miercuri, 28 ianuarie 2015

PĂŢANIILE UNUI BIET PENSIONAR SUB EFECTUL LEGII BIG BROTHER

Pentru a evita orice conversaţie cu acei Gică Contra docţi care îşi satisfac zilnic plăcerile morbide şi contestă orice afirmaţie doar doar doar  vor fi şi ei (aceşti incompetenţi din naştere sau ghiocei slugarnici ai lumii) băgaţi în seamă de public fac următoarele precizări pentru a înţelege că nu scriu fiindcă vreau şi eu să mă bag în seamă şi am ceva experienţă în baza căreia scriu aceste rânduri ca ajutor pentru ceilalţi:
1.               Personal sunt profesional conştient de NECESITATEA sporirii capacităţilor de supraveghere şi mai ales de prevenire şi în final de anihilare a oricărei forme de agresiune, inclusiv a celor teroriste descrise sub efectul legii 535 din 2004 dar mai ales a formelor de agresiuni armate de tipul războaielor, am scris aici http://icepaliga.blogspot.ro/2015/01/aprofundati-intelegerea-crimei-de.html
2.               Menţionez că sunt ofiţer superior, de carieră, în retragere, cu studii echivalate ca inginer în electronică şi telecomunicaţii, absolvent şi al Academiei Militare Generale fiind licenţiat în ştiinţe militare, stat major, arma transmisiuni. Aceasta îmi conferă capacitatea exersată de peste 30 de ani de analiză şi sinteză a tipurilor de războaie şi managementul lor vizavi de evenimentele politico-militare, inclusiv de geopolitică. În baza acestei experienţe am scris unele articole şi aici pe blog ca spre exemplu http://icepaliga.blogspot.ro/2014/12/crochiu-pentru-schimbarea-doctrinei.html unde veţi găsi (în articol) suficiente linkuri şi spre alte subiecte de specialitate pe aceiaşi temă profesională
3.               Sunt şi economist, licenţiat al ASE Bucureşti, Facultatea REI, specializat în management-marketing cu durata aprofundată de cinci ani (licenţa în 1998) şi, suplimentar, specializat în comerţ exterior prin PERCOMEX Bucureşti cu durata de opt luni de zile în paralel cu facultatea ceea ce îmi conferă o experienţă suplimentară acumulată în munca mea de management civil de peste 16 ani la firme preponderent mijlocii şi mari în calitate de consiliere şi expertiză complexă de management pe care o puteţi accesa aici http://icepaliga.blogspot.ro/2013/10/prezentarea-generala-ofertei-mele-de.html - inclusiv CV-ul cu link din acest articol
4.               Am şi o experienţă directă în partea operativă a activităţii SRI privind elementele de transmisiuni şi informatică – tehnică operativă şi aplicaţii software. În CV am trecut doar avizul Ministerului Comunicaţiilor pentru toate tipurile de centrale PBX şi PABX iar ca specialitate militară am cunoştinţe şi pentru alte modalităţi şi tipuri de exploatare, întreţinere şi protecţie tehnică şi informativă a complexelor de comunicaţii cu fir, radio, radioreleu inclusiv combinate, bazate pe sisteme sau dispozitive de management şi comandă de la distanţă, fie grupate specific cu o repartiţie adecvată de frecvenţe fără interferenţe fie individuale, dispersate.
5.               Şi nu în ultimul rând am experienţă practică în armonizarea cercetărilor de piaţă şi eficientizarea financiar contabilă a afacerilor dar şi a managementului ... militar.
Şi, pentru a vă lămuri deplin vizavi de competenţa afirmaţiilor mele verificaţi datele despre mine pe blog, google sau din cunoştinţele colegilor mei.
Vă voi împărtăşi un caz din experienţa trăită recent, în această campanie de emitere şi invalidare repetată a Legii Big Brother intersectată şi cu demisia directorului SRI pentru a trage şi singuri concluziile necesare.
Şi eu am fost frecvent verificat, atacat direct atât cu ingerinţe insidioase în intimităţile personale, răsuflate, cu emailuri gen fishing, XXX dar şi forme de şantaj şi ameninţare directă inclusiv cu pistolul de un jegos politician gomos din Dolj, atenţie!!! chiar în prezenţa unui şef al Inspectoratului de Poliţie Dolj la una din firmele răposatului Cătălin Chelu, Dumnezeu să-l ierte, expert în variante de corupţie etc. etc. fiindcă nu i-am permis utilizarea unui spaţiu privat la Celule Electrice Băileşti fără a plăti. Eram aici director general adjunct atunci, cunoscut sub numele de Ioan Popa.
Am fost asaltat deseori şi cu propuneri insidioase de corupere sau afacere financiară gen inginerii financiare, cu forme clare de fraudă fie comercială fie fiscală. 
Vezi şi descrierea de aici cu „instrucțiuni de fraudă bancară”
http://icepaliga.blogspot.ro/2013/12/frauda-bancara-instructiuni.html
Am fost aşadar uns, în activitatea mea, cu toate alifiile mediului infracţional dar am reuşit, cu puţinele instrumente puse la dispoziţie, să contracarez fraudele şi să protejez firmele la care lucram sau pentru care asiguram consiliere.
De aceea pot afirma cu certitudine că şi Legea Big Brother are două componente direct atacate. Prima vizavi de COSTURI şi a doua vizavi de FACILITĂŢILE necesare unei foarte bune activităţi operative şi de contracarare a acţiunilor criminale, inclusiv informatice sau cibernetice. Unele din ele le-am descris explicit aici http://icepaliga.blogspot.ro/2015/01/aprofundati-intelegerea-crimei-de.html
Dar - vorba lungă sărăcia omului. Iată acum ce mi s-a întâmplat recent.
Cunoaşteţi faptul că au fost sparte serverele multor instituţii şi tot recent şi ale firmei Sony. Cum eu am un laptop Vaio cu toate softurile şi aplicaţiile necesare unei producţii media specifice, de la fotografie, grafică, printuri şi până la clipuri publicitare dar mai ales suporturi publicitare şi de promovare a firmelor şi produselor lor nu îmi puteam permite să am softuri piratate mai ales având şi profilul deja conturat de ofiţer superior al armatei române.
Sâmbătă, pe 24 Ianuarie 2015, mă trezesc în timp ce lucram că îmi apare o fereastră de la Microsoft care îmi solicită să reconfirm autenticitatea sistemului meu de operare Windows Vista instalat. Cum toate datele produselor Sony le am sub liceţă şi unele înregistrate şi pe situl Sony România de la care am primit şi destule aplicaţii soft de actualizare, am relansat CHEIA de licenţă şi … ATENŢIE!!! Surpriză: Cheia este considerată acum INVALIDĂ (adică … PIRATATĂ) şi apare o altă fereastră cu indicaţia să iau legătura cu reprezentanţa Sony ca să obţin O ALTĂ CHEIE. Până luni 26-ian-2015 fereastra de reintroducere a unei chei valide se repeta ENERVANT, la câteva minute şi insidios la pornirea laptopului. 
Am verificat din nou actele ca să ştiu exact cine mi-a vândut laptopul, ce legături are cu Sony, dacă Sony mai are înregistrările mele cu seria produsului şi istoricul ofertelor lor de aplicaţii pentru a fi pregătit pentru ziua de luni în legătura telefonică ce urma să o iniţiez fiindcă emailul transmis este foarte greu citit atât de cei de la support cât şi de cei de la reprezentanţă.
Luni 26-01-2015 la ora 09:10 am şi sunat la Sony.
Constat stupefiat că ei din start încearcă să mă ducă cu zăhărelul afirmând că din aprilie 2014, odată cu renunţarea de către Microsoft la întreţinerea sistemelor XP s-ar fi renunţat şi la Windows Vista când în fapt eu cu doar câteva zile (2-3) am avut real actualizări de sistem şi de protecţie pe Vista primite chiar de la Microsoft.
Era clar O MINCIUNĂ. Văzând că sunt mai înfipt şi nu mă poate păcăli îmi spune că am ieşit din garanţie (cei doi ani) şi că trebuie să mă prezint la service-ul din Bucureşti Sony pentru reparaţii contra-cost. Ei nu zău? O cheie literală de activare nu se poate da telefonic cum scrie în service-ul din fişa de garanţie şi, contrar bunelor maniere, trebuie să mă deplasez şi la Bucureşti. Atunci în mod firesc i-am luat şi eu mai tare fiindcă era şi proba de înregistrare a convorbirii şi le-am spus că mă voi adresa atât Comisariatului de Protecţie a Consumatorilor dar, ca să nu pierd prea mult timp fiindcă îmi produce şi pagube, voi face şi o plângere penală.
Culmea tupeului însă la Sony România. Îmi spune că e mai bine să cumpăr un soft actualizat, Windows 8.1 sau cel puţin Windows 7 ca să scap de probleme. Am rugat să se uite pe supportul acordat anterior şi a confirmat că ştie că am trecut pe Windows 7 la o altă ofertă tot a lor însă a trebuit să revin la Vista fiindcă Sony nici astăzi nu are toate driverele acceptate de Microsoft pe sistemele Windows 7 şi 8. Ştia dar ... asta e situaţia.
Concluzie: Fie este o afacere spot a firmei Sony cu intenţia de a scăpa de neînţelegerile cu Microsoft şi recomandă renunţarea la Vista ceea ce implică şi ieşirea din garanţie (cum mi-au oferit ei Windows 7 promoţional cu atenţionarea că ies din garanţie) fie există presiuni Microsoft cu interese financiare vizibile ca să se alinie OMENIREA la un singur tip de soft şi implicit CONTROL, al lor, pe care s-au dezvoltat toate aplicaţiile comerciale şi aplicaţiile Big Brother ale SUA.
Adevărul acesta a ieşit la iveală când am reinstalat Vista cu cheia F10 care are partiţia protejată pe hard încărcată din fabrică cu licenţa Vista. Instalarea şi ACTUALIZĂRILE de sistem nici acum nu s-au încheiat complet fiindcă mai pierd din aplicaţiile suplimentare instalate. De ce? Fiindcă oferta lor cu Windows Essentials unde am şi Windows live aparţine de Microsoft şi nu de Sony.
După ce am reinstalat Vista pentru a putea apoi trece la Windows 7 cu CD-ul lor de upgrade ce le aveam, observ că nu mai puteam reinstala o sumedenie de aplicaţii ce aparţin de Microsoft - Google crom, facebook light pe care am contul de facebook, unele din aplicaţiile media ale Sony prin colaborare cu Microsoft şi nici chiar internet explorer 9, emailul Windows live cu care vine aplicaţia de descărcare a conturilor de email diferite, inclusiv Gmail, accesările de validare a Office licenţiat prin Sony etc.etc.
Ce să fac? Accept oferta ce-mi apare de la Microsoft (dovadă că ei nu sunt străini de situaţia conflictuală) şi preiau validarea şi instalare acum de la ei a Windows Vista însă doar dacă accept şi ofertele de CONTRACT de utilizare, CU PLATA, la Luxemburg în baza facturilor trimise de ei.
Accept să pot citi oferta comercială şi să pot vedea REALITATEA de marketing.
Mă îngrozesc când citesc însă condiţiile contractuale impuse şi supuse jurisdicţiei SUA printr-o firmă reprezentativă din Luxemburg. Dar contractul apare doar după descărcarea aplicaţiilor din PACHETUL de ofertă, odată cu instalarea, unde erau şi foaie de calcul Google, editor de documente Google, un gen de prezentare ceva mai stilizată de cât Power Point, sincronizarea Claud a documentelor şi întregului spaţiu de pe laptop (un fel de Backup sincron)  şi o grămadă de alte şmecherii de marketing.
Dacă nu aş fi fost pensionar şi mi-ar fi oferit GRATIS aceste facilităţi acceptam că doar nu am nimic de ascuns, eu fiind cinstit şi cu onoare de ofiţer de carieră de stat major.
Dar, când am început dezinstalarea observ cât de greu se făcea ştergerea din sistem a aplicaţiilor de monitorizare chipurile comercială şi mi-a luat circa două ore ca să dezinstalez doar unele schimbări de sistem. Faceţi o comparaţie dacă aţi mai instalat şi dezinstalat aplicaţii să vedeţi ce înseamnă acest timp şi câte aplicaţii secrete s-au instalat pe laptop fiindcă şi anti-virusul mi-a semnalat că aplicaţiile sunt potenţial periculoase dar … erau de pe situl Microsoft, de încredere. Exact cum am păţit cu Java care mi-a virusat calculatorul, nu?
CONCLUZIA FINALĂ
Există clar un interes excepţional din partea SUA prin Microsoft de a omogeniza mediul informatic dar PE BANII NOŞTRI încântându-ne cu oferte sau acolo unde nu se mişcă omul cu asemenea ATACURI ŢINTITE de eliminare a concurenţei (vezi Sony firmă Japoneză) şi evitarea costurilor pentru analiza driverelor ce pot ascunde şi comenzi mascate greu de identificat fără cheile de acces autorizat.
Acum pot spune că metoda este atât financiar cât şi economic extrem de inteligentă fiindcă le permite, fără efort investiţional, dezvoltarea unor industrii specifice oferind noi locuri de muncă, le asigură securitatea sporită a intereselor globaliste şi le mai şi curg sume uriaşe din comercializarea acestor ... oferte.
Cum Cloud-ul este gestionat tot de ei iată cum bazele de date de pe TOATE dispozitivele de stocare devin accesibile fără alte probleme juridice, nu? Şi asta pe banii noştri care le asigură TOATE costurile plus dezvoltarea sistemului. Genial nu?
Intel de exemplu are obligaţia prin decizia Congresului SUA să accepte instalarea pe CIP şi a cheii lor de securitate şi acces. China şi ruşii cunosc situaţia şi de aia pe tehnica lor militară au NUMAI componente naţionale iar băncile sunt deja expuse prin asemenea utilizări de componente hard sau soft.
Eu, fiindcă nu mai posed telefon mobil şi utilizez numai pe cel fix iată că am intrat mai repede în formele de monitorizare globală prin atacul la laptop sau tabletă?
Concluzia de viaţă trageţi-o voi fiindcă eu am fost deja pus la muncă cu costuri suficiente dar şi costuri VIITOARE impuse.
E drept? E moral? E parteneriat NATO?
Ce pot să concluzionez acum?


Niciun comentariu: