sunt  ...  „mucles”.
ȘI NE MIRĂM DE CE SERVICIILE ABUZEAZĂ DE INTERCEPTĂRI  ȚINTITE POLITIC.
Lt. col. retragere
Ioan CEPALIGA
Trimiteți un comentariu