sâmbătă, 19 septembrie 2015

REPERE EXPLOZIVE LA A 70-A SESIUNE A ADUNĂRII GENERALE A ONU DIN SEPTEMBRIE 2015


La finalul discursului la ONU, voi arunca o bombă ...
A 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU va fi una din cele mai intens frecventate sesiuni de către liderii lumii de prim rang.
La summit-ul privind OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILĂ, care va avea loc în cadrul ONU, vor participa, anunțați, 154 de șefi de stat și de guvern și 30 de miniștri.
La dezbaterea pe POLITICĂ GENERALĂ a Adunării Generale este de așteptat să sosească 144 de șefi de stat și de guvern și 46 de miniștri.
Până pe 09-09-2015, 8915 delegați au fost deja acreditați.
SECRETARITUL ONU: "Ne așteptăm ca la începutul dezbaterii generale, această cifră să crescă cu încă 2 mii de oameni". Așteptăm mai mult despre 3000 de jurnaliști care vor primi și ei acreditare.
Se preconizează și dezbateri în paralel cu Adunarea Generală. Astfel prim-ministrul Ahmet Davutoglu care va reprezenta Turcia la summitul privind PROGRAMUL DE DEZVOLTARE DURABILĂ PÂNĂ ÎN 2030, ce va avea loc în paralel cu Adunarea Generală a ONU din 25-27 septembrie să facă referiri neașteptate și la PACEA dorită în Orientul Mijlociu. Premierul turc a promis deja că dorește să curețe țara de teroriști.
Sesiunea de nivel înalt a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (șefi de stat și de guvern și a miniștrilor de Externe) va dura mult mai mult decât se prevedea din cauza solicitării de discursuri deja anunțate. Ele vor fi programate de la 28 septembrie la 03 octombrie și apoi și pe 5-6 octombrie.
Probabil sesiunea se va întinde până dincolo de 15 octombrie când se vor instala și noii membri ai Consiliului de Securitate deja programați pentru rotație.
Potrivit Secretariatului ONU, sesiunea promite să fie una dintre cele mai reprezentative din istorie. Numărul de lideri de prim rang care vor lua parte la reuniunile va fi cel mai mare din toate timpurile existenței organizației.
Potrivit cu o listă provizorie a ONU de vorbitori, numai pentru dezbaterea POLITICĂ GENERALĂ la nivel de șefi de stat vorbitorii vor reprezenta Rusia, Statele Unite ale Americii, China, Brazilia, Ucraina, Yemen, Iran, Libia, Palestina, Israel, Olanda, Franța, Kazakhstan, Afganistan, Egipt, Belarus, Letonia, Serbia, Cuba și lista este încă deschisă. Vaticanul prin Papa Francisc se va dresa ONU în data de 25 septembrie, propunând probabil NOM și instalarea Guvernului Mondial așa cum a confirmat vaticanul.
Pe lângă anunțatele discursuri explozive ale membrilor BRICS (inclusiv pentru noul FMI) discursul Rusiei și al Chinei (nu s-a anunțat data) sunt deja „savoarea” dezbaterilor în contrapondere cu discursul papei din 25 septembrie.
Și surprizele nu se opresc aici.
Șeful Autorității Naționale Palestiniene (PNA), Mahmoud Abbas, a promis senzație în finalizarea discursul său din 30 septembrie la Adunarea Generală a ONU de la New York. "Voi vorbi despre Acordurile de la Oslo și încălcările israeliene din zonele A și B, care trebuiau să fie sub controlul Autorității Palestiniene ... La finalul discursului la ONU, voi arunca o bombă, dar nu a avansat nimic concret nedorind să dezvăluie ce se va întâmpla". La sediul Organizației Națiunilor Unite va avea loc însă pe 30 septembrie și ceremonia de a ridica steagului palestinian, în conformitate cu recenta decizie a Adunării Generale de acceptare a Palestinei ca membru în loc de observator.
De asemenea, pe 30 septembrie, este de așteptat să se întâlnească și "cvartetul" mediatorilor în procesul de pace din Orientul Mijlociu (vezi și agenda cu Siria și exodul).
După cum se observă SURPRIZELE tind să nu se mai oprească la această a 70-cea sesiune a Adunării Generale a ONU unde vor fi dezbătute și unele MODIFICĂRI ce se așteaptă pentru o mai fezabilă funcționare, inclusiv a organismelor sale (vezi FMI, BM sau Consiliul de Securitate și dreptul de veto) ca principale noutăți ce vor fi abordate.
Noi, românii dar și europenii, vom fi ocupați abil cu procesul lui Ponta dar și cu alte știri senzaționale aruncate în Europa. Nu suntem de nasul unor asemenea discuții înalte.
Observați că media de la noi nu suflă NICI O VORBULIȚĂ despre aceste evenimente excepționale?
Ce prezintă media? O avalanșă CONTINUĂ de cancanuri, crime, prostituție și scandaluri interminabile. Suntem astfel TOTAL „sigilați informativ și practic” pentru a nu putea reacționa, Doamne ferește, surprinzător. Liderii noștri ghiocei și noi sclavi în propria țară.
România nu se face vizibilă la ONU nici cât ... Palestina care abia acum devine membru cu drepturi depline. Ce prezintă Iohannis la ONU? NIMIC!!! De ce? Nu i s-a permis să aibă păreri că doar este numai guvernator. Vă las pe voi să găsiți un răspuns mai bun.
CU SCUZELE DE RIGOARE VĂ INFORMEZ CĂ PREȘEDINTELE IOHANNIS A LUAT CUVÂNTUL ÎN CEA DE A 10-A ȘEDINȚĂ DE PLEN A ONU, AZI 27-09-2015 ORELE 17:45 ȘI A VORBIT ÎN ENGLEZĂ.

Niciun comentariu: