sâmbătă, 26 aprilie 2014

REFERENDUM CA-I LA MODA, CHIAR IN UE !

E multa, foarte multa vanzoleala de pareri pe internet vizavi de rezervisti si de mobilizare ca raspuns la criza din Ucraina.
Eu va rog sa priviti cu seriozitate cele ce afirm fiindca implica o atitudine speciala atat a guvenantilor cat si a rezervistilor.
Juramantul pe care l-am dat, candva, s-a abrogat ODATA CU LEGEA !!! 
Nu vreau polemica netemeinica si dau doar un singur exemplu. 
Un ministru, ATENTIE !!! aceeasi persoana (Oprea), ATENTIE !!! in acelasi guvern, doar pentru faptul ca si-a schimbat "marca" la palarie sau numarul coifurii A JURAT DE DOUA ORI IN ACEEASI ZI !!! 
Nu era valid juramantul? Dar daca ... se abroga legea mai jura inca odata? E la fel si in cazul nostru? Dupa 1989, eu ca ofiter AM JURAT DIN NOU tocmai fiindca s-a abrogat legea dar si ... regimul.

Acum o tema mult mai actuala si mai importanta. 
ALEGERILE EUROPARLAMENTARE !!!
Va reamintesc ca, in intreaga istorie, chiar si dupa razboi, S-AU NEGOCIAT conditiile. 
In UE, cu noi, DOAR s-a simulat insa negocierea si NU A EXISTAT UN REFERENDUM iar populatia NU A STIUT ce s-a negociat si cum a fost ingenunchiat poporul, in conditii TOTAL inechitabile. Se sesizeaza credeti cineva? Aiurea! NIMENI nu este interesat!
Sub aspect juridic ORIUNDE am fi, la est sau la vest, ARTA NEGOCIERII isi spune cuvantul. Depinde de POTENTII negociatori ce si cum negociaza!!! 
Daca trimiti un tilica putinica, ce doarme in lectica, si se ingrasa de la prajiturica, din start esti in GLOD si mai dai si mult GOLD fiindca un NAROD de tilica a negociat ... la putinica, pentru a lui prajiturica. 
Dar, acum, DUPA negociere, a mai intrebat cineva POPORUL daca accepta sau nu NEGOCIEREA? Pentru a o valida? 
Si nu prin Parlament fiindca situatia e mai mult decat O LEGE ORGANICA e o alta ... SOCIETATE, dupa cum vedem cu cedari de suveranitate, diferit de Constitutia in vigoare la aderare si dupa cum s-a confirmat si cu multe DICTATE, nenegociate.
Daca ASTAZI s-ar face un REFERENDUM pentru cauza invalida, RETROACTIVA, ce credeti ca ar zice populatia? 
Asa ca, pe 25 mai 2014 la scrutinul pentru UE va trebui in mod obligatoriu sa VOTAM. ATENTIE SA VOTAM !!! E UNICA SANSA !!!
Parerea mea cu un mare X pus pe toate paginile buletinului de vot pentru a ANULA scrutinul in lipsa acelui ... REFERENDUM si, ca si RASPUNS la nesocotirea de UE a vointei populare, inclusiv a votului a 7,4 milioane de la referendumul de demitere. 
Alta solutie NU EXISTA si este cred SINGURA noastra sansa sa ne manifestam "democratic" la furtul lor ... idiocratic. 
MERGETI SI VOTATI CU UN MARE X PENTRU A ANULA SCRUTINUL PRIN VOTURILE NOASTRE NULE, SPERAND SA FIE MULT MAI MULTE CA CELE ALE CANDIDATILOR.
Aveti o alta parere sau varianta civilizata? Eu vad DOAR aceasta solutie!
Abia apoi sa cerem un REFERENDUM pentru ramanerea in UE si, poate, o noua NEGOCIERE daca REFERENDUMUL va spune DA, UE ! 
E recomandarea si a unor politologi de renume, inclusiv cu premiul Nobel care ne spun sa iesim din UE.
Decide tu asadar, popor roman, prin REFERENDUM sau ... acum, la alegerile europarlamentare!
Lt.col.retragere
Ioan CEPALIGA

Niciun comentariu: