duminică, 9 noiembrie 2014

ROMÂNIA DIN NOU ÎN PERICOL LA ALEGERI

Am rămas profund dezgustat de subtilitățile ȚINTELOR politice comunicate ale creșterii economice vehiculate de C.P. Tăriceanu la emisiunea SECVENȚIAL a lui Ursu de la Antena 3 din aceasta seara 9-noiembrie-2014 pe care o ascultam involuntar navigând pe facebook. Citeam aici o postare de a mea și mă minunam cât este de actuală și acum.
http://icepaliga.blogspot.ro/2012/07/etapa-treia-acerintelor-mesajului-din.html 
Vă rog să înțelegeți că fără a stăpâni ESENȚA UNEI STRATEGII ECONOMICE Johanis nu poate face față unei dezbateri cu Ponta și de aceea campania este doar NEGATIVISTĂ căutând subiecte de cancan și nu de ESENȚĂ pentru țară mai ales pentru a CORECTA relațiile cu UE de exemplu dar și politica externă estică ÎN INTERES NAȚIONAL așa cum ne spunea public chiar STRATFOR. http://icepaliga.blogspot.ro/2014/04/referendum-ca-i-la-moda-chiar-in-ue.html
Dar, de la Tăriceanu, așteptam ca în viitorul său potențial mandat de prim ministru să fie mult mai bine pregătit și mai ales orientat STRATEGIC pentru revigorarea României.
 Afirmația DOAR că vrea să fie a șaptea putere europeana este iată ilogic combătută, fără să-și dea seama, chiar de el când susținea că scade populația României pana în 2050 la circa 15 milioane de cetățeni.
Și, ca să nu fiu negativist ca ei, pot spune că a adus și numeroase teme interesante dar din păcate RUPTE de o STRATEGIE DE DEZVOLTARE DURABILĂ.
ECONOMIC iată că nu a venit cu soluții fezabile de creștere a PIB-ului României. Argumentul său cum că exporturile României în 89 erau de doar 10 miliarde dolari iar acum am ajuns la 50 miliarde EURO și se întrevede anul acesta atingerea unei cifre de 60 miliarde euro este O NEBUNIE MOTIVAȚIONALĂ prin faptul că NU SESIZEAZĂ HEMORAGIA de resurse cu aceste cifre fals interpretate. Politic cred că se vrea, poate, a fi o prostie subtilă ca să poate satisface cererile veneticilor afaceriști la care este și el conectat.
Dumnezeule Doamne cum pot ei să creadă că transnaționalele care dețin controlul industrial în România nu beneficiază TOT ei, integral, de aceste exporturi foarte mult crescute.
În 89 din 10 miliarde dolari TOTATE CELE 10 miliarde INTRAU ÎN ȚARĂ iar PROFITUL firmelor exportatoare rămânea TOT în țară. Astăzi din cele 60 miliarde euro TOATE cele 60 miliarde PLEACĂ la firma mamă INCLUSIV PROFITUL realizat în Romania și sumele sunt folosite de venetici pentru ei și afacerile lor globale și nu de români. Transnaționalele își fac propriile firme de vânzări a exportului, inclusiv prin offshoruri, iar România nu vrea să vadă tehnicile lor de management ce secătuiesc România. Și chiar și Tăriceanu se face că nu pricepe aceste șmecherii de management evaziv.
Oare nici unul nu a înțeles, NICI DUPĂ 25 de ani, că STRATEGIA DE ȚARĂ înseamnă în primul rând VALORIFICAREA ÎN ȚARĂ a excedentului brut din exploatare? Repet ÎN ȚARĂ, pentru reluarea producției și mai ales pentru DEZVOLTAREA DE NOI LOCURI DE MUNCĂ ca esență a indicatorilor BUNĂSTĂRII (FERICIRII) SOCIALE, deveniți tot mai pregnant în lume, indicatori de esență în validarea eficienței de guvernare.
Chiar FMI când ne comunică iată despre China că a depășit SUA analizează PIB-ul Chinei la prețuri comparative ale puterii de cumpărare și concluzionează că au depășit SUA TOCMAI la bunăstarea socială. Și vă rog să rețineți că nu China ne comunică datele ci … FMI.
Sunt sătul de această incultură economică și abuzul la minciunile politice FĂȚIȘE de prostire a populației doar pentru a face lobby de susținere, neloială pentru România, a veneticilor ce stăpânesc economia românească. Și asta doar pentru a avea susținere financiară în campanie.
ROMÂNIA ESTE ÎN PERICOL DIN NOU DACĂ NU AVEM O STRATEGIE CLARĂ, FEZABILĂ, DE ASIGURARE A UNEI CREȘTERI ECONOMICE DURABILE.

Niciun comentariu: