duminică, 25 septembrie 2016

APĂRAREA ANTIRACHETĂ „MIDCOURSE DEFENSE” (GMD) DOAR UN MIT FRUMOS?

După cum v-am obișnuit, am tot postat știri cât mai recente vizavi de cercetările și rezultatele obținute de Ruși, China și India pentru construirea unui sistem comun antirachetă, performant.
Rușii au reușit chiar să pregătească împreună cu China un scut antirachetă și antiaerian UNITAR condus de forțele de cercetare și comandă electronică ale celor două state, testat deja în aplicațiile recente din acest an după care China a declarat OFICIAL RĂZBOI oricărui stat care se opune proiectelor sale de MARE PUTERE MONDIALĂ în spațiul maritim al Chinei de Sud, China sfidând decizia de la HAGA.
Împreună cu India, Rusia a experimentat rachetele hipersonice care sunt deja în fază finală și vor dota inclusiv avioanele strategice ale Rusiei.
Simultan Rusia a dezvoltat sistemul său activ de rachete S-400 și a trecut deja la faza de recepție a rachetelor S-500 care pot intercepta ținte la 200 Km altitudine și-și dotează chiar din acest an 2016 regimentele de rachete ale Moscovei și ale districtului militar de sud (nu există o egalitate între districtele federale și cele militare) Iată districtele militare
Districtele federale mai jos
Integrat, sistemul lor de apărare este dotat și cu avioane de generația a cincea care vor intra în luptă chiar din 2017 fiindcă în 2016 au testat deja avioanele SU-35 ce par a fi superioare, potrivit declarațiilor, avionului F-35 american. Vezi filmul DEMONSTRAATIV postat în 26 prilie 2016
Moscova, 27 septembrie /TASS  transmite: 
Au fost lansate șapte rachete de croazieră în timpul unui exercițiu al marinei ruse, în Arctica, care tocmai s-a încheiat, a declarat șeful serviciului de presă al Flotei de Nord, Vadim Serga. Unele dintre rachete de croazieră au fost lansate de la LANSATOARE DE LA SOL altele de pe NAVE DE SUPRAFAȚĂ, iar altele din SUBMARINE acoperind practic aproape totă gama de lansări. 
Sunt TESTE și pentru capacitățile de apărare ale Rusiei (probabil și ale Chinei pe sistemul integrat) de sesizare timpurie împotriva rachetelor balistice și de croazieră și interceptarea și distrugerea lor în condiții de siguranță strategică. În timpul exercițiilor, unități din Districtul Militar Est și al forțelor armate indiene, cu ajutorul unor vehicule aeriene fără pilot rusești (drone - UAV-uri) „Orlan-10” s-au antrenat, împreună, pentru a găsi grupări de arme și grupări armate. 
"Rutina activităților de formare și TESTARE de luptă desfășurate de flota de Nord, SIMULTAN ÎN MAI MULTE TEATRE DE OPERAȚII, a implicat 35 nave de luptă și de sprijin, inclusiv nava amiral a Flotei de Nord  crucișătorul greu, nuclear, „Pyotr Velikiy”, 15 aeronave de cinci tipuri dintre care unele nucleare dar și submarine diesel " a declarat Sega. În prezent, forțele flotei sunt în marș spre bazele lor. În timpul întoarcerii ele vor executa și asistență practica navelor aflate în pericol și refacerea rezervelor de luptă.”
Și pentru ca cele de mai sus să nu fie doar vorbe, se observă că și rușii au nevoie de poligoane REALE, unde să-și verifice capacitățile lor de apărare și ofensivă. 
Siria a devenit așadar un loc forte bun de testare dar și China dorește verificarea și iată cum RĂZBOIUL, declarat OFICIAL, devine motiv de lovire a unor ținte inclusiv americane, care devin ostile politicii lor.
*******
Acesta este și motivul extrem de plauzibil al SUA la finalul administrației Obama pentru a continua cercetările armatei americane și a determina Congresul SUA să asigure resursele financiare necesare.
Sub administrarea armatei și a cabinetului lui Obama, s-au declanșat o serie de sesiuni de discuții și analize pentru a identifica ȚINTE specifice noilor doctrine și sistemelor de securitate ale SUA.
Din sursele publice v-am prezentat tematica dezbaterii „Defense One” Summit-ul 2016, anual, ce va avea loc Joi 17 noiembrie 2016 la cea de a patra ediție dar și alte concluzii din alte summit-uri deja derulate. Printre cele deja derulate unul a atras atenția în mod special. Este vorba de summitul pentru accelerarea utilizării UNITARE a DRONELOR ca și replică la sistemele de „roiuri de sateliți” ai Rusiei dar și întărirea sistemelor informatice pentru ca Cyberspace (sau ciberspațiu) să devină mai sigur, stabil și controlabil.
Laura Grego, Ph.D. cercetător principal pentru „Programul de Securitate Global al Uniunii Oamenilor de Știință” a publicat la 6 septembrie 2016 primele concluzii publice, ALARMANTE pentru securitatea SUA. Iată câteva dintre acestea. http://www.realcleardefense.com/articles/2016/09/06/ground-based_midcourse_defense_system_the_most_dangerous_myths_110020.html
Munca noastră sa bazat în mod substanțial pe constatările SURSELOR OFICIALE GUVERNAMENTALE din SUA, inclusiv Oficiul pentru Responsabilitate Guvernului dar și a propriului biroul de testare și de supraveghere a Pentagonului.
Am constatat că SISTEMUL ESTE ÎNTR-O STARE MAI REA decât afirmă majoritatea oficialilor, și că problemele pe care le are sunt o consecință previzibilă a LIPSEI DE RESPONSABILITATE ȘI SUPRAVEGHERE, care A SUBMINAT dezvoltarea acesteia. Iată cum indolența și superficialitatea fac ravagii și la case mai mari.
SUSȚINĂTORII apărării anti-rachetă actual, de multe ori prezentau o imagine roz a sistemului GMD, oferind declarații INEXACTE ale oficialilor guvernamentali privind eficacitatea sistemului.
Comparați imaginea de mai jos (om și rachetă) cu ÎNĂLȚIMEA HANGARELOR de la Deveselu.
 Prea des, aceste declarații nu erau întemeiate în fapt. (vezi graficele dar și „falsurile” intermediare privind eficacitatea F-35 care au costat SUA sume mari, ulterior, pentru remedieri).
CONCLUZIA publicată de Laura Grego, Ph.D. cercetător principal pentru „Programul de Securitate Global al Uniunii Oamenilor de Știință”:
„Raportul nostru, "SISTEMUL defensiv de Supraveghere: Abordarea americană în patru nivele de ecran cu rachete strategice de apărare" furnizează și datele de testare pentru a demonstra că, în ciuda efortului enorm și a cheltuielilor, sistemul bazat pe sistemul terestru „Midcourse Defense (GMD)” NU A DEMONSTRAT O APĂRARE DE ÎNCREDERE A STATELOR UNITE ALE AMERICII.” Vezi și datele din tabel.
Sub supravegherea DIRECTĂ a Pentagonului, un sistem militar important de apărare strategică, poate fi EFICIENT DIN PRIMUL MINUT numai după ce au fost supuse unor TESTE care să demonstreze că funcționează conform destinației prevăzute, ÎN CONDIȚII REALE. Cel mai recent raport spune că evaluările anterioare indică faptul că sistemul GMD "DEMONSTREAZĂ O CAPACITATE LIMITATĂ DE A APĂRA PATRIA, SUA, CHIAR DE LA UN NUMĂR MIC DE RACHETE" bazat pe testul de rachete din Coreea de Nord sau Iran, teste ce rămân ÎNCĂ neschimbate ca necesitate de corecție.
Iată proiectul inclusiv pentru amplasamentele din Europa
Doamne Dumnezeule cum se cer OFICIAL și PUBLIC, teste în POLIGOANE REALE de verificare între SUA și Rusia, a scuturilor lor de apărare cu care au invadat, ambii, piața. Este demențial.
De asemenea, prin dezvoltarea de către SUA a unui sistem național de apărare antirachetă, eficient, poate influența și deciziile din China și Rusia în moduri paradoxale care, readuc în cursă, securitatea SUA.
De exemplu, în timp ce analiștii chinezi sunt sceptici față de capacitățile sistemului GMD, China rămân îngrijorată de faptul că investițiile americane în domeniul apărării antirachetă, precum și cooperarea SUA în domeniul apărării antirachetă CONTINUĂ cu țările de la periferia Chinei, acțiuni care ar putea constitui o potențială provocare pe termen lung a capacităților proprii de securitate ale Chinei.
Și, într-adevăr, decizia Chinei de a pune focoase multiple pe rachetele sale hipersonice, pe care Pentagonul le vede dor în parte, reprezintă o reacție de atenție SERIOASĂ la apărare anti-rachetă din SUA, deoarece crește numărul de focoase nucleare, de ANIHILAT, care vizează Statele Unite ale Americii.
Sistemul american de sol „Midcourse Defense” (GMD), are aproape 15 de ani și a consumat deja 40 de miliarde de dolari, de la începuturile sale.
Piața lor este însă, încă, activă și iată și o cooperare recentă.
21 Aprilie 2016: guvernului Canadei are în vedere aderarea la sistemul de interconectare „Link extern Link extern”, condus de SUA, bazat pe sistemele de sol Midcourse Defense (GMD sistem), iar ministrul Apărării Harjit Sajjan a solicitat un FEEDBACK din partea PUBLICULUI cu privire la această problemă. 
Nu pot trece mai departe fără a sublinia „obscuritatea” deciziilor CSAT și  Președinției dar și Parlamentului vizavi de INEXISTENȚA practicii de CONSULTARE A ROMÂNILOR pentru adoptarea unor decizii de interes național. E strigător la cer.
Românii nu au fost consultați pentru scutul de apărare antirachetă, pentru investițiile în dotările militare și bugetul alocat armatei, pentru aducerea de tehnică militară NATO pe teritoriul României, pentru aducerea sistemelor nucleare din Turcia și lista este foarte, foarte lungă.
Luați exemplu de la SUA care DISCUTĂ PUBLIC elemente de securitate națională și organizează summit-uri PUBLICE, iată doar un exemplu, http://www.defenseone.com/feature/defense-one-summit-2016/?oref=d-skybox de participare la dezbaterile lor.
Oare nu POPORUL conduce România sau suntem, vizibil, vasali și sclavi excelenți prin servilismul liderilor noștri?
Până și SUVERANITATEA ROMÂNIEI a fost CEDATĂ fără a întreba NICI O PUTERE a statului de către Băsescu prin semnarea Tratatului de ACTIVARE de la Lisabona.
La fel a procedat și cu ÎNDATORAREA EXCESIVĂ a României către FMI iar banii împrumutați nici în prezent nu au fost JUSTIFICAȚI, public, de nici o instituție care i-a utilizat.
NIMENI, dar absolut NIMENI nu a făcut o INVENTARIERE a AVUȚIEI NAȚIONALE după cei 26 de ani de JAF practicat cu implicarea unor acte normative ABUZIVE și fără consultarea populației.
Armata României a fost decimată și iată că și 35000 de pensionari militari au fost uciși de aberantele abuzuri ce au condus la un GENOCID veritabil refuzând un dialog constructiv de soluționare.
Dar să nu ne abatem de la tema din titlu.
GMD este proiectat pentru a se apăra împotriva RACHETELOR BALISTICE INTERCONTINENTALE (ICBM).
Sistemul SUA „Sol-Based Midcourse Defense (GMD)”, utilizează rachete terestre pentru a intercepta rachete balistice ale inamicului, în MIJLOCUL zborului lor, ÎN AFARA ATMOSFEREI.
Rachetele sunt în prezent dislocate în 2 site-uri din SUA: 4 la Vandenberg AFB în California, și 20 (eventual 26) la Fort Greely, în Alaska.
Ei cum e cu SECRETUL domnule președinte Iohannis? Ungaria este vocală chiar și pentru imigranții repartizați ABUZIV dar România are poziția ghiocelului. Public zice NU ia în fapt vin valuri de imigranți cu avioanele fără a întreba deloc populația.
Să fie cazați în Parlament și la Președinție pe banii lor dacă noi nu suntem întrebați.
Bine cunoscutele rachete „Patriot” (probabil ca și cele ale scutului din România) oferă, ceea ce este cunoscut sub numele de „opțiuni de apărare în fază terminală”, precum sistemele THAAD bazate tot pe teren și care efectuează interceptări în fază terminală sau de coborâre. Chiar și așa, senzorii lor și intervalele de zbor sunt mai potrivite pentru apărare împotriva rachetelor cu rază mai scurtă, lansate din teatrele de operații.
În contrast, GMD este proiectat pentru a se apăra împotriva rachetelor balistice intercontinentale (ICBM). Aceasta depinde de eficiența de urmărire care începe în faza de impuls (lansare), pentru a permite timpul adecvat, pe parcursul zborului, de încercări fezabile de interceptare în spațiu cosmic, înainte de faza de coborâre sau de fază terminală, de lovire.
Priviți domnule Iohannis și onorat Parlament la datele PUBLICE ce se dezbat la summit-urile PUBLICE ale SUA.
STRUCTURA Sistemului GMD:
- "Sistem" GMD include mult mai multe elemente decât rachetele GBI și EKV ce distrug vectorii pe care îi vizează.
- Cobra DANE este un Upgrade Radar la stația de Eareckson Air (Shemya Island), AK.
- Upgradate și la Radarele timpurii de avertizare pentru detectarea de la distanță dispuse la Beale AFB, CA; RAF Fylingdales, Regatul Unit al Marii Britanii; și Thule AB, Groenlanda
- Interceptor (GBI) de rachete sol amplaste la Fort Greely, AK, plus 4 silozuri la Vandenberg AFB, California.
- sistemul terestru GMD inclusiv GMD de control foc (GFC) sunt noduri active amplasate la Schriever AFB, CO, și Fort Greely, AK; Comanda de lansare a echipamentului se află la Vandenberg AFB, CA, și Fort Greely, AK; și în timpul zborului Sistemul Interceptor cu Terminale de comunicații de date la Vandenberg AFB, CA, Fort Greely, AK, și Shemya Island, AK.
- Sistemul GMD de date și de comunicații de voce, sigure, inclusiv comunicațiile pe distanțe lungi, folosind sistemul de apărare prin comunicarea prin satelit, comunicațiile comerciale prin satelit, și cablu de fibră optică (atât terestre cât și submarine)."Suntem organizați în mod corect pentru a ne apăra sistemele noastre de arme de amenințările cibernetice ale viitorului?" se întreabă generalul John E. Hyten, care conduce Air Force Space Command. "Răspunsul este NU, nu suntem."
- interfețe externe care se conectează la Aegis BMD; Nord-American Aerospace Defense - Comandamentul de Nord Centrul de comandă și de comandă și control, la gestionarea de luptă, și Comunicațiilor la Peterson AFB, CO; Sistemul de scanare spațiu în infraroșu Bazat pe Programul Defense Support de la Buckley AFB, CO pentru a transmite date de la sateliți de avertizare timpurie; și AN / TPY-2 radar la Shariki AB, din Japonia.
- „Sea-radar” bazat pe banda X poate fi implementat, operațional, în funcție de necesități.”
Ei? Cum e domnule Iohannis și stimați membri ai CSAT? Noi ce am discutat PUBLIC din deciziile de apărare pentru informarea și acceptul poporului, prin Parlament? NIMIC. ABSOLUT NIMIC. Deciziile fiind pur subiective și fără efecte DIRECTE în ECONOMIA NAȚIONALĂ DE APĂRARE.
CONCLUZIILE pentru România sunt cred destul de EXCITANTE DECIZIONAL pentru ca CSAT și Parlamentul României să ia act URGENT de necesitatea IMPLICĂRII ROMÂNILOR în deciziile militare ce-i vizează DIRECT.
Lt.col. (rtr) trs.
Ioan CEPALIGA
Inginer, Licențiat în științe militare, și economist licențiat în Relații Economice Internaționale la ASE.

Niciun comentariu: