duminică, 17 iulie 2016

EXCEPȚIONAL, CIOLOȘ ÎN NEGOCIERI ÎN AFACERILE GLOBALE

Iată informația ce am primit-o ieri, pe TWITER ca știre fierbinte în aplicația „POPULAR IN YOUR NETWORK”: http://government.ru/en/news/23837/ despre al 11-lea Summit ASEM, din Mongolia aflat la împlinirea a 20 de ani de la înființare. http://www.aseminfoboard.org/
CIOLOȘ SUSȚINE CA ROMÂNIA SĂ SE AFILIEZE LA PROIECTELE ORGANIZAȚIILOR ECONOMICE ASIATICE.
ATRAGE ATENȚIA VITEZA CU CARE SE DERULEAZĂ ACORDURILE CE SE SEMNEAZĂ ACUM, PE PROIECTE GLOBALE LUNGI, DE SUTE DE ANI, PENTRU VIITORUL OMENIRII.
NOUL FMI SPRIJINĂ DIRECT ACESTE PROIECTE DE LA CEL MAI ÎNALT NIVEL.
„Reuniunea Asia-Europa (ASEM) a fost stabilită în mod oficial, la primul Summit ASEM în martie 1996, în Bangkok, Thailanda. ASEM are în prezent 53 de parteneri, inclusiv 31 de membri europeni (28 de state membre ale UE, plus Norvegia, Elveția și Comisia Europeană) și 22 de membri din Asia (10 economii ASEAN plus Australia, Bangladesh, China, Japonia, India, Kazahstan, Mongolia, Noua Zeelandă, Pakistan, Rusia, Coreea de Sud și ... Secretariatul ASEAN).
Bienal au loc reuniuni la nivel înalt ASEM ale șefilor de stat și de guverne ce se desfășoară alternativ în Asia și Europa.
Rusia s-au alăturat ASEM, la al optulea summit-ul de la Bruxelles, în octombrie 2010.
Noi, a spus Medvedev la reuniunea din Mongolia, oferim suport pentru armonizarea proceselor de integrare în zona ASEM, care include ATENȚIE!!! - EUROPA, ASIA și ASIA PACIFIC.
Cu un an în urmă, EAEU - care se dezvoltă foarte rapid, a semnat un acord de liber schimb și cu Vietnam (vezi și vizita lui Cioloș în Vietnam și China pentru tatonarea viitorul asociației), iar acum ne consultăm cu privire la acordurile comerciale preferențiale cu mai mult de câteva ZECI DE ALTE ȚĂRI ale lumii (probabil și România?)
China este unul dintre partenerii noștri de frunte în acest sens. Am lansat discuțiile asupra unui acord comercial și economic între EAEU (gestionat de Rusia) și China. De asemenea, lucrăm pentru a dezvolta un parteneriat economic larg, bazat pe inițiativa EAEU și „Silk Road” (Noul Drum al Mătăsii) devenit „Centura Economică a Chinei” cu întreaga lume.
Această idee a fost susținută și de liderii din Asia de Sud-Est (vezi Vietnam), la summit-ul ASEAN-Rusia, care a avut loc la Soci acum două luni. Mai mult decât atât, sa decis ca Organizația de Cooperare Shanghai (OCS), inclusiv a membrilor noi ai acesteia - India și Pakistan să participe nemijlocit și activ la acest proiect GLOBAL „Silk Road”. Efectul acestei cooperări ar fi fost și mai mare dacă și partenerilor noștri din UE s-ar fi alăturat CONSTRUCTIV, pentru pacea globală.”
Să fi fost România mai lucidă și să testeze cooperarea prin vizita de lucru a lui Cioloș? Oricum proiectul lui Ponta se dovedește a fi de viitor chiar dacă pentru UE nu era agreat locul lui Pont în proiectul „tigrul Europei, România” numit astfel de președintele Chinei.
ATENȚIE !!! Premierul Dacian Cioloș a vorbit la Summitul ASEM, care a avut loc în Mongolia, la Ulan Bator, despre rolul României în cadrul proiectelor de interconectare dintre Europa și Asia, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului transmis, sâmbătă, unde a prezentat argumentele în favoarea TRANSFORMĂRII ROMÂNIEI ÎNTR-UN PUNCT NODAL pentru proiectele de interconectare dintre Europa și Asia, fie că este vorba despre infrastructura de transport de mărfuri, de energie, despre comunicații sau relații interumane și culturale. Prim-ministrul a evidențiat avantajele conferite de poziția geografică a României și legătura prin fluviul Dunărea cu Europa, până la Marea Baltică.
Interesant dacă vom fi și susținuți financiar de Noul FMI pentru proiectul GLOBAL „Silk Road” având handicap „Tratatul de la Lisabona” prin care DECIDENT este NUMAI UE și CE.
Și șocat de evenimentele din Turcia și Franța, premierul Dacian Cioloș a promovat inițiativa României de înființare a unui Tribunal Internațional pentru condamnarea crimelor terorismului, se arată în comunicatul Guvernului.
Cioloș UITĂ faptul că EXISTĂ un Tribunal Internațional și o Curte Penală Internațională.
Nu știe însă că nici ONU nu a redefinit ÎNCĂ „agresiunea și agresorul” iar TERORISMUL are deja fațete inacceptabile, termenul definind „teroriști buni și teroriști răi” inclusiv la Geneva în negocierile de pace pentru Siria. Atunci mă întreb rezonabil, la ce INSTANȚĂ se referă?
Ce mandat a avut din partea României și mai ales a UE de intră cu bocancii în meandrele unei politici păguboase dictate DOAR de Bruxelles prin CE și UE?
ECONOMICUL are avantajele lui chiar dacă UE joacă FRECVENT la două capete, mai ales Germania. România poate iniția afaceri economice pe principiul Pieței Libere.
Principala problemă a Europei și a occidentului este vizavi de acceptul GESTIUNII în acest proiect de comunicații și infrastructură multimodală a CHINEI „Silk Road” și a organizațiilor de cooperare de mai sus care dețin supremația. De aia și bagă bețe-n roate și minimizează proiectul asiatic.
Mă bucură SURPRIZA creată de Cioloș dar mă tem de „darurile grecești” ale politicienilor.
Sâmbătă dimineață, premierul a participat la o reuniune informală de coordonare între șefii de stat și de guvern europeni aflați la summit privind situația din Turcia.
S-a dus să raporteze ÎNTÂI AICI ce a făcut în Asia? Șeful Executivului, Cioloș, a avut o serie de întrevederi bilaterale cu premierii din Mongolia, China, Kazahstan, Singapore, Polonia și cu președintele Elveției și cel al Comisiei Europene.
În urma acestei reuniuni, a rezultat o declarație comună a președinților Consiliului European, Donald Tusk, Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și a Înaltului reprezentant pentru politica externă și de securitate a Uniunii Europene, Federica Mogherini. Apoi, Cioloș a avut, de asemenea, discuții informale cu președintele Consiliului European, prim-miniștrii guvernelor din Olanda, Luxemburg, Slovacia, Malta, Rusia, cu vicepreședintele Indiei, precum și cu Federica Mogherini și la final cu secretarul general ASEAN.
O fi primit Cioloș ACORDUL, pentru România, de lansare a afacerilor spre Asia? 
Mă întreb în baza Tratatului de la Lisabona prin care România a fost predată către CE și UE iar Președinția și Guvernul României sunt doar de DECOR în politicile UE.
Ponta fiindcă nu i-a consultat a fost eliminat.
Interesant, nu?
Fiindcă Occidentul are după cum se vede inclusiv în Turcia, conflicte și pentru TRASEIELE de petrol și gaze care tind să devină „rezervorul Europei” dar și al lumii cu originea în Orientul Mijlociu unde s-a implicat militar și Rusia în sprijinul Siriei.

Niciun comentariu: