joi, 3 septembrie 2015

BĂTĂLIA PENTRU AUR CA VALUTĂ FORTE STANDARD

Economiști de excepție sunt de acord și afirmă unitar că, prin cumpărarea de aur, Rusia va scăpa de coliziunea permanentă și dependența lor sinistră de piața valutară anglo-americană (declarație din data de 16 August 2015).
Acțiunile convergente de cumpărare intensivă, de Rusia și China, a aurului pentru a construi propria piață valutară îi va ajuta indiscutabil să-i scape de vechea conspirație anglo-americană pentru manipularea prețului valutelor, inclusiv a metalului galben în economia mondială, spune și economistului american William Engdahl.
Potrivit acestuia, PREȚURILE de pe bursele din New York și Londra NU REFLECTĂ VALOAREA REALĂ A AURULUI CA MONEDĂ DE REZERVĂ ȘI STABILITATEA MONETARĂ STANDARD INTERNAȚIONALĂ – „DOLARUL MAI BUN DECÂT AURULDEVINE ASTFEL UN INSTRUMENT DE DICTATURĂ ȘI NU DE PIAȚĂ LIBERĂ, FUNCȚIONALĂ. 
Engdahl consideră că multe din băncile occidentale importante, pentru a menține în mod ARTIFICIAL prețul la aur, scump, avantajează irațional însă alianța Rusia și China și amenință indirect dolarul american ca principala monedă de rezerva la nivel mondial.
Din luna mai 2015, China, cu participarea SHANGHAI AUR EXCHANGE, a creat cel mai mare fond de investiții de aur din lume, de 16 miliarde de dolari SUA, cu investitori profesioniști care au devenit două dintre cele mai mari companii miniere de aur din R.P.Chinrză - care va investi intensiv în mineritul de aur de-a lungul "EURASIATIC SILK ROAD" (Drumului Mătăsii), inclusiv în Rusia.
Rusia recunoaște oficial rezerva sa de aur la doar 1000 de tone, dar sigur este de câteva ori mai mare. China la rândul său a anunțat că și-a crescut rezerva de la 1000 de tone la aproximativ 3000 tone. În fapt înmulțiți cu 2 sau 3 această cantitate pentru a vă apropia de realitate. India este de asemenea un mare depozitar de aur. Kazahstanul deține rezerve considerabile de aur pe lângă cele de petrol și gaze precum și terenuri fertile.
Din ianuarie până în luna mai a acestui an, RUSIA A CRESCUT PRODUCȚIA DE AUR DE ȘASE ORI și, potrivit unor experți, nu este departe de a lansa RUBLA DE AUR SECURIZATĂ (Altyn), spune Engdahl.
Dar și China, nu se lasă mai prejos și încercă să facă YUANUL O MONEDĂ DE REZERVĂ LA NIVEL MONDIAL, misiune care este de asemenea interesată vizibil în a sprijini moneda națională care să fie convertită în MONEDĂ DE METAL GALBEN.
China și Rusia sunt incluse ca fiind împreună al treilea din cei mai mari producători de aur din lume.
China, ţara în care se extrage în prezent cel mai mult aur, a produs în 2010 aproximativ 345 de tone de metal preţios. Gigantul asiatic a devenit lider în producţia de aur de doar 3 ani, însă nu pare să cedeze primul loc în clasament prea curând, deoarece este singura ţară care anunţă o creştere a producţiei, contrar tendinţei actuale la nivel mondial. Dacă din 2001 până în 2010 producţia mondială a scăzut cu 9,6%, în China aceasta a crescut cu 62%. Oficialii chinezi anunţă că în următorii 3 ani intenţionează să crească producţia anuală la 400 de tone.
De asemenea, Banca Centrală Chineză intenţionează să îşi mărească masiv rezerva de aur. Dacă între 2003 şi 2009 rezerva de aur a crescut cu 76%, ajungând la nivelul de 1.054 de tone, se estimează că Banca Centrală a Chinei doreşte să atingă un nivel colosal - 4.000 de tone de aur. Spre comparaţie, rezervele de aur ale Fondului Monetar Internaţional se ridică la 2.814 tone.
Africa de Sud, un membru activ al BRICS, în 2006 liderul producției de aur, în prezent este pe locul șapte iar Uzbekistan, un membru al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), este clasat pe locul al optulea.
Populația Indiei este considerată cel mai mare deținător și cumpărător de aur din lume. Se estimează că deținătorii privați ar deține ATENȚIE !!! în această țară un total de circa 25.000 de tone de aur (vezi de aceea și pericolul BRICS pentru FMI și SUA unde sunt concentrate țări cu mari rezerve de aur și pietre prețioase unele și cu petrol și gaze).
Potrivit Engdahl, împreună, mai devreme sau mai târziu, SCO va forma o nouă alternativă la sistemul de dolari, și după 3-5 ani va avea cea mai rapidă creștere și va fi cea mai mare zonă economică a lumii și nu există nici o îndoială că SUA și FMI sunt preocupate de pe Wall Street de amenințările la Trezoreria și Rezerva Federală a SUA.
Și mass-media occidentală în mod constant expune sintagma „Rusia aur”, în mod batjocoritor prin faptul că Rusia continuă să cumpere aur deși a pierdut aproximativ 15 miliarde $ din toamna 2014 până acum în jocul prețurilor la aur.
Producția mondială de aur în 2010 era repartizată astfel http://www.descopera.ro/povestea-aurului/8925708-cei-mai-mari-producatori-de-aur-din-lume
Conform clasamentului elaborat de compania de cercetare GFMS din Londra, cele mai mari companii producătoare de aur din lume, în funcţie de cantitatea de aur produsă în 2010 sunt:
1. Barrick Gold - Canada - 241.5 tone
2. Newmont Mining - SUA - 167.7 tone
3. AngloGold Ashanti - Africa de Sud - 140.4 tone
4. Gold Fields - Africa de Sud - 102.4 tone
5. Goldcorp - Canada - 78.4 tone
6. Newcrest Mining - Australia - 72.8 tone
7. Kinross Gold - Canada - 68.0 tone
8. Navoi MMC - Uzbekistan - 62.5 tone
9. Freeport-McMoRan - SUA - 52.9 tone
10. Polyus Gold - Rusia - 43.1 tone
11. Harmony Gold - Africa de Sud - 41.7 tone
12. Cia de Minas Buenaventura - Peru - 34.1 tone
13. Agnico-Eagle Mines - Canada - 30.7 tone
14. Zijin Mining Group - China - 30.1 tone
15. Iamgold - Canada - 30.1 tone
După cum observați România nu există în acest clasament. Și chiar mai mult, NEBUNIA IRAȚIONALĂ a managementului nostru statal a distrus total producția românească de aur pe principul teoretic catastrofal „dolarul mai bun decât aurul” cedând GRATIS economia României în mâinile speculatorilor valutari mondiali.
Cu toate acestea, EUROPA nu este un centru important al mineritului aurifer. Conform celor mai recente statistici, doar 1,9% din aurul produs într-un an la nivel mondial îşi are originile pe Bătrânul Continent.
După cum se observă în figura producătorilor europeni, Turcia este cel mai mare producător de aur din Europa, producţia sa reprezentând 52,3% din producţia totală a continentului, şi este urmată de Suedia, cu 19,3%. Alţi producători importanţi la nivel european sunt Bulgaria (15,6% din producţia totală anuală) și Finlanda (6,2%). Un clasament rușinos pentru România, fiindcă se ascunde realitatea exploatărilor de aur și argint.
Conform celui mai recent raport elaborat de British Geological Survey, în 2009 în ROMÂNIA au fost extrase aproximativ 500 de kilograme de aur, reprezentând 1,7% din totalul producţiei europene.
Clasamentul european urmează să se schimbe în scurt timp, Finlanda urmând să depăşească anul viitor Suedia în topul producătorilor de aur, după ce anul acesta a fost inaugurată a şasea mină auriferă a ţării. Finlanda a accelerat în ultimii ani producţia de aur: dacă în 2008 ţara nordică producea 4.700 de kilograme de aur, în 2011 nivelul estimat este de 7.000 de kilograme. Conform cotidianului Helsingin Sanomat, Finlanda a produs 10 tone de aur în 2012, jumătate din această cantitate provenind de la cea mai mare mină din ţările scandinave, cea de la Kittilä, deţinută de compania canadiană Agnico-Eagle Mines.
Situaţia s-ar putea schimba în cazul în care cele două proiecte miniere aflate în dezbatere în Romania, Roşia Montană şi Certej, ar începe exploatarea. Conform RMGC, proiectul minier de la Roşia Montană ar produce anual, în medie, aproximativ 15 tone de aur. Conform European Goldfields, proiectul de la Certej ar produce aproximativ 3 tone de aur anual. Astfel, cele 18 tone de aur produse anual ar transforma România în cel mai mare producător de pe continent.
În 2010 CEREREA DE AUR LA NIVEL MONDIAL a fost una record, ÎN VALOARE DE 150 DE MILIARDE DE DOLARI, iar prețul unciei de aur a fost FOARTE RIDICAT în comparație cu valorile istorice, indicând un context mondial favorabil noilor exploatări miniere.
STATELE UNITE se regăsesc pe primul loc, cu 8.133 tone REZERVE DE AUR dar deja existența acestei rezerve este necontrolabilă, real fiind evaporată pentru menținerea tare a dolarului, urmate de GERMANIA, 3.395 tone și FONDUL MONETAR INTERNATIONAL (FMI) cu 2.914 tone.
Potrivit lui Paul Craig Roberts dar și alți analiști, rezervele de aur ale SUA au fost împrumutate dealerilor, care au vândut însă aurul, cu scopul de a ține iluzia prețurilor mici la aur, dolarul fiind astfel stabil și economia americană solventă; pe scurt s-a acționat pentru a amâna căderea dolarului ca monedă de rezervă mondială.
O mare parte din rezerva de aur a SUA a trebuit sa fie livrată la cererea Chinei pentru a acoperi obligațiunile de acum 50 de ani în urmă (vestita înțelegere de la Breton Woods). Și Germania a cerut repatrierea aurului dar … surpriză, nu poate fi restituit.
SUA a fost însă de mult timp suspectată de lipsa aurului, dar ACUM este recunoscut acest fapt de majoritatea observatorilor fiduciari inclusiv de Fort Knox (unde se ținea rezerva de aur a SUA) care recunoaște că VISTERIA ESTE GOALĂ.
Public s-a anunțat că ar deține cca. 8000 de tone de aur dar, nu știe nimeni nimic real pentru că simplul fapt că auditul rezervei de aur a SUA nu este permis NIMĂNUI. Comparați cu sintagma din 1971 a americanilor cum că „dolarul e mai bun ca aurul” și veți realiza că s-a dat frâu liber la tipărit HÂRTIA fără conversie aur numită dolar!
ITALIA continua clasamentul cu 2.451 tone, urmata de FRANȚA cu 2.435 tone, CHINA cu 1.054 tone, ELVEȚIA cu 1.040 tone, RUSIA cu 918 tone, JAPONIA cu 765 tone și OLANDA cu 612 tone.
STATUL ROMAN se situează pe locul 33 datorită celor 103,7 tone de aur aflate în posesia autorităților, arată Novinite.
Acea scădere a prețului aurului ar fi putut fi un moment prielnic pentru diverse țări, nu numai pentru China și Rusia, să-și majoreze rezervele de aur, în 2011 BĂNCILE CENTRALE DIN ÎNTREAGA LUME AU CUMPĂRAT NU MAI PUȚIN DE 439,7 TONE, potrivit Consiliului Mondial al Aurului. România nu are în strategie creșterea rezervei de aur pentru simplu motiv că aurul nu se află depozitat la noi în țară.
Iată care este REZERVA DE AUR a topului statelor lumii, potrivit Business Insider dar atrag atenția că cifrele sunt vechi și clasamentul este pulverizat de tendințele actuale (cu roșu țările BRICS):
Locul 10. India
India își păstrează aproximativ 9,2 la suta din rezervele valutare în aur, cantitatea totală ajungând la 557,7 tone. Cu toate acestea, rezervele sale sunt mai scăzute decât a altor economii majore.
Locul 9. Olanda
Începând cu 1991, Banca Națională a Olandei a vândut 1.100 tone de aur. Totuși, oficialii băncii sunt de părere că aurul reprezintă cea mai buna investiție pe timp de criză financiară. Nout Wellink, președintele băncii centrale olandeze, a declarat că nu intenționează să mai vândă aur, rezervele ridicându-se, în prezent, la 612,5 tone.
Locul 8. Japonia
În 2011, Banca Japoniei a vândut aur pentru a avea bani de injectat în economie, pentru a calma investitorii după tsunami și criza sa nucleară. În total, pentru anul trecut 2014, estimările de export de aur se ridică la 100 de tone. Japonia deține 765,2 tone de aur în prezent.
Locul 7. Rusia
Banca centrală a Rusiei cumpără aur și de pe piața internă, achiziționând 15 tone în al treilea trimestru din 2011. La începutul anului, oficialii băncii declaraseră că intenționează să cumpere peste 100 de tone de aur, pentru a-si reface rezervele, ce se ridicau la 883,3 tone.
Locul 6. Elveția
Intre 2000 si 2005, Banca Națională Elvețiană a vândut 1.300 de tone de aur. În prezent, nivelul rezervelor sale este de 1.040,1 tone.
Locul 5. China
Potrivit unor rapoarte, China a făcut importante achiziții de aur în ultimele luni începând din 2011-2015, încercând să-și diversifice investițiile, majoritatea fiind în obligațiuni americane. China cumpără aur și din piața internă, dar nu îl transferă automat și imediat în rezerve. În prezent, țara are rezerve de aur de 1.054,1 tone.
Locul 4. Franța
Franța este una din țările care a semnat o înțelegere a băncilor centrale prin care se limitează vânzările de aur. Cele 19 state care au semnat au vândut, în primul an al înțelegerii, între septembrie 2009 și septembrie 2010, aproape 10 tone de aur. Rezervele Franței sunt de 2.435,2 tone.
Locul 3. Italia
Valoarea rezervelor de aur ale Italiei (2.451,8 tone) reprezintă doar o zecime din suma totală de bani de care ar avea nevoie țara dacă ar fi nevoită să ceară sprijin financiar internațional.
Locul 2. Germania
Semnatara a aceleiași înțelegeri ca și Franța, Germania a vândut 4,7 tone de aur din septembrie 2011 până în prezent, însă, în mare parte, către Ministerul Finanțelor, pentru a produce monede comemorative. De asemenea, Germania, ale cărei rezerve se ridica la 3.396,3 tone, A REFUZAT SĂ-ȘI FOLOSEASCĂ AURUL PENTRU A MAJORA FONDUL DE SALVARE AL ZONEI EURO.
România s-a oferit pe tavă, gratis, să contribuie, de ce?
De ce politica asta aberantă? Repatrierea aurului Germaniei din SUA a fost un fiasco total, SUA ne mai având aurul. De ce? Se avea încredere în rezerva de la FED din New York, dar curând s-a demonstrat că aurul SUA ... NU EXISTĂ mai ales după ce și Germania și-a cerut aurul înapoi. România este o țară atipică politicii pe aur și renunță irațional și la multe din creanțele sale istorice, ale Germaniei de exemplu.
Din cele 1500 de tone ale Germaniei stocate la FED-NY, nemții au cerut doar 400 de tone înapoi, cantitate ce NU A PUTUT FI LIVRATĂ.
ATENȚIE !!! așadar, această minimală cantitate nu a putut fi pusă la dispoziție în termeni rezonabili. Germania a făcut o CONCESIE pentru a nu declanșa CATASTROFA, spunând că acceptă restituirea în tranșe pe parcursul a 7 ani, la o rată de 50 de tone pe an. În primul an SUA a putut da înapoi Germaniei doar … 5 tone...!!
Acum însă a sosit ceasul sau cel de pe urmă în afacerea GLOBALĂ a mileniului „dolarul mai bun decât aurul”!
Locul 1. Statele Unite
Cele 8.133,5 tone de aur deținute probabil doar fictiv de Statele Unite reprezintă 74,5 la suta din totalul rezervelor sale valutare. Nivelul a scăzut ușor din luna noiembrie a anului trecut 2014, când se ridica la 75,7 la suta.
Și acum vă provoc la o imagine aparent FANTASTICĂ. Ce ar fi dacă la stabilizarea monetară internațională, probabilă din septembrie 2015, s-ar lua REZERVA DE AUR și să vedem care ar fi VALOAREA PIB-ului REAL al țărilor la conversia în aur? Ar fi cu siguranță un CATACLISM inimaginabil, nu?
Pricepeți acum unde bate STRATEGIA BRICS și a NOULUI FMI? De ce există o bătălie BURSIERĂ INIMAGINABILĂ? Oare cum va arăta LUMEA după CATACLISM?
Înțelegeți ce MARE CRIMĂ s-a făcut cedând rezervele noastre de aur galben și negru către alte state? De ce propun CONFISCAREA acestor resurse strategice naționale fiindcă s-a încălcat SUVERANITATEA României?
Cât timp Rusia și China sunt ÎNCĂ printre cei 60 de membri ai BIS - Bank of International Settlements din Basel, Elveția, nu prea îți poți face iluzii potențial viabile despre apariția unui alt sistem financiar mai … CINSTIT – Noul FMI. Multă lume știe deja că aceasta BIS - Bank of International Settlements este o altă bancă înființată de Rotschild, Wartburg ... etc., încă din 1930 și care a consolidat neutralitatea Elveției. Șefi ai băncilor centrale naționale (precum barosanul nostru Isărescu) sunt membri ai BIS și merg aproape bi-lunar la Basel ca să-și confirme dările și completarea depozitelor de aur ale băncii, să-și ridice extrasele de cont, inclusiv ale conturilor personale, și să-și coordoneze "politicile financiare", adică să fie toți pe aceeași frecvență de MONOPOL în ceea ce privește controlul "turmelor de fraieri" escrocați acum și cu fluctuația controlată și impusă a FRANCULUI ELVEȚIAN, escrocare făcută chiar de bănci și nu de piață.
Bogățiile subsolului sunt extrem de VALOROASE pentru LICHIDITATEA statelor. România și din acest punct de vedere a DERAPAT incredibil de copilărește.
Cupru, bauxita, fierul și alte bogății din această categorie pot fi mult mai valoroase decât orice alte resurse naturale. Mai ales, în cazul Africii de Sud, a Rusiei și a Australiei, cele mai bogate state din lume în minereuri și metale. China și cu minereuri RARE.
Iată care sunt statele cu cele mai mari LICHIDITĂȚI în resurse de metale și minerale, conform unui raport realizat de Citi și preluat de BusinessInsider.  Citigroup.com este sursa globală de informații despre și mai ales de acces la servicii financiare oferite de companiile Citigroup.
http://www.business24.ro/international/australia/top-10-tari-ce-stau-pe-munti-de-minereuri-si-metale-1495203
Top 10 tari ce stau pe munți de minereuri și metale
Locul 10 - Peru
Peru are rezerve de metale și minereu în valoare de 328 de miliarde de dolari. Din totalul rezervelor, 68% e cupru, 11% aur și 10% zinc.
Locul 9 - Ucraina
Vecinii noștri dețin metale și minereuri în valoare de 516 miliarde de dolari, 99% din total fiind minereu de fier. Culmea România nu a reușit să recupereze creanța de la Krivoi Rog. Personal în calitatea de director general adjunct (executiv), eu, Ioan CEPALIGA, m-am judecat cu fostul ministru Berceanu pentru a recupera cei 640.000 de dolari reținuți drept garanție pentru celulele electrice livrate de CELULE ELECTRICE Băilești combinatului de la Krivoi Rog prin intermediul statului român.
Locul 8 - SUA
Statele Unite au rezerve de 613 miliarde de dolari. SUA stau cel mai bine la rezervele de cupru (20% din total) și cele de minereu de fier (19%).
Locul 7 - Chile
Statul sud american are minereu și metale în valoare de 661 miliarde de dolari. Tot cuprul este în cantitatea cea mai mare și aici (85% din total), statul având doar 8% din totalul rezervei în aur.
Locul 6 - China
Peste 50% din rezervele Chinei sunt de minereu de fier, 15% cupru și 8% zinc. A nu se neglija minereurile RARE unde domină lumea cu ponderea lor de peste 95%.
Locul 5 - Brazilia
Averea minieră a Braziliei se ridică la 726 miliarde de dolari. Din totalul rezervelor, 70% sunt de minereu de fier, 8% de bauxita si 8% de nichel.
Locul 4 - Canada
Rezerva Canadei se împarte în carbonat de potasiu (79%), minereu de fier (65) și nichel (5%). Valoarea totala a minereurilor și metalelor canadiene este de 1.000 miliarde de dolari.
Locul 3 - Australia
Australia are rezerve în valoare de 1.588 miliarde de dolari, împărțite în minereu de fier (46%), nichel (22%), bauxita (12%) etc.
Locul 2 - Rusia
Din clasament nu putea lipsi Rusia, stat cu rezerve miniere in valoare de 1.636 miliarde de dolari. Din totalul metalului si minereului, 49% este fier, 20% carbonat de potasiu si 14% platina.
Locul 1 - Africa de Sud
Pe locul întâi în top este Africa de Sud, cu rezerve ce valorează 2.494 miliarde de dolari, în mare parte de platina (91%).
Am marcat cu roșu țările ce sunt membre BRICS.
Este așadar MOMENTUL de a privi cu alți OCHI politica noastră NAȚIONALĂ și idioțenia cu care sunt „aruncate” pe fereastră rezervele STRATEGICE, rezerve considerate inestimabile ale oricărei țări ce se respectă, în orice moment istoric ar fi. România are și REZERVE DE METALE RARE care o fac UNICĂ la unele rezerve dar și în ceea ce privește SOLVABILITATEA sa ca țară dar TOCMAI această solvabilitate a fost dată GRATIS, practic FURATĂ și dată altor state iar noi … suntem fraierii lumii globale. Avem cel mai scump combustibil de exemplu la pompă sau ne împrumutăm de pe piața valutară ca să sprijinim ... TOT BĂNCILE STRĂINE.
Sper să vă fi ajutat cu munca mea de culegere a celor mai fezabile informații demonstrative.
Doamne ocrotește-i pe români oriunde s-ar afla că multe lacrimi au vărsat și multe alte suferințe li se mai pregătesc.

Niciun comentariu: