miercuri, 3 august 2016

VA FI PACE SAU RĂZBOI, ACEASTA-I ÎNTREBAREA?!

Acum se decide SOARTA lumii și poziția NOULUI PREȘEDINTE AL SUA fiindcă se pregătește pentru dezbate BUGETUL pe 2017, în Congres.
Obama a făcut și ÎNCĂ MAI LUCREAZĂ la pregătirea ARGUMENTELOR GLOBALE necesare unui buget militar adecvat.
Pe lângă numeroasele probleme economice excepționale cu care se va confrunta viitorul președinte al SUA, respectiv CRIZA IMENSĂ a bugetului administrației ajuns la FINALUL DEFICITULUI CATASTROFIC al „SPIRALEI MORȚII”, una din cele mai mari provocări o constituie MENȚINEREA la un nivel REZONABIL a BUGETULUI APĂRĂRII.
După cum vă prezentam zilele trecute, ponderea în PIB a bugetului apărării s-a situat aproape constant la circa 4% dar de regulă președinții noi în funcție, au negociat cu Congresul acele suplimentări IMEDIATE pentru a pute continua DOCTRINA DE APĂRARE ȘI SECURITATE a NATO și a forțelor dominante americane în tetrele de operații. Verificați poziția la Arabia Saudită, Israel. Iordania, care u peste 6% dr și statele cu procente peste 2%.


De regulă, la finele unui mandat se fac acele „mișcări”, extrem de riscante, care SĂ PUNĂ CONGRESUL SUA ÎN FAȚA UNUI FAPT ÎMPLINIT, supraevaluând importanța fostului președinte în deciziile globale și obligând NOUL președinte cu o politică deja prestabilită.
Lucrurile ar fi ingurgitabile dacă și ECONOMI SUA ar fi structurată pe elemente de PRODUCȚIE necesare CONSUMULUI INTERN CIVIL, dar economie se sprijină pe PRODUCȚIA DE RĂZBOI.
Ori doctrina de RULETĂ a cursei înarmărilor și necesitatea menținerii SUPREMAȚIEI MILITARE, a poziției de JANDARM MONDIAL obligă administrația prezidențială la CONTRACTE FERME DE LANSARE A PRODUCȚIEI DE ARMAMENT CARE SĂ ASIGURE ȘI FLUXURILE FINANCIARE BUGETARE.
Asta implică IMPUNEREA în cadrul NATO a unor achiziții GARANTATE pe un flux ascendent. Ca să reziști unei asemene provocări, noul președinte „TREBUIE STIMULAT” în a face PAȘII necesari spre menținerea COSTURILOR POZIȚIEI STRATEGICE GLOBALE A SUA.
Asta înseamnă să predai mandatul cu UN RĂZBOI declanșat din vina „AGRESORILOR DE SERVICIU” și să ai justificate CONTRACTE DE ACHIZIȚIE DE ARMAMENT și din partea statelor NATO pentru ca noul președinte să poată susține cu argumente de STRATEGIE ȘI DOCTRINĂ cererea bugetară pentru armata SUA și mai ales pentru PRODUCȚIA de armament la un nivel TEHNIC SUPERIOR față de adversarii globali.
Iată de ce s-a forțat FINALIZAREA pregătirii pentru luptă a F-35, verificat parțial în luptă și în teatrele de operații.
În propunerea de buget pentru 2017 a Pentagonului, se care Congresului, ca Air Force să primească 43 de avioane F-35s. Planurile actuale s-ar amplifica cu ARGUMENTE DIN TEATRELE DE OPERAȚII și ar ajunge la 60 de avioane pe an până în 2021 dacă și numai dacă SITUAȚIA GLOBALĂ AR CERE ACEST NECESAR.
Bani și iar bani, de unde să-i iei dacă nu de la vânzarea vechiturilor către state terțe pentru ca SUA să-și reînnoiască flota? Datele SIPRI confirmă menținerea poziției pe locul UNU a vânzărilor de armament a SUA. http://icepaliga.blogspot.ro/2015/03/raport-sipri-privind-comertul-cu-arme.html
F-35 este așadar "GATA PENTRU RĂZBOI". Acum „Air Force” vrea mai multe avioane noi, și MAI RAPID INTRODUSE în dotarea armatei FIINDCĂ O CERE RĂZBOIUL ȘI ÎNARMAREA RUSIEI ȘI CHINEI.
Cum să obții dotarea FĂRĂ UN BUGET ADECVAT? E nevoie de o „BĂTĂLIE AERIANĂ” care să justifice cererile bugetare și de dotare.
Nici un președinte nu poate solicita Congresului o asemenea cerere când ECONOMIA SUA se prăbușește și CRIZA CREDITULUI SUVERAN a devenit acea piatră de moară IMPOSIBIL DE ROSTOGOLIT spre noi generații de plătitori.
Cum ar putea să accepte congresmenii REDUCEREA VENITURILOR LOR și ale administrației, așa cum a mai încercat și Obama să provoace CRIZA DIN ADMINISTRAȚIE pentru a forța creșterea deficitului bugetar spre noi limite demențiale, imposibil de rectificat fără a reporni TIPARNIȚA DE HÂRTIE.
S-a tot rostogolit această BULĂ A CREDITULUI SUVERAN solicitat mereu prin argumente militare și doctrinare de NECESITATE existențială a SUA ca putere globală, dar finalul „SPIRALEI MORȚII” este atât de presant încât orice gândire logică te duce la CATASTROFĂ.
CUM POȚI ȘTERGE DATORIILE SUA?
Simplu, printr-un RĂZBOI MONDIAL în care creditorii SUA să devină DATORNICII deficitului bugetar.
În aceste condiții FMI și TOATE instituțiile anexă LUPTĂ să determine țările lumii să se ÎNDATOREZE ELE în necesarul SUA de sprijinire a poziției sale de JANDARM MONDIAL.
Iată de ce UE, conștientă de pericolul unui RĂZBOI MONDIAL, se agită și forțează nota de FEDERALIZARE pentru ca războiul să nu o prindă fragmentată, în state INDEPENDENTE.
Este în joc poziția Germaniei, Franței și în general a vechilor state ale Comunității europene.
Celelalte state TREBUIE SĂ SE SUPUNĂ și argumentele se CLOCESC în laboratoarele colonialiste.
SIRIA și migrația musulmană sunt un veritabil ARGUMENT dar este necesar să fie ÎNCONJURATĂ CEREREA de alte conflicte declanșate care să oblige statele JANDARM DE PACE să-și sporească acea CONTRIBUȚIE DE RĂZBOI.
Libia a devenit, ca și Irak sau Turcia elementele de șah strategic.
Ce va urma ... este imposibil de neglijat fiindcă necesarul sau CEREREA DE PIAȚA DE ARMAMENT trebuie să fie MAI MARE DECÂT OFERTA astfel încât să existe GARANȚIA INVESTIȚIEI.
Iată cum scenariile APOCALIPTICE se îngemănează către o ipoteză DEMENȚIALĂ, bazată pe un RĂZBOI TOTAL astfel încât să forțeze fluxurile financiare de SALVARE A OMENIRII, adică omenirea prăbușită prin CREDITELE SUVERANE, orchestrate abil de FMI și camarila organizațiilor globale afiliate doctrinar politicilor SUA.
UNDE SE SITUEAZĂ ROMÂNI PE ACEASTĂ MARE TABLĂ DE ȘAH?
Administrația celor „Trei Putori” este prinsă ireversibil în JOCUL DE TEATRU al spectacolului absurd de „SUVERANITATE FĂRĂ SUVERANITATE” în care ca și INTERESUL NAȚIONAL al lui Oprea a dat faliment la examenul de doctorat al „președintelui pas cu pas” spre PASUL SUPREM, sclavia ireversibilă.
România oricât s-ar zbate, cu orientarea actuală a liderilor politici, nu face decât să se afunde în MLAȘTINA SCLAVIEI fiindcă nimeni și nici o forță din țară nu mai este NAȚIONALISTĂ și care să ofere „CRACA” de care să se agațe România aflată în mocirlă.
Bine că și-au pecetluit salariile și indemnizațiile TOȚI LIDERII astfel încât în caz de RĂZBOI să primească DUBLUL lor așa cum prevede legea. În schimb majorarea a fost aprobată de UE și FMI contra fonduri europene ZERO ABSORBȚIE ca să fie pentru nevoile lor STRATEGICE.
Restul românilor devine NUMAI CARNE DE TUN și se joacă doar INTERESUL NAȚIONAL AL PROPRIETARULUI DE SCLAVI.
Care ar fi soluția? Priviți în jurul României și nu mai este necesar să argumentez eu.
Sunt STATE care știu exact ce urmează și vor să se salveze, NAȚIONALIST, din SCLAVIA ce se pregătește. Culme chiar în Germani NAȚIONALISMUL explodează.
Marea Britanie s-a retras din joc, cele șapte state grefate pe alianța de la Visegrad (Czech Republic, Hungary, Poland and Slovakia) se opun deciziilor UE de federalizare și SCLAVAGIZARE fără drept de apel.
În fapt ACTIVAREA TRATATULUI DE LA LISABONA, prin capitolele sale secrete de PREDARE BENEVOLĂ ca și SCLAVI ai UE se află în plin proces de IMPUNERE.
Toate acțiunile EUROPEI sunt însă conectate la deciziile SUA de subordonare necondiționată și a UE.
În cazul în care viitorul președinte va prelua funcția in ianuarie, el sau ea va fi cu ochii pe un termen de maxim 254 de zile pentru a negocia fie un acord de buget cu Congresul sau PRĂBUȘIREA urmărind reducerile automate bugetare inclusiv la bugetul militar.
"Cred că PROIECTUL DE BUGET este, probabil, cea mai mare provocare cu care DEJA administrația următoare se v confrunt, și nu doar bugetul pentru apărare", a declarat Todd Harrison de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. LUMEA GLOBALĂ DEPINDE DE DECIZIILE SUA.
Marți (ieri) s-a marcat a cincea aniversare a ACTULUI DE CONTROL BUGETAR, 2011, aprobat prin LEGEA de reducere progresivă a deficitului, care a pus capac creșterilor pe BUGETUL FEDERAL pentru un deceniu. Restricțiile sale au trecut invariabil spre proiecția fiscală 2021, care să cuprindă aproape întreaga durată de patru ani a următorului președinte. În aceste CONDIȚII LEGALE trebuie să intervină O CAUZĂ EXCEPȚIONALĂ care să schimbe cursul evenimentelor stabilite deja prin lege.
Pentagonul a susținut mult timp că nu poate funcționa în mod eficient la aceste niveluri. Propunerea sa actuală pentru bugetul pe 2017, aflată în prezent în dezbaterea de către Congres, a solicitat deja un total de 113 MILIARDE $ PESTE LIMITA NORMALĂ pentru anii 2018 și 2021.
"Oricine administrație ar fi câștigătoarea alegerilor, va fi astfel OBLIGATĂ să depășească aceste limite", a spus Harrison. Argumentele se creează iată în laboratoarele dominației globale astfel încât decizia să fie cu un singur sens, DE APROBARE. "Echipa noului președinte va fi pusă în aceeași situație ca și administrația Obama care a fost SILITĂ și a trebuit să ajungă la un acord cu Congresul." Congresul? Care Congres? TOTUL este strict delimitat de BANI și iar BANI și doar UN RĂZBOI mai poate SCHIMBA cursul evenimentelor de planificare a globalizării fiindcă ROSTOGOLIREA CREDITULUI SUVERAN a devenit fantezistă fără O SCHIMBARE GLOBALĂ DE PERCEPȚIE A DATORIILOR.
Administrația Obama a reușit (uraaa...) să ajungă la un acord bugetar pe termen lung de abrogare a LEGII DE CONTROL BUGETAR, deși a susținut două Legi mai mici, pe doi ani, care a permis o creștere a bugetului de la Pentagon și aparent o scădere de cheltuieli non-apărare. Ultima dintre aceste „găselnițe” va expira la sfârșitul anului fiscal 2017 - adică 01 octombrie 2017, în mandatul NOULUI PREȘEDINTE. Fain, nu?
Mai trebuie însă și ARGUMENTE DIN TEATRELE DE OPERAȚII.
Asta înseamnă că o administrație Clinton sau Trump se va afla în fața unui TERMEN LIMITĂ de doar 254 de zile de la depunerea jurământului funcționarilor prezidențiali din 20 ianuarie 2017.
PENTAGONUL este deja avertizat de reduceri probabile care vor veni și la armată în cazul în care se va aplica LEGEA DE CONTROL BUGETAR ȘI REDUCERE A COSTURILOR așa cum a fost inițial adoptată.
REPUBLICANII au controlat ambele camere ale Congresului începând cu anul 2015. În timp ce DEMOCRAȚII ar putea câștiga controlul Senatului, aceștia însă nu sunt de așteptat să câștige cele 60 de locuri necesare pentru a trece legislația în aceste zile de dezbateri agresive.
În concluzie, REPUBLICANII probabil vor reuși să-și păstreze controlul asupra Casei Albe, a declarat și Todd Harrison de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.
Pentagonul a folosit TOTĂ oferta bugetară pe termen scurt din buget, precum contul de buget de război, FĂRĂ LIMITE datorită „operațiunilor de urgență” de peste mări și țări. Acum este într-o CRIZĂ ACUTĂ DE BUGET și aprobare de suplimentare sau VA INTRA ÎN „OFF-ACTION”.
Iată cum presiunile BUGETARE din ceste ZILE DE FOC, prefigurează deja BOMBA ce va EXPLODA în noul mandat prezidențial. Amorsarea ei se face ACUM.
VA FI RĂZBOI SUNT ȘI PREDICŢII ŞOCANTE FĂCUTE DE FOSTUL SECRETAR DE STAT AL SUA HENRY KISSINGER, ÎN ACESTE ZILE DE FOC, SUBLINIIND IMINENȚA CELUI DE AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL!
Analiză politico-militară
Lt. col. (rtr)
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: