duminică, 28 iunie 2015

PRĂBUȘIREA OMENIRII ÎN SEPTEMBRIE 2015?

De foarte mult timp tot am prezentat PROBE economice de prognoză care să arate cum ECONOMIA LUMII este sau nu este capabilă să existe în aceleași limite existențiale, speculative.
BDI – „Indexul Baltic Dry” este un indice extrem de pertinent în a lua pulsul economic al lumii. El însă s-a prăbuși în acest an iremediabil. Ceea ce face ca această măsurătoare sa fie specială și distinctă de altele este faptul că BDI „este total lipsit de conținutul speculativ”, deoarece „oamenii nu rezervă cargouri, cu excepția cazului în care trebuie să mute marfă” susține și economistul Howard Simmons.
Corelați însă și celelalte surse de măsurare a lumii și vă veți îngrozi ca și CONCLUZIE.
http://icepaliga.blogspot.ro/2014/06/oameni-buni-treziti-va-nu-vindeti.html 
Puțină istorie nu strică.
Pregătirea pentru a reconstrui sistemul economic internațional în timpul celui de al doilea război mondial care a făcut ravagii, 730 de delegați din toate 44 de națiuni aliate s-au adunat la Mount Washington Hotel în Bretton Woods, New Hampshire, Statele Unite ale Americii, pentru echilibrele monetare și financiare le lumii sub Conferința Națiunilor Unite. Momentul, cunoscut sub numele de Conferința de la Bretton Woods a schimbat fața lumii în favoarea SUA. Delegații au deliberat timp de un an și în 22 iulie 1944 au semnat acordul de la Bretton Woods.
Ca să fie pus în operă acest acord s-a creat FMI și BIRD care și astăzi fac parte din Banca Mondială.
Încă de la apariția Planului Marshall - pe 5 iunie 1947 într-un discurs rostit în Aula Universității Harvard, secretarul de stat american George Marshall anunță lansarea unui vast program de asistență economică destinat refacerii economiilor europene. Planul Marshall reprezintă extensia în domeniul economic a Doctrinei Truman.
Pentru administrarea acestui Plan a fost înființată OCED (Organizația de Cooperare Economică și Dezvoltare) - https://ro.wikipedia.org/wiki/Planul_Marshall care punea în operă cerințele SUA de sprijin financiar. Vezi tabelul.
SUA dorea de pe atunci să devină vioara nr. 1 a economiei lumii prin sistemul bancar gândit dar … speculând lumea fiindcă emiterea de bancnotă pentru Plan nu mai putea acoperi în aur puterea dolarului. Rusia a respins orice implicare pentru a stăvili caracatița financiară dar Planul Marshall a fost asociat politic cu nevoia de suprimare a comunismului. Efectele negative nu s-au lăsat așteptate și SUA sucomba din lipsa aurului ca și garanție pentru moneda emisă. Dar își menține PIB-ul pe LOCUL 1 în lume. (Click pe poză pentru mărire)
Pe 15 august 1971, Statele Unite ale Americii a decis să rezilieze unilateral convertibilitatea dolarului american cu aurul motivând decizia ca o soluție de eficiență în sistemul Bretton Woods și făcând dolarul o monedă FIAT - moneda care derivă din valoarea dată de regulament, guvern sau lege la emisiune. Valoarea este ca O PROMISIUNE DE PLATĂ VIITOARE care a introdus „banii fictivi, speculativi”. (vezi și creditele suverane de azi). Sistemul este o găselniță după chinezi. Prima utilizare a banilor FIAT (ca promisiune de plată viitoare) a fost înregistrată în China în jurul anului 1000 d.Hr.. De atunci, această monedă a fost utilizată în mod continuu de către diferite țări, concomitent cu monede de mărfuri și a ajuns să fie speculată și la bursă precum grâul din anul recoltei următoare.
Această acțiune, denumită și ȘOCUL NIXON, a creat o situație anormală în care dolarul american a devenit o monedă de rezervă, o monedă mai bună decât aurul plata fiind garantată de SUA fapt ce a dus la utilizarea dolarului de multe state. În același timp, multe monede fixe (cum ar fi lira sterlină, de exemplu), de asemenea, a devenit liber-convertibilă prin jocurile la bursă sistem cunoscut ca „șarpele valutar”. Cineva prin speculare ajungea să câștige imens, prin promisiune, fără să aibă NIMIC tangibil doar pe baza taxei pentru operațiunile de speculă. Așa s-a înregistrat cambia și biletul la ordin scadente la O DATĂ VIITOARE pe baza unei „promisiuni de plată viitoare” promisiune acceptată de bănci (așa a apărut biletul la ordin, cambia și operațiunile speculative bursiere futures sau derivatele).
http://icepaliga.blogspot.ro/2015/02/remember-financiar-ca-si-clarviziune.html 
Sistemul piramidal de speculă a dus la o explozie logaritmică în lanț a banilor virtuali din sistemul bancar mondial care a dinamitat realmente credibilitatea puterii de plată a garanțiilor guvernamentale. Situația este cunoscută ca fiind CREDITUL SUVERAN. Exact asta a făcut și Grecia care a devenit taxabilă tocmai de cei care au introdus sistemul fiindcă el (sistemul) NU MAI POATE FI ASANAT ȘI CONTROLAT. Datoriile au depășit de prea multe ori orice speranță de plată viitoare și s-a intrat în „SPIRALA MORȚII” http://icepaliga.blogspot.ro/2014/03/date-despre-economia-lumii-sua-si-ue.html  Până acum s-a tot injectat monedă fictivă și băncile au încercat să diminueze ȘOCUL dar, fără a ACAPARA NOI RESURSE NATURALE ȘI BOGĂȚIILE CELOR SOLVABILI, nu se mai poate stinge datoria URIAȘĂ acumulată prin acest sistem speculativ.
http://icepaliga.blogspot.ro/2013/09/pamantul-sub-teroarea-pamantenilor.html 
S-a ajuns la concluzia că în acest an, în septembrie, sistemul va fi lăsat să EXPLODEZE într-un sfârșit mai ales că BRICS și China a trecut la rezerva de supraviețuire a ȚĂRILOR CARE ÎNȚELEG MOARTEA FMI și BM, practic a sistemului SUA de garantare financiară fictivă, sau cu bani fictivi.
La fel ca și în ISTORIE, șocul va fi UN NOU RĂZBOI MONDIAL pentru asanarea speculatorilor și distrugerea sistemului speculativ creat.
NICI UN FEL DE MONEDĂ NU MAI ESTE ACCEPTATĂ și doar aurul, metalele prețioase ca și mărfurile tangibile cu valoare de întrebuințare ÎN LANȚUL DE PRODUCȚIE și creare de PLUS VALOARE vor mai putea asigura PLATA oricărei necesități existențiale. Lumea nu este obișnuită fără monedă și ȘOCUL va fi incomensurabil social și economic pe lângă paralelismul războiului declanșat pentru distragerea atenției și ocuparea omenirii mascând cauza șocului mondial REAL.
Dragi români pregătiți-vă pentru a SUPRAVIEȚUI efectului prăbușirii financiare („Spirala morții”)
Înțelegeți ACUM de ce armatele se pregătesc pentru lupta cu propriile popoare (JADE HELM)? De ce avem DICTATURĂ în UE și nu democrație? De ce s-a declanșat fobia rusofonă, chinezofonă și față de țările BRICS și asociate? De ce s-au purtat cu mănuși față de Grecia? De ce este înarmat estul Europei și provocată Rusia ca fiind dornică și vinovată de un nou război?
De ce sperie la extrem NOUL DRUM AL MĂTĂSII? Și de ce orice asociere cu acest proiect este atacat ca fiind anti NATO UE și SUA? Nimic nu se mișcă în lume decât ca o consecință ECONOMICĂ.
Dumnezeu să-i ocrotească pe români oriunde s-ar afla că multe lacrimi au vărsat și multe lacrimi vor mai urma. Facă-se voia Ta Doamne Dumnezeule Sfânt, fie-Ți milă de noi păcătoșii și ia-ne sub aripa Ta de protecție divină. Amin!

Trimiteți un comentariu